Καταστροφή, η Μπαρτσελόνα πρέπει να μειώσει τα συμβόλαια κατά 60 εκατομμύρια

Δύσκολη η επόμενη μέρα της ομάδας, ετοιμάζονται μαζικές πωλήσεις…

Barcelona's coach Xavi Hernandez addresses to the crowd prior of the Joan Gamper trophy soccer match between FC Barcelona and Pumas Unam at the Camp Nou Stadium in Barcelona, Spain, Sunday, Aug. 7, 2022. (AP Photo/Joan Monfort)
Barcelona's coach Xavi Hernandez addresses to the crowd prior of the Joan Gamper trophy soccer match between FC Barcelona and Pumas Unam at the Camp Nou Stadium in Barcelona, Spain, Sunday, Aug. 7, 2022. (AP Photo/Joan Monfort) AP

η Μπαρτσελόνα βρίσκεται για άλλη μία φορά σε ένα οικονομικό αδιέξοδο και καλείται να βρει άμεσες λύσεις. Θα χρειαστεί να κάνει γενναίες μειώσεις στα συμβόλαια, καθώς και να αποχωριστεί παίκτες με μεγάλη χρηματιστική αξία.

Το μέλλον των “Μπλαουγκράνα” είναι πολύ θολό αυτή την στιγμή και αυτό δεν αναμένεται να επηρεάσει μόνο το ΄τώρα, αλλά και το μετά αφού ο επόμενος προπονητής μετά τον Τσάβι θα χρειαστεί υποστήριξη. Αν δεν βοηθηθεί με μεταγραφές, τότε και οι προσδοκίες για την επόμενη χρονιά αυτομάτως θα μειωθούν βαραίνοντας ακόμα παραπάνω την ήδη βεβαρημένη ατμόσφαιρα στην Βαρκελώνη.

Η LaLiga ανακοίνωσε ότι οι Καταλανοί οφείλουν να μειώσουν το επιτρεπόμενο όριο απολαβών τους από τα 231 εκατομμύρια στα 174 για τη σεζόν 2024/25.

Με το πραγματικό κόστος της ομάδας -το σύνολο των μισθών και των αποσβέσεων των μεταγραφών- για τη φετινή σεζόν να έχει προϋπολογιστεί επίσημα στα 421 εκατομμύρια επομένως απαιτούνται άμεσα σημαντικές περικοπές.

Συμπέρασμα

Αυτό σημαίνει ότι η Μπαρτσελόνα θα συμμορφωθεί με τους κανόνες ή διαφορετικά θα αντιμετωπίσει ποινή απαγόρευσης μεταγραφών που θα έπληττε δυνητικά περισσότερο το πρεστίζ του συλλόγου σε συνδυασμό με τον κίνδυνο της αγωνιστικής πτώσης μεταξύ άλλων.

Ο Φρένκι Ντε Γιονγκ πρόσφατα είχε υποστηριχτεί πως αναμένεται πώληση το καλοκαίρι, ωστόσο ο ίδιος το διέψευσε εντόνως.

Διαβάστε περισσότερα

Η Μπάγερν σε ανάγκη, άφησε Τούχελ και θέλει με πείσμα Αλόνσο παρά τον ανταγωνισμό

Μέσα σε 18 μήνες πέτυχε το αδιανόητο, ο “Terminator” του Μάντσεστερ έχει φοβερίσει πλέον κάθε αντίπαλο και θύμισε Μέσι

News 24/7

24MEDIA NETWORK