Καλλονή - Κέρκυρα 1-0 (VIDEOS)

Η έδρα της Καλλονής "μίλησε" και πάλι. Σε ένα ματς για γερά νεύρα στη Μυτιλήνη, κατάφερε να επικρατήσει με 1-0 της Κέρκυρας, παρ' ότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο για πάνω από μισή ώρα! Χρυσός σκόρερ για τους Νησιώτες ο Αντέγιο.

Καλλονή - Κέρκυρα 1-0 (VIDEOS)

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Με ένα 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του ο Γιάννης Ματζουράκης με τον Χουάνμα στην κορυφή, ενώ στον αντίποδα, ο τεχνικός της Κέρκυρας, Μιχάλης Γρηγορίου επέλεξε να υπερφορτώσει το κέντρο του παίζοντας στην ουσία ένα 3-6-1, που άλλαζε όταν η ομάδα του βρισκόταν στην επίθεση σε 3-4-3.

Τα πρώτα λεπτά στη Μυτιλήνη ήταν αναγνωριστικά με τις δύο ομάδες να κοιτάζουν πρώτα την άμυνα και έπειτα την επίθεση. Κανείς από τους δύο δεν ήθελε να ρισκάρει με αποτέλεσμα οι φάσεις να βγαίνουν με το σταγονόμετρο. Έπρεπε να περιμένουμε 19 λεπτά για να δούμε την πρώτη φάση του παιχνιδιού, όταν ο Καλτσάς βρήκε έξοχα τον Ναβάρο μέσα στην περιοχή της Κέκυρας και ο τελευταίος έπιασε το δυνατό σουτ, ωστόσο η μπάλα φεύγει λίγο άουτ.

Μέχρι το 30' η Καλλονή ήταν αυτή που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο από το σημείο αυτό και μετά οι φιλοξενούμενοι πήραν μέτρα στο γήπεδο. Ο Χαβίτο ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων για της ομάδας του, χωρίς όμως να καταφέρουν κάτι ουσιαστικό. Στο 43' η Καλλονή είχε δοκάρι, όταν η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λεοζίνιο σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και οι δύο ομάδες πήγαν με το μηδέν στα αποδυτήρια.

Με την επανάληψη η Καλλονή έδειξε διάθεση να ψάξει το γκολ, αλλά η αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Καλτσά στο 54', την ανάγκασε να αγωνιστεί με παίκτη λιγότερο για πάνω από μισή ώρα.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, οι γηπεδούχοι έδειξαν πάθος και ψυχή για κάτι καλό στην αναμέτρηση. Τελικά το πέτυχαν με το γκολ του Αντέγιο στο 66'. Ο Λεοζίνιο εκτέλεσε εξαιρετικά στην περιοχή ένα φάουλ από τα δεξιά, ο Αντέγιο κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας της Κέρκυρας και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 1-0.

Οι παίκτες της Καλλονής δεν άφησαν σε καμία περίπτωση να φανεί ότι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο, κλείνοντας χώρους και πιέζοντας συνεχώς. Ο Χαβίτο απώλεσε μια μεγάλη ευκαιρία στο 86' για την ισοφάριση όταν βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Σέτκους και κάπου εκεί τελείωσε και το παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι έχασαν κι αυτοί μια καλή ευκαιρία με το σουτ του Μπαρέρα να διώχνει σε κόρνερ ο Σέτκους. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα της λήξης και η Καλλονή πήρε ακόμη μια νίκη, συνεχίζοντας το αήττητο στην έδρα της.

MVP

Θα ήταν αδικία να ξεχωρίσουμε έναν από τους... 10 που έμειναν να παλεύουν μετά το 54' και την αποβολή του Καλτσά. Οι παίκτες της Καλλονής από τον τερματοφύλακα μέχρι τον επιθετικό έδειξαν πάθος και ψυχή στον αγώνα και τελικά κατάφεραν να πάρουν μια υπερπολύτιμη νίκη.

Αδύναμος Κρίκος

Ο Κάικουτ παρότι επωμίστηκε το ρόλο του μοναδικού επιθετικού του Γρηγορίου δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να φανεί απειλητικός στην εστία του Χογκ. Οι αμυντικοί της Καλλονής τον "έσβησαν" και παρ' ότι αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο και ο αντίπαλος έμεινε με 10 παίκτες δεν φάνηκε μέσα στο γήπεδο.

Σχόλιο

Τη φετινή σεζόν μπορεί να καταφέρει πολλά η Καλλονή. Η επιστροφή στη φυσική της έδρα έχει "αλλάξει" την ψυχολογία της ομάδας που δείχνει αρκετά δυνατή όταν αγωνίζεται στη Μυτιλήνη. Ακόμη κι όταν έμεινε με 10 παίκτες και παρά το γεγονός πως απέναντί της είχε μια αξιόμαχη Κέρκυρα, κατάφερε και πάλι να πάρει το 3ποντο και να πετύχει το 4/4 στο γήπεδό της.

Αυτή η νίκη, είναι και μια νίκη ψυχολογίας για τον Ματζουράκη και τους παίκτες του, κυρίως με τον τρόπο που ήρθε, που θα τους "δυναμώσει" ακόμα περισσότερο.

Οι συνθέσεις

Καλλονή (Ματζουράκης): Χογκ, Αντέγιο, Βαλιός, Αναστασιάδης, Γιορέντε, Κεϊτά, Καλτσάς, Μανούσος (82' Μπαρέρα), Λεοζίνιο (81' Πιπίνης), Ναβάρο (89' Τσαμπούρης), Χουάνμα

Κέρκυρα (Γρηγορίου): Σέτκους, Βενέτης, Σαμπάτ (79' Ανδρεόπουλος), Ντιόγκο, Γκόμες, Κόντος (67' Ομπράντοβιτς), Καρδόσο (70' Ρόχας), Μαραγκός, Ζορμπάς, Χαβίτο, Κάικουτ

News 24/7

24MEDIA NETWORK