Κέρκυρα - Πανθρακικός 2-1

Ναγιάρ και Κάικουτ πέτυχαν δύο υπέροχα γκολ και η Κέρκυρα νίκησε 2-1 τον Πανθρακικό στην πρεμιέρα αμφότερων στο νέο πρωτάθλημα. Ο Ιγκόρ μείωσε χωρίς αντίκρισμα για την ομάδα του Άκη Μάντζιου.

Κέρκυρα - Πανθρακικός 2-1

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Πιο ομοιογενές σύνολο ο Πανθρακικός, αφού διατήρησε το βασικό κορμό του, θα περίμενε κανείς να είναι πιο άνετος στο γήπεδο. Συνέβη όμως το ακριβώς αντίθετο, αφού η Κέρκυρα με τον δραστήριο Χαβίτο προκάλεσε πολλά ρήγματα στην αργή άμυνα των τριών που επέλεξε ο Μάντζιος. Ήδη από το 16' οι Φαίακες είχαν προβάδισμα, χάρη στο καλοεκτελέσμενο φάουλ-γκολ του Ναγιάρ, ενώ στο 26' ο αμαρκάριστος Κάικουτ "εκτέλεσε" τον Φερνάντες με υπέροχη κεφαλιά. Ο Πορτογάλος γκολκίπερ θα μπορούσε να έχει πιο γρήγορες αντιδράσεις στις φάσεις των γκολ, ταυτόχρονα όμως έσωσε τόσο στο 43' όσο και στο 63'.

Στο μεσοδιάστημα των δύο ευκαιριών ο Μπαϊκαρά είχε διώξει στη γραμμή την κεφαλιά του Ναγιάρ και ο Πανθρακικός είχε καταφέρει να ισορροπήσει την κατάσταση. Η είσοδος του Ντιγκινί (αντί του Κάσες) απελευθέρωσε τον άφαντο στο πρώτο μισό Ιγκόρ, οποίος βρήκε πεδίο και στο 62' μείωσε για τον Πανθρακικό. Ο οποίος αφού γλίτωσε το τρίτο γκολ, πάλεψε για την ισοφάριση. Έκλεισε την οπισθοχωρημένη Κέρκυρα στην περιοχή της και κυνήγησε το γκολ για το 2-2. Ούτε όμως ο Σερφά με κεφαλιά στο 72' ούτε ο Ιγκόρ στο 75' βρήκαν στόχο και η Κέρκυρα άντεξε μέχρι το τέλος, εκμεταλλευόμενη το εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο.

MVP

Ο Φρανθίσκο Χαβίτο δεν ήταν σκόρερ, κατόρθωσε όμως με τη διαρκή κίνηση στο χώρο, το αδιάκοπο τρέξιμο και τις καλές μεταβιβάσεις να κάνει καλύτερους τους συμπαίκτες του.

Αδύναμος κρίκος

Ο Χοσέ Μαρία Κάσες έπαιξε 45 λεπτά και σε αυτό το διάστημα δεν βοήθησε στην προώθηση της μπάλας από το κέντρο στην επίθεση. Γι' αυτό και αντικαταστάθηκε, έδειξε έξω από τα νερά του.

Σχόλιο

Η Κέρκυρα αιφνιδιάσε τον Πανθρακικό με τον τρόπο παιχνιδιού της, χτύπησε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και με δύο γκολ από το πρώτο ημίχρονο έγινε το αφεντικό. Καλύτερη η ομάδα της Κομοτηνής στο δεύτερο ημίχρονο, πιο επικίνδυνη, έφτιαξε ευκαιρίες και σκόραρε, αλλά το 2-0 στα πρώτα 45 λεπτά αποδείχθηκε ασαλές.

Οι συνθέσεις

Κέρκυρα: Σέτκους, Γκόμες, Βενέτης, Μαραγκός, Κανακούδης, Καρδόσο, Ναγιάρ, Χαβίτο (88' Ντιμιτρόβσκι), Ρόχας (79' Ζορμπάς), Ομπράντοβιτς (65' Ντιόγκο), Κάικουτ

Πανθρακικός: Φερνάντες, Παπαγεωργίου, Εμπό, Σερφά, Λαδάκης, Τριανταφυλλάκος (73' Χασομέρης), Τσουμάνης (60' Γκίγιε), Τζάνης, Μπαϊκαρά, Κάσες (46' Ντιγκινί), Ιγκόρ

Κέρκυρα - Πανθρακικός 2-1
INTIME SPORTS

News 24/7

24MEDIA NETWORK