"Καθάρισε" και πάλι ο Μακόρ

Οπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, ο Ολιβερ Μακόρ ήταν ο σκόρερ του Ιωνικού στον αγώνα με τον Απόλλωνα της Καλαμαριάς στη Νίκαια. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 2-0 χάρη στα δύο γκολ του Λιβεριανού και αποκόμισαν τρεις υπερπολύτιμους πόντους σχετικά άνετα, αφού η Καλαμαριά αγωνίστηκε για περίπου μισή ώρα με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Σαμουηλίδη.

"Καθάρισε" και πάλι ο Μακόρ
Ρεπορτάζ: Γιάννης Ζωιτός


Οπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, ο Ολιβερ Μακόρ ήταν ο σκόρερ του Ιωνικού στον αγώνα με τον Απόλλωνα της Καλαμαριάς στη Νίκαια. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 2-0 χάρη στα δύο γκολ του Λιβεριανού και αποκόμισαν τρεις υπερπολύτιμους πόντους σχετικά άνετα, αφού η Καλαμαριά αγωνίστηκε για περίπου μισή ώρα με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Σαμουηλίδη.

Ο Σάκης Τσιώλης παρέταξε την ομάδα σε σχήμα 4-4-2, με τον Βουρεξάκη να ανεβαίνει στα αμυντικά χαφ στη θέση του τραυματία Γκούτμαν και τον Περόνε με τον Κοΐμπρα να βρίσκονται μπροστά. Στην αντίπερα όχθη, ο Απόλλωνας άρχισε με ένα σύστημα 4-5-1 και τον Χριστοφορίδη μπροστά, να δέχεται βοήθειες από τους Παππά και Κλέιτον. Τα τρία αμυντικά χαφ (Ορφανός, Μουράφσκι, Καραμανλής) επιτηρούσαν τις αντίπαλες επιθέσεις.

Ωστόσο, μόλις στο τέταρτο λεπτό φάνηκαν οι αμυντικές αδυναμίες των φιλοξενουμένων. Ο Κοΐμπρα βρέθηκε στα αριστερά, έβγαλε τη σέντρα, και ο Μακόρ από τη μικρή περιοχή σούταρε και άνοιξε το σκορ. Ετσι, σε αντίθεση με το προηγούμενο παιχνίδι, αυτό κόντρα στον ΟΦΗ, η ομάδα της Νίκαιας ήταν αυτή που βρέθηκε μπροστά στο σκορ νωρίς και είχε την πολυτέλεια να μείνει πίσω στη συνέχεια.

Ετσι και έπραξε, αφήνοντας χώρους στους παίκτες της Καλαμαριάς, προτιμώντας την τακτική των αντεπιθέσεων για την επιθετική της ανάπτυξη. Στον 13ο λεπτό, πάντως, ο Βουρεξάκης είχε την καλή στιγμή, όταν η κεφαλιά που έπιασε διώχθηκε πάνω στη γραμμή από τον Καραμανλή. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Κοΐμπρα έδωσε στον Μακόρ, αλλά ο Λιβεριανός δεν κατάφερε να σκοράρει εκ νέου.

Η συνέχεια ήταν αρκετά χαμηλών τόνων, αφού όταν ήρθε η σειρά της Καλαμαριάς να βγει μπροστά, ώστε να κυνηγήσει την ισοφάριση δεν κατάφερνε παρά να πλησιάσει την περιοχή των γηπεδούχων. Ο Χριστοφορίδης είχε χαθεί ανάμεσα σε Κινγκ και Πουλόπουλο κι έτσι το ημίχρονο έκλεισε με το υπάρχον σκορ.

*** Στο γήπεδο βρέθηκαν περίπου 25 φίλοι των φιλοξενούμενων που ειχαν αναρτήσει και τα πανό τους.

*** Εντύπωση προκάλεσαν περίπου πενήντα φιλοι των γηπεδούχων στο πέταλο, οι οποίοι δεν σταμάτησαν να φωνάζουν για την ομάδα τους.

*** Ο Χρήστος Κανελλάκης, κατά την προσφιλή του συνήθεια, κάθισε στον πάγκο του Ιωνικού.

*** Στο γήπεδο βρέθηκε ο Δημήτρης Μάρκος, ο σκάουτερ, πλέον, της ΑΕΚ.

*** Μικροεπεισόδιο σημείώθηκε στο δεύτερο μέρος ανάμεσα στον Ντράγκαν Κοκότοβιτς και ένα φίλαθλο του Ιωνικού που βρισκόταν πάνω από τον πάγκο της Καλαμαριάς, αλλά η επέμβαση των ανθρώπων της ασφαλείας κατεύνασαν τα πνεύματα.

