Ήττα - μαχαιριά για την Εθνική Νέων

Εξ αρχής δυσκόλεψε το έργο της Εθνικής Νέων για πρόκριση στην τελική φάση του Euro U19, καθώς στο πρώτα από τα τρία παιχνίδια της στον όμιλο του elite round ηττήθηκε 3-0 από την οικοδέσποινα Πορτογαλία και έχασε έδαφος στη μάχη για την πρωτιά.

Ήττα - μαχαιριά για την Εθνική Νέων

Οι διεθνείς του Θοδωρή Παχατουρίδη έκαναν μεγάλη προσπάθεια για ν' αποσπάσουν τουλάχιστον το βαθμό, αλλά το γκολ του Ίβο Ροντρίγκες στο 78', σε συνδυασμό με την αποβολή του Κουλούρη στο 62', τούς έφραξε το δρόμο. Από το 35' δε η εθνική είχε αναγκαστεί σε αλλαγή (Μήλιος αντί Πολίμου).

Αλήθεια είναι ότι οι Ίβηρες απείλησαν αρκετά. Πρώτα στο 20' με τον Ιντίμα και κατόπιν στο 50' με τον Μάρτινς και στο 56' με τον Αντρέ Σίλβα. Από την άλλη ο Τάσος Δώνης στο 58' ανάγκασε τον Τιάγκο Σα να διώξει σε κόρνερ. Μετά την αποβολή του Κουλούρη, η εθνική "ταμπουρώθηκε". Λύγισε όμως. Ο Στρέζος σταμάτησε τον Λόπες στο 78', αλλά στην εξέλιξη της φάσης (μετά το κόρνερ) ο Ροντρίγκες άνοιξε το σκορ.

Οι Έλληνες παίκτες απογοητεύτηκαν, το 2-0 στο 86' από τον Νούνο Σάντος μηδένισε τις πιθανότητες ανατροπής, ενώ το τρίτο γκολ από το πέναλτι του Αντρέ Σίλβα στο 91' έριξε τους τίτλους τέλους σ' ένα παιχνίδι που στο τελευταίο τέταρτο εξελίχθηκε εφιαλτικά. Για το επόμενο παιχνίδι μάλιστα χάθηκε και ο Βλάχος, ο οποίος αποβλήθηκε στη φάση του πέναλτι.

Πορτογαλία: Τιάγκο Σα, Ρεμπότσο, Τζ.Ματσάντο, Λουίς Ράφαελ, Ντουάρτε, Ποντστάφκι, Ράμος (75' Νούνο Σάντος), Ιντίμα (46' Αντρέ Σίλβα), Μάρκο Λόπες, Ροντρίγκες (87' Ράφαελ), Ζέλσον Μάρτινς

Ελλάδα: Στρέζος, Μυρθιανός, Σωτηράκος, Βλάχος, Βούρος (70' Τζανουλίνος), Πολίμος (35' Μήλιος), Δεληγιάννης, Φούντας, Δώνης, Κουλούρης, Κρητικός (56' Ρούσσος)

* Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου της Πορτογαλίας, Βέλγιο και Ουαλία αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1. Πλέον η Πορτογαλία απέκτησε πλεονέκτημα πρόκρισης στα τελικά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK