Ιταλία - Ελλάδα: Η πρώτη φορά του Φαν'τ Σιπ 

Η Εθνική Ελλάδας των πολλών αλλαγών από τον Γιον Φαν'τ Σιπ ηττήθηκε με σκορ 2-0 από την αήττητη Ιταλία του 7 στα 7, αλλά η εικόνα της ήταν η πρώτη ενθαρρυντική μετά από καιρό και ίσως το πρώτο δείγμα για κάτι διαφορετικό στο μέλλον.

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 / ΙΤΑΛΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
Ο Γιον Φαν'τ Σιπ δίνει εντολές στους διεθνείς της Ελλάδας στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ιταλία (2-0) για τους ομίλους της προκριματικής φάσης του Euro 2004 (12/10/2019) EUROKINISSI SPORTS

Tο ρολόι στο 'Ολίμπικο' γράφει 55ο λεπτό και ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης κάνει την πρώτη του επέμβαση στην τρίτη τελική της Ιταλίας και πρώτη εντός στόχου. Αυτό από μόνο του λέει πολλά για μία Εθνική Ελλάδας που από το ματς με τους Ιταλούς στο ΟΑΚΑ τον Ιούνιο έως αυτό της Ρώμης το βράδυ του Σαββάτου δεν πέρασε και λίγα. Το βασικότερο, όμως, είναι ότι δεν πέρασε τις προκλήσεις που της παρουσιάστηκαν στα ματς των προκριματικών και έπιασε... πάτο.

Κάτι από το... 2004

Ο Φαν'τ Σιπ επέλεξε σύστημα... Ρεχάγκελ στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τους Ιταλούς που θύμιζε πολύ εκείνο τον αγώνα στη Σαραγόσα στα προκριματικά του Euro 2004. Και τότε και τώρα πηγαίναμε σαν... πρόβατο στη σφαγή. Χειρότερη κατάσταση η τωρινή, με τον Ολλανδό προπονητή ουσιαστικά να μην έχει να χάσει τίποτα. Εξ ου οι επιλογές του στην ενδεκάδα.

Ο Πασχαλάκης, ο οποίος έχασε τη θέση του στον ΠΑΟΚ, πήρε γάντια βασικού, ο Σιόβας με το Χατζηδιάκο, άγνωστος για εμάς, όχι για την Άλκμααρ και την Ολλανδία γενικότερα, τα δύο στόπερ, Μπακάκης και Σταφυλίδης τα μπακ, ο Κουρμπέλης το αμυντικό χαφ και οι Ζέκα-Μπουχαλάκης οι εσωτερικοί μέσοι και Λημνιός, Μπακασέτας, Κουλούρης η επιθετική τριπλέτα, με τους Λημνιό-Κουλούρη να κινούνται περισσότερο στις πτέρυγες σε φάση άμυνας.

Όλα λειτούργησαν μια χαρά στο πρώτο ημίχρονο. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ελληνική ομάδα δεν απειλήθηκε, ενώ ήταν αυτή που είχε τη σημαντικότερη ευκαιρία. Συγκεκριμένα, στο 12ο λεπτό ο Λημνιός βγήκε από δεξιά μετά την πάσα του Μπακασέτα, έκανε το σουτ εντός περιοχής και ανάγκασε τον Ντοναρούμα σε εξαιρετική επέμβαση με το αριστερό του χέρι.

Μεγάλη ευκαιρία είχε και στο 60ο λεπτό, ίσως μεγαλύτερη και από αυτή του Λημνιού. Ο Ζέκα έκλεψε την μπάλα, άνοιξε στον Λημνιό, ο οποίος έβγαλε την παράλληλη μπαλιά για τον επερχόμενο Κουλούρη, ο οποίος με κοντινή προβολή 'άγγιξε' το 0-1.

Οι Ιταλοί έδειχναν χαμένοι απέναντι σε αυτό που αντιμετώπιζαν και οι φόβοι του Μαντσίνι είχαν βγει αληθινοί: ''Η Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα που αντιμετωπίσαμε το καλοκαίρι, οπότε δεν ξέρουμε τι θα βρούμε μπροστά μας το Σάββατο''. Τα λόγια του έδειχναν ακριβώς την εικόνα του αγώνα, μόνο που η ομάδα του βρήκε το γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα. Στο 62' το χέρι του Μπουχαλάκη έστειλε τους γηπεδούχους στην άσπρη βούλα και ο Ζορζίνιο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι άνοιξε το σκορ.

Το 2-0 του Μπερναρντέσκι λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 78' ήρθε στη ροή της... μοίρας της εφετινής Εθνικής. Ένα γκολ με κόντρα, η δεύτερη φορά που η ελληνική ομάδα μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα, μία συνολική αδικία βάσει εικόνας. Αλλά η αλήθεια είναι ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα απέχει από τη στιγμή που θα πάρει κάτι που αξίζει. Πρωτίστως παίζει ρόλο η επιστροφή στην κανονικότητα.

Ήρθε η ώρα της αλλαγής

Η σαββατιάτικη ήττα από την Ιταλία του αψεγάδιαστου 7 στα 7 στο μέλλον δεν θα είναι σημείο αναφοράς ως προς το αποτέλεσμα, αλλά ως προς την εικόνα αν αυτή επαναληφθεί. Μπροστά μας έχουμε το ματς με τη Βοσνία για να διαπιστωθεί αν ο Φαν'τ Σιπ βρήκε το σύστημα και τους 11 με τους οποίους θα πορευτεί στην επόμενο στόχο: τα προκριματικά του Παγκοσμίου, αλλά και την κανονικότητα που λέγαμε. Το δεύτερο έχει μεγαλύτερη σημασία τη δεδομένη χρονική στιγμή, για να μην πανηγυρίζουμε επειδή χάσαμε λίγο από την Ιταλία...

Στο νέο επεισόδιο του Pod-όσφαιρο καλεσμένος είναι ο Αντρέα Παλομπαρίνι του Sport24 Radio 103,3 για έναν πολύ συγκεκριμένο σκοπό: να αποθεώσει το κάλτσιο. Επιλέγει την καλύτερη Ιταλία που έχει δει και δεν είναι εκείνη του 2006 και παίρνει σαφέστατη θέση στο δίλημμα Ρονάλντο - Ζιντάν. Oι Κώστας Μπράτσος και Λευτέρης Ελευθερίου σχολιάζουν τα 'κοψίματα' πρωτοκλασάτων παικτών από τον Γιον φαν'τ Σιπ στην Εθνική Ελλάδας, ενώ αποφαίνονται και στο ποιος εκ των Παναθηναϊκού ή Άρη θα μείνει εκτός playoffs.

News 24/7

24MEDIA NETWORK