*** Η αλλαγή του Μακόρ προς το τέλος του αγώνα συνοδεύτηκε από χειροκροτήματα και επευφημίες, ιδιαιτέρως από τους... σκληροπυρηνικούς "50" της ομάδας.

*** Η ανταπόδοση από τους παίκτες ήρθε στο τέλος, όταν συγκεντρώθηκαν στο κέντρο και χειροκρότησαν τους φιλάθλους τους.

Το δεύτερη μέρος άρχισε με αλλαγή από πλευράς Ντράγκαν Κοκότοβιτς. Ο τεχνικός των φιλοξενουμένων αντικατέστησε τον Χριστοφορίδη με τον σκόρερ στον αγώνα με τον Ολυμπιακό στη Θεσσαλονίκη, Ελ Ομαρί. Εν τούτοις, το παιχνίδι των δύο ομάδων δεν ευνοούσε κάποια καλή στιγμή για τον Απόλλωνα. Μάλιστα, στο 58’ ο Απόλλωνας έμεινε με δέκα παίκτες, αφού ο Σαμουηλίδης, και πάλι για μαρκάρισμα, δέχθηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε και ο Καραμανλής πέρασε στα δεξιά.

Στο 62ο λεπτό ο Ορφανός έπιασε μία κεφαλιά την οποία έσωσε πάνω στη γραμμή ο Κινγκ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Ιωνικός έκανε την πρώτη του αλλαγή με τον Κωνσταντινίδη στη θέση του Κοΐμπρα. Στο 67' ο Ελ Ομαρί, από το ύψος του πέναλτι, έστειλε τη μπάλα αρκετά ψηλά, ενώ στο 68’ο Κλέιτον βγήκε από τα πλάγια και έκανε το σουτ, το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Μπεκιάι. Στο 74’ έγινε μία φάση που συζητήθηκε αρκετά, αφού ο Ιωάννου ανέτρεψε τον Κωνσταντινίδη, αλλά ο διαιτητής δεν καταλόγισε κάτι.

Ενα λεπτό αργότερα, μία επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Τσιμπλίδη κατέληξε δύσκολα σε κόρνερ από τον Κόβατς, ενώ στο 82’ ήταν η ώρα για το δεύτερο γκολ του Μακόρ. Μάλιστα, η φάση άρχισε από τα καρέ των γηπεδούχων, ύστερα από κόρνερ της Καλαμαριάς, όταν ο Μπεκιάι μπλόκαρε, έδωσε στον Ντα Κόστα, ο οποίος άλλαξε παιχνίδι για τον αμαρκάριστο Μακόρ που στον κενό χώρο νίκησε τον Κόβατς. Αξιοσημείωτο είναι ότι στην εν λόγω φάση η Καλαμαριά είχε εννέα παίκτες στον αγωνιστικό χώρο, αφού στον Αμπονσά παράσχονταν οι πρώτες βοήθειες ύστερα από έναν τραυματισμό.

Ο Γκανέζος αμυντικός, μάλιστα, δεν κατάφερε να συνεχίσει το παιχνίδι και αντικαταστάθηκε στο 85ο λεπτό. Δύο λεπτά αργότερα, εν μέσω αποθέωσης, ο σκόρερ του αγώνα έδωσε τη θέση του στον Ευθυμίου. Η τελευταία φάση άνηκε στους γηπεδούχους και ήταν εξαιρετική, αφού ο Μπενίτες νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον τερματοφύλακα της Καλαμαριάς, ενώ δεν τα κατάφερε ούτε στην επαναφορά.


Οι συνθέσεις

Ιωνικός: Μπεκιάι, Πουλόπουλος, Κινγκ, Τσιμπλίδης, Ντα Κόστα, Κοΐμπρα (64' Κωνσταντινίδης), Μακόρ (87' Ευθυμίου), Μελαμπιανάκης, Βουρεξάκης, Λετιέρι, Περόνε (78' Μπενίτες)

Απόλλων Καλαμαριάς: Κόβατς, Ιωάννου, Κλέιτον, Καραμανλής, Μουράφσκι, Καραλιόπουλος, Αμπονσά (85' Μυροφορίδης), Χριστοφορίδης (46' Ελ Ομαρί), Σαμουηλίδης, Ορφανός (80' Ουέλιγκτον), Παππάς

Διαιτητής: Δέτσης (Αθήνα)
Σκόρερ: 4',82' Μακόρ
Κίτρινες: Περόνε, Τσιμπλίδης,Κων/δης - Σαμουηλίδης (2), Παππάς
Κόκκινη: Σαμουηλίδης
Εισιτήρια: 733
Εισπράξεις: 5494





News 24/7

24MEDIA NETWORK