Ήθελε την προσφυγή του Βέμερ ο Παναθηναϊκός

Γιατί οι "πράσινοι" επεδίωξαν τη δικαστική κίνηση του Βέμερ και πώς η συγκεκριμένη τακτική μπορεί να γλιτώσει από το ταμείο τους ένα πολύ σημαντικό ποσό. Τα αντίστοιχα δεδομένα με τον Ρινάλντι και η διαπραγμάτευση για τελική λύση με τον Τελάντερ. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

Ήθελε την προσφυγή του Βέμερ ο Παναθηναϊκός

Η προσφυγή του Γενς Βέμερ δεν ήρθε σε καμία περίπτωση σαν κεραμίδα στον Παναθηναϊκό, καθώς εν πολλοίς την ανέμεναν κι από ένα σημείο και μετά ίσως και να την... επεδίωκαν. Κι ο λόγος είναι συγκεκριμένος!

Καθ' όλη τη διάρκεια του τελευταίου ενάμισι μήνα, επί ημερών του Νίκου Λυμπερόπουλου ακόμη στην τεχνική διεύθυνση, το "τριφύλλι" έκανε πάνω από πέντε επαφές και ραντεβού με την πλευρά του Γερμανού μπακ, η οποία ωστόσο σε όλο αυτό το διάστημα δεν έδειξε την παραμικρή διάθεση συνεργασίας ή τουλάχιστον πρόθεση μήπως και βρεθεί μία συμβιβαστική λύση.

Από τη στιγμή που το πιο πιθανό σενάριο ήταν να παραμείνει ο Βέμερ για ακόμη μία σεζόν, μόνο και μόνο για να πληρώνεται, χωρίς να υπολογίζεται απ' το τεχνικό τιμ, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού ήθελαν να φτάσουν σ’ αυτή την "ελεγχόμενη" προσφυγή. Κι αυτό, διότι το τελικό ποσό που θα επιδικάσει η Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ (κι ακολούθως η Εφέσεων), θα χρειαστεί να το καταβάλουν προς τον παίκτη "καθαρό", δίχως δηλαδή να πληρώσουν (και) την εφορία!

Εάν δηλαδή ο Βέμερ έμενε στην ομάδα κι εφέτος, μόνο και μόνο για να προπονείται, ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να πληρώσει εκτός απ' τις 350.000 ευρώ του τελευταίου χρόνου του συμβολαίου του κι άλλες 270.000 ευρώ περίπου στην εφορία. Το τελευταίο ποσό (της εφορίας) τουλάχιστον, μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας μπορεί να το... γλιτώσει, απ' τη στιγμή που δεν υπήρχε η παραμικρή διάθεση απ' την πλευρά του Βέμερ να χαρίσει λεφτά ή να πάρει ένα μέρος του συμβολαίου του ως αποζημίωση για να αποχωρήσει.

ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Αντίστοιχη τακτική ακολουθεί εν πολλοίς ο Παναθηναϊκός και στην υπόθεση του Λαουτάρο Ρινάλντι (που δεν έχει πληρωθεί τις δόσεις Φεβρουαρίου, Μαΐου), ο οποίος επίσης δεν δείχνει την παραμικρή διάθεση να συνεργαστεί και να βρει μία συμβιβαστική λύση με τους "πράσινους" για να "σπάσει" το συμβόλαιό του. Ο Αργεντινός πάντως επί του παρόντος δεν έχει κάνει κίνηση προσφυγής και δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του.

Στον αντίποδα, εντελώς διαφορετική είναι η εξέλιξη και τα δεδομένα στο θέμα του Ράσμους Τελάντερ. Ο Παναθηναϊκός είναι σε συνεχείς διαπραγματεύσεις με την πλευρά του Δανού στόπερ προκειμένου να βρουν τη "χρυσή" τομή και να λύσουν τη συνεργασία τους. Ακόμη δεν υπάρχει οριστική συμφωνία ωστόσο οι συζητήσεις γίνονται σε καλό επίπεδο και η σχέση του παίκτη με τους "πράσινους" είναι πολύ διαφορετική απ’ την αντίστοιχη με τον Βέμερ ή τον Ρινάλντι…

News 24/7

24MEDIA NETWORK