Κάντε την απονομή στην Τσέλσι!

Την εγχώρια υπεροχή της επιβεβαίωσε η Τσέλσι, καθώς στο υποτιθέμενο εκτός έδρας ντέρμπι με την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Λίβερπουλ, πραγματοποίησε έναν υγιεινό περίπατο, επικρατώντας με 4-1. Με νίκες (έστω και δύσκολες) συνέχισαν Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ.

Κάντε την απονομή στην Τσέλσι!
Το δεύτερο συνεχόμενο τίτλο εξασφάλισε η Τσέλσι μετά την… 8η αγωνιστική της Premiership! Οι "μπλε" πέρασαν σαν σίφουνες από το "Ανφιλντ" συντρίβοντας τη Λίβερπουλ με 4-1 στον… επαναληπτικό του ευρωπαϊκού τουςαγώνα την Τετάρτη, που έληξε 0-0.

Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο ήταν αυτή που πήρε το προβάδισμα στο σκορ, όταν ο Φρανκ Λάμπαρντ μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο καλύτερος παίκτης των φιλοξενουμένων Ντιντιέ Ντρογκμπά από τον Τζίμι Τραορέ. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την εγκυρότητα του σφυρίγματος του Γκράχαμ Πολ, ωστόσο ο μέσος των πρωταθλητών δεν πτοήθηκε και άνοιξε το σκορ στο 27’.

Η απάντηση των "ρεντς" ήταν γρήγορη και προήλθε από τον αρχηγό τους, Στίβεν Τζέραρντ. Στο 36ο λεπτό, ο διεθνής άσος δέχθηκε την πάσα του Τζέιμι Κάραγκερ ύστερα από κόρνερ στον Τζον Αρνε Ρίισε και με ένα πολύ δυνατό σουτ ισοφάρισε. Η Τσέλσι φύλαγε, ωστόσο, ένα γκολ πριν τη λήξη του πρώτου μέρους. Ο Ντρογκμπά κατάφερε να τροφοδοτήσει τον Ντάμιεν Νταφ με τον Σάμι Χίπια να παρακολουθεί ανήμπορος να αντιδράσει, και ο Ιρλανδός από το κέντρο της άμυνας των γηπεδούχων σημείωσε το δεύτερο γκολ της ομάδας του.
*** Οι δύο τεχνικοί πραγματοποίησαν ορισμένες αλλαγές σε σχέση με την Τετάρτη. Για την Λίβερπουλ ο Σισέ αντικαταστάθηκε από τον Ρίισε, ενώ στην άμυνα της Τσέλσι βρήκε θέση ο Ντελ Ορνο.

*** Η Λίβερπουλ διαμαρτυρήθηκε για τρεις περιπτώσεις πέναλτι που δεν καταλογίστηκαν στον αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο το πρώτο γκολ που δέχθηκε σε αυτό του πρωταθλήματος ήταν με… πέναλτι!

*** Ο Λάμπαρντ πανηγύρισε έξαλλα το γκολ του μπροστά από την θρυλική ΚΟΠ, με αποτέλεσμα να δεχθεί την κίτρινη κάρτα.

Το προβάδισμα της Τσέλσι διευρύνθηκε στο 63ο λεπτό, όταν ο Ντρογκμπά "χτύπησε" και πάλι. Ο επιθετικός από την Ακτή Ελεφαντοστού μπήκε στην περιοχή της Λίβερπουλ, σούταρε προς την εστία και ο Τζο Κόουλ έβαλε το πόδι του στην τροχιά της μπάλας, ώστε να τη στείλει στο κενό τμήμα της εστίας του Πέπε Ρέινα. Η αντίδραση της μουδιασμένης Λίβερπουλ ήταν μία ευκαιρία του Πίτερ Κράουτς, ενώ αυτή της Τσέλσι… ακόμα ένα γκολ.

Στο 82ο λεπτό, οι παίκτες του Ζοζέ Μουρίνιο πανηγύρισαν για τέταρτη φορά, όταν ο Ντρογκμπά έκανε τη σέντρα, ο Αριέν Ρομπέν δεν κατάφερε να την προλάβει, ωστόσο όχι και ο Γκέρεμι, που διαμόρφωσε και το τελικό αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις:

Λίβερπουλ: Ρέινα, Φίναν, Κάραγκερ, Χίπια (71' Σιναμά-Πονγκόλ), Τραορέ (81' Σισέ), Χάμαν (68' Σισοκό), Λουίς Γκαρσία, Τζέραρντ, Αλόνσο, Ρίισε, Κράουτς
Τσέλσι: Τσεχ, Καρβάλιο, Τέρι, Γκαλάς, Ντελ Ορνο (83' Χουτ), Μακελελέ, Κόουλ (67' Ρομπέν), Λάμπαρντ, Εσιέν, Νταφ (76' Γκέρεμι), Ντρογκμπά


Στήβεν Τζέραρντ: "Δεν χάθηκε το πρωτάθλημα. Δεν μπορώ να το πω αυτό από τον Οκτώβριο. Είμαι αρχηγός της ομάδας και πρέπει να την κοθοδηγώ".

Ράφα Μπενίτεθ: "Πρέπει να σκεφτούμε το επόμενο παιχνίδι και το πως θα βελτιώσουμε την ομάδα. Δεν μπορώ να σκέφτομαι την Τσέλσι, την Αρσεναλ ή τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ".

Ζοζέ Μουρίνιο: "Αξίζουμε περισσότερο σεβασμό. Οχι μόνο από τη Λίβερπουλ αλλά απ'όλο τον κόσμο. Είμαστε καλή ομάδα. Δεν λέω πως είμαστε οι καλύτεροι στον κόσμο, αλλά ότι είμαστε μια πολύ καλή ομάδα με όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Εχουμε 8 νίκες σε 8 παιχνίδια και κάποιοι λένε πως δεν παίζουμε καλά. Δεν μας αξίζει τέτοια κριτική. Πιστεύω πως δεν έχει κριθεί ακόμη το πρωτάθλημα".


News 24/7

24MEDIA NETWORK