Ηταν ακριβός για ΠΑΟΚ & τώρα τον "πάνε" free στον ΠΑΟ

Με τον "δαιμόνιο" μάνατζερ Ντιμίτρι Σέλουκ να καθορίζει το μέλλον του, ο Λασινά Τραορέ, παλιός γνώριμος του ελληνικού Τύπου λόγω ΟΣΦΠ - ΠΑΟΚ κατάφερε στην καριέρα του να κάνει μεταγραφές ύψους 34,5 εκατ. €. Πλέον η... μπογιά του δεν περνάει και ο Ιβοριανός που κάποτε ήταν πανάκριβος για τα μέρη μας, "φλερτάρει" με τον Παναθηναϊκό.

Ηταν ακριβός για ΠΑΟΚ & τώρα τον "πάνε" free στον ΠΑΟ

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να αναζητά έναν ποιοτικό επιθετικό άνω των 23 ετών και ένα νέο όνομα κυκλοφόρησε από το βράδυ της Δευτέρας (28/8) στο "πράσινο" ρεπορτάζ. Είναι αυτό του Λασινά Τραορέ...

Πρόκειται για τον 28χρονο φορ από την Ακτή Ελεφαντοστού ο οποίος έχει μείνει ελεύθερος από την Μονακό και δεν είναι η πρώτη φορά που "παίζει" για Ελλάδα.

Ο ύψους δύο μέτρων και τριών εκατοστών Ιβοριανός είχε γραφτεί τόσο για τον ΠΑΟΚ όσο και για τον Ολυμπιακό με διαφορά μερικών ετών. Ας δούμε πώς έχουν τα πράγματα γι' αυτή τη... μηχανή χρημάτων.

"ΑΚΡΙΒΟΣ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Τους Θεσσαλονικείς είχε απασχολήσει το 2014 ο Τραορέ με το ενδιαφέρον να επιβεβαιώνεται τότε σε ραδιοφωνική εκπομπή της συμπρωτεύουσας από τον ίδιο τον μάνατζερ του.

Ο γνωστός και μη εξαιρετέος Ντιμίτρι Σέλουκ είχε δηλώσει πως είναι δύσκολο ο Λασινά να παίξει μπάλα στην Ελλάδα γιατί είναι πολύ ακριβός και πως αν έφευγε από τη Μονακό θα πήγαινε σε ομάδα της Αγγλίας ή σε κάποιο μεγάλο κλαμπ της Γερμανίας.

Και πράγματι, ο 28χρονος επιθετικός έφυγε δανεικός στο Νησί για λογαριασμό της Έβερτον, παίζοντας μόλις σε δύο ματς (πρόλαβε να σκοράρει και μία φορά).

Ο Λασινά Τραορέ επέστρεψε εκ νέου στον ελληνικό Τύπο, ξανά σε χειμερινή μεταγραφική περίοδο τέσσερα χρόνια μετά την εμπλοκή του ονόματός του με τον ΠΑΟΚ.

Τον Δεκέμβρη του 2017, λοιπόν, και για λίγες ημέρες στις αρχές του 2018 ο Ολυμπιακός παρουσιαζόταν από μερίδα γαλλικών Μέσων έτοιμος να φέρει τον παίκτη στην Ελλάδα! Ως τον άνθρωπο που φερόταν να βρίσκεται πίσω από την προσπάθεια, οι Γάλλοι έγραφαν για τον Φρανσουά Μοντεστό.

Τελικά, όπως με τους "ασπρόμαυρους", έτσι και για τους " ερυθρόλευκους" η περίπτωση του Λασινά Τραορέ γράφτηκε στο... χιόνι.

Και φτάνουμε στο σήμερα που ο 28χρονος φορ δεν είναι πια ακριβός για την Ελλάδα (όπως υποστήριζε κάποτε ο μάνατζερ του) και προτάθηκε στον Παναθηναϊκό!

ΦΕΡΝΕΙ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ

Για όσους δεν γνωρίζουν τον Λασινά Τραορέ, αναφερόμαστε σε μία περίπτωση ποδοσφαιριστή που μέχρι στιγμής στην καριέρα του σε 231 επίσημα ματς μετράει 75 γκολ και 27 ασίστ. Για χάρη του μάλιστα σε μεταγραφές έχουν δαπανηθεί 34.500.000 ευρώ!

Ο ατζέντης του, Ντιμίτρι Σέλουκ που έγινε γνωστός στην Ελλάδα λόγω του Γιάγια Τουρέ είναι... μανούλα σε δημιουργίες υπεραξιών. Σκεφτείτε μόνο ότι η ρουμάνικη Κλουζ είχε κάνει δικό της τον Τραορέ το 2008 από την Αμπιτζάν με μόλις 50.000 ευρώ και το 2011 τον πούλησε στη Κρασνοντάρ με 6.000.000 ευρώ.

Σε λιγότερο από έναν χρόνο η νέα του ομάδα τον... έσπρωξε στην Ανζί με 18.000.000 και σε δύο χρόνια ο Τραορέ πουλήθηκε εκ νέου από το κλαμπ του Νταγκεστάν στην Μονακό με 10.000.000 ευρώ! Μπορεί να μην έκανε την καριέρα που όλοι περίμεναν, αλλά στο να φέρνει χρήμα στο ταμείο ήταν κύριος...

News 24/7

24MEDIA NETWORK