Κάνει... πλάκα ο Βαλβέρδε: πρωταθλητής χειμώνα με 51 βαθμούς!

Η Μπαρσελόνα αναδείχτηκε πρωταθλήτρια χειμώνα στην La Liga με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο: σούπερ ανατροπή κόντρα στην Σοσιεδάδ και αύξηση της διαφοράς από την Ρεάλ Μαδρίτης στους 19 βαθμούς (VIDEO)!

FC Barcelona's Luis Suarez, celebrates with Lionel Messi after scoring a goal during the Spanish La Liga soccer match between Barcelona and Real Sociedad, at Anoeta stadium, in San Sebastian, northern Spain, Sunday, Jan.14, 2018. (AP Photo/Alvaro Barrientos)
FC Barcelona's Luis Suarez, celebrates with Lionel Messi after scoring a goal during the Spanish La Liga soccer match between Barcelona and Real Sociedad, at Anoeta stadium, in San Sebastian, northern Spain, Sunday, Jan.14, 2018. (AP Photo/Alvaro Barrientos) AP PHOTO/ALVARO BARRIENTOS

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε πήγε το περασμένο καλοκαίρι στην Βαρκελώνη με στόχο να εκθρονίσει την Ρεάλ Μαδρίτης και να επαναφέρει την Μπαρτσελόνα στην κορυφή και με τη συμπλήρωση του πρώτου μισού του ισπανικού μαραθωνίου παίρνει... 10 με τόνο!

Και αυτό γιατί οι "μπλαουγκράνα" ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο χωρίς ήττα (!), έχοντας τον τρομερό απολογισμό των 16 νικών και 3 ισοπαλιών, με την διαφορά της πρωταθλήτριας χειμώνα "Μπάρσα" από τους διώκτες της να είναι άκρως εντυπωσιακή: +9 από την Ατλέτικο Μαδρίτης, +11 από την Βαλένθια και +19 από το αντίπαλο δέος Ρεάλ Μαδρίτης (έχει ματς λιγότερο).

FC Barcelona's Lionel Messi, left, duels for the ball with Real Sociedad's David Zuturuza during the Spanish La Liga soccer match between Barcelona and Real Sociedad, at Anoeta stadium, in San Sebastian, northern Spain, Sunday, Jan. 14, 2018. (AP Photo/Alvaro Barrientos)
FC Barcelona's Lionel Messi, left, duels for the ball with Real Sociedad's David Zuturuza during the Spanish La Liga soccer match between Barcelona and Real Sociedad, at Anoeta stadium, in San Sebastian, northern Spain, Sunday, Jan. 14, 2018. (AP Photo/Alvaro Barrientos) AP PHOTO/ALVARO BARRIENTOS

Και επειδή η τελευταία εντύπωση είναι αυτή που μετράει περισσότερο, η ομάδα του Βαλβέρδε φρόντισε να δώσει μία θεαματική παράσταση στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής. Βρέθηκε να χάνει στο 34ο λεπτό με 2-0 στο "Ανοέτα", στο γήπεδο που αγνοούσε τη νίκη από το 2007 για το πρωτάθλημα, και έφυγε θριαμβεύτρια με σκόρ 4-2, έχοντας σε μεγάλη ημέρα τους Λουίς Σουάρες και Λιονέλ Μέσι.

Ο Ουρουγουανός πέτυχε το δεύτερο (μεγαλοφυής λόμπα) και το τρίτο γκολ της ομάδας του και είχε την ασίστ στο πρώτο γκολ της "Μπάρσα (σκόρερ ο Παουλίνιο) ενώ ο Αργεντινός πρόσθεσε το κερασάκι στην τούρτα με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ και έγινε ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών στα πέντε μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα με τη φανέλα μίας και μόνο ομάδας!

Μετράει πλέον 366 στο ισπανικό πρωτάθλημα, με τον θρυλικό Γερμανό αρχισκόερ Γκερντ Μίλερ να έχει σταματήσει στα 365 με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου στη Bundesliga.

ΡΕΑΛ ΣΟΣΙΕΔΑΔ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 2-4

News 24/7

24MEDIA NETWORK