Καταγγελία Ορφανού

Καταγγελία Ορφανού
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, έστειλε την Πέμπτη στο Πρωτοβάθμιο Δικαιοδοτικό Όργανό της ΕΠΑΕ έγγραφο-καταγγελία, για τα όσα διαδραματίστηκαν στη Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΑΕ στις 20 Σεπτεμβρίου.

Στο σχετικό έγγραφο, αναφέρονται τα εξής:

Όπως έγινε δημοσίως γνωστό μέσα από τον Έντυπο και Ηλεκτρονικό Τύπο της 20ης και 21ης Σεπτεμβρίου, η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 20-09-2005 στην ΕΠΑΕ μετετράπη σε πεδίο εκδήλωσης συμπεριφορών (ύβρεις, ξυλοδαρμοί), που όχι μόνο δυσφημούν το άθλημα του ποδοσφαίρου αλλά προσβάλλουν ευθέως τις αρχές του φιλάθλου πνεύματος και του Ολυμπιακού ιδεώδους.

Επειδή η παράβαση των ανωτέρω αρχών τιμωρείται σύμφωνα με το άρθρο 130 παρ. 2 του Ν. 2725/1999 από την ΕΦΙΠ, ειδικά δε για το άθλημα του ποδοσφαίρου μετά από παραπομπή των οικείων δικαιοδοτικών οργάνων.

Επειδή οι παραπάνω συμπεριφορές εμπίπτουν στο ρυθμιστικό πεδίο των διατάξεων του άρθρου 30 του ΚΑΠ, στο πλαίσιο των οποίων προβλέπεται και η παραπομπή στην ΕΦΙΠ.

Επειδή το Πρωτοβάθμιο Δικαιοδοτικό Όργανο της ΕΠΑΕ είναι αρμόδιο να επιληφθεί της υποθέσεως αυτεπαγγέλτως ή και μετά από καταγγελία.

Για τους λόγους αυτούς
Παρακαλούμε όπως στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας επιληφθείτε της παραπάνω υποθέσεως.

News 24/7

24MEDIA NETWORK