Κλήσεις σε απολογία

Οπως κάθε Τρίτη, έτσι και σήμερα η ΕΠΑΕ κάλεσε σε απολογία ΠΑΕ και φυσικά πρόσωπα. Αυτός που κινδυνεύει με τιμωρία είναι ο Ολυμπιακός ελέω Σάββα Θεοδωρίδη.

Κλήσεις σε απολογία
Οπως κάθε Τρίτη, έτσι και σήμερα η ΕΠΑΕ κάλεσε σε απολογία ΠΑΕ και φυσικά πρόσωπα. Αυτός που κινδυνεύει με τιμωρία είναι ο Ολυμπιακός ελέω Σάββα Θεοδωρίδη.

Αναλυτικά:

Το Πρωτοβάθμιο Δικαιοδοτικό Όργανο της Ε.Π.Α.Ε., κάλεσε σε απολογία, την Παρασκευή 25/11/2005 και ώρα 09:30 τις παρακάτω ΠΑΕ και φυσικά πρόσωπα:

Την ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ και τον Σ. Σοφιανό (εκπρόσωπος) γιατί: Στο 2΄ λεπτό του αγώνα ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ , φίλαθλοι της εγκαλουμένης εκφώνησαν υβριστικό σύνθημα. Στο 18΄ λεπτό του αγώνα φίλαθλοι της εγκαλουμένης εκφώνησαν υβριστικό σύνθημα. Στο ημίχρονο του αγώνα ο εκπρόσωπος της εγκαλουμένης Σ. ΣΟΦΙΑΝΟΣ και αφού προηγήθηκε ένταση με τον εκπρόσωπο της φιλοξενούμενης ομάδας, εισήλθε στα αποδυτήρια των διαιτητών. Στο 47΄ λεπτό του αγώνα φίλαθλοι της ιδίας ομάδας εκφώνησαν κατά του διαιτητή του αγώνα υβριστικό σύνθημα, όπως επίσης και στο 49΄, 51΄ και 65΄ λεπτό του αγώνα.

Επί παραβάσει των άρθρων, 1, 5,12 παρ.12, 13 παρ. 10, 30 του ΚΑΠ και 41 Ζ του Ν. 2725/99 όπως ισχύει.

Την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και τον Σ. ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ (εκπρόσωπος) γιατί: Στο 1΄λεπτό του αγώνα ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, φίλαθλοι της εγκαλουμένης εκφώνησαν υβριστικό σύνθημα. Στο 38΄ λεπτό του αγώνα φίλαθλοι της εγκαλουμένης άναψαν δύο (2) καπνογόνα και στη συνέχεια εκφώνησαν υβριστικό σύνθημα. Στο 45΄ λεπτό του αγώνα φίλαθλοι της ιδίας ομάδας εκφώνησαν κατά του διαιτητή του αγώνα υβριστικό σύνθημα. Στο ημίχρονο του αγώνα ο εκπρόσωπος της εγκαλουμένης Σ. ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ και αφού προηγήθηκε ένταση με τον εκπρόσωπο της γηπεδούχου ομάδας, εισήλθε στα αποδυτήρια των διαιτητών. Στο 58΄ λεπτό του αγώνα και μετά την επίτευξη τέρματος της ομάδας τους φίλαθλοι της εγκαλουμένης άναψαν δύο (2) καπνογόνα και μία (1) κροτίδα και στη συνέχεια εκφώνησαν υβριστικό σύνθημα. Επίσης στο 78΄ λεπτό του αγώνα φίλαθλοι της εγκαλουμένης συνέχεια εκφώνησαν υβριστικό σύνθημα.

Τέλος κατά τη διάρκεια του αγώνα φίλαθλοι της εγκαλουμένης που βρίσκονταν στην κερκίδα (1) προκάλεσαν φθορές σε τριάντα ένα (31) καθίσματα και έριξαν πέντε (5) από αυτά στον αγωνιστικό χώρο.

Επί παραβάσει των άρθρων, 1, 5,12 παρ.12, 13 παρ. 10, 30 του ΚΑΠ και 41 Ζ του Ν. 2725/99 όπως ισχύει.

Την ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ γιατί στο 25΄λεπτό του αγώνα ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ, φίλαθλοι της εγκαλουμένης εκφωνούσαν υβριστικό σύνθημα.

Επί παραβάσει του άρθρου, 41 Ζ παρ. 3 γ Ι του Ν. 2725/99 όπως ισχύει.

Την ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ γιατί στο 83΄λεπτό του αγώνα ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ – ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ, φίλαθλοι της εγκαλουμένης έριξαν προς τον Α΄ βοηθό διαιτητή ένα πλαστικό ποτήρι με καφέ, κέρματα και αναπτήρες.

Επί παραβάσει του άρθρου, 41 Ζ παρ. 3 γ Ι του Ν. 2725/99 όπως ισχύει.

Την ΠΑΕ ΑΕΚ γιατί κατά τη διάρκεια του αγώνα ΠΑΕ ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ – ΠΑΕ ΑΕΚ φίλαθλοι της εγκαλουμένης εκφωνούσαν υβριστικά συνθήματα. Επίσης κατά τη διάρκεια του αγώνα φίλαθλοι της εγκαλουμένης άναψαν τρία (3) βεγγαλικά χωρίς να τα ρίξουν στον αγωνιστικό χώρο.

Επί παραβάσει του άρθρου, 41 Ζ παρ. 3 γ Ι του Ν. 2725/99 όπως ισχύει.

Την ΠΑΕ ΑΙΓΑΛΕΩ γιατί στο 80΄λεπτό του αγώνα ΠΑΕ ΑΙΓΑΛΕΩ – ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ φίλαθλοι της εγκαλουμένης κινήθηκαν απειλητικά προς τους φιλάθλους της φιλοξενούμενης ομάδας αλλά με την επέμβαση των δυνάμεων των ΜΑΤ, επανήλθαν στις θέσεις τους. Στο 85΄ λεπτό του αγώνα φίλαθλοι της εγκαλουμένης έριξαν μικροαντικείμενα κατά ποδοσφαιριστή της φιλοξενούμενης ομάδας, ο οποίος είχε αποβληθεί και αποχωρούσε από το γήπεδο.

Επί παραβάσει του άρθρου, 41 Ζ παρ. 3 γ Ι του Ν. 2725/99 όπως ισχύει.

Την ΠΑΕ ΝΕΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ και τον Π. ΜΠΟΥΚΗ (Διευθύνων Σύμβουλος), για τον αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΝΕΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ- ΠΑΕ ΑΕΚ που έγινε στις 31-10-2005, όπου σύμφωνα με την υπ’αριθμ. πρωτ. 1496/3-11-2005 καταγγελία του ΠΣΑΤ, παρεμπόδισαν την απρόσκοπτη άσκηση και εκτέλεση των καθηκόντων του επαγγέλματος του δημοσιογράφου Πάνου Σαμαρά κατά τον ανωτέρω αγώνα.

Επί παραβάσει των άρθρων 20 της Προκήρυξης Πρωταθλήματος Α΄ Εθνικής Κατηγορίας, 13 παρ 11β, 30, 59 ΚΑΠ και της υπ’αριθμ. πρωτ. 1070/3-5-2005 απόφασης του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Την ΠΑΕ ΟΦΗ και τον Ε. ΒΛΑΧΟ (προπονητής) γιατί στο 82΄λεπτό του αγώνα ΠΑΕ ΝΕΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΠΑΕ ΟΦΗ, ο προπονητής της εγκαλουμένης Ε. ΒΛΑΧΟΣ, διαμαρτυρήθηκε έντονα σε απόφαση του διαιτητή του αγώνα με αποτέλεσμα την απομάκρυνσή του από τον αγωνιστικό χώρο.

Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5, 13 παρ. 6ζ και 30 του ΚΑΠ. Την ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ γιατί στο 82΄λεπτό του αγώνα ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ – ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ φίλαθλοι της εγκαλουμένης εκφωνούσαν υβριστικό σύνθημα.

Επί παραβάσει του άρθρου, 41 Ζ παρ. 3 γ Ι του Ν. 2725/99 όπως ισχύει.

Την ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ γιατί στο 55΄λεπτό του αγώνα ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ – ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ , φίλαθλοι της εγκαλουμένης εκφωνούσαν υβριστικό σύνθημα

Επί παραβάσει του άρθρου, 41 Ζ παρ. 3 γ Ι του Ν. 2725/99 όπως ισχύει.

Την ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ, τον IL. DUMITRESCU (προπονητής) και τον Ε. ΓΟΥΤΗ (διεμηνέας) γιατί : Στο 18΄ λεπτό του αγώνα ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΠΑΕ ΠΑΟΚ φίλαθλοι της εγκαλουμένης εκφώνησαν υβριστικό σύνθημα, και μια πολύ μικρή μερίδα φιλάθλων της ιδίας ομάδας εκφώνησαν το αντεθνικό σύνθημα «Βούλγαροι – Βούλγαροι». Στο 89΄ λεπτό του αγώνα απομακρύνθηκαν από τον αγωνιστικό χώρο ο προπονητής και ο διερμηνέας της εγκαλουμένης IL. DUMITRESCU και Ε. ΓΟΥΤΗΣ αντίστοιχα, διότι αποδοκίμαζαν έντονα τις αποφάσεις του διαιτητή και παρεμπόδιζαν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Στο ίδιο λεπτό του αγώνα φίλαθλοι της εγκαλουμένης έριξαν δύο (2) αναπτήρες στον περιβάλλοντα του αγωνιστικού χώρου. Με την αποχώρηση των φιλάθλων από την κεντρική εξέδρα κάποιοι φίλαθλοι της εγκαλουμένης αντιλήφθησαν την παρουσία του δημοσιογράφου Κ. Τσαρούχα που είναι γνωστός φίλαθλος του ΠΑΟΚ. Αμέσως άρχισαν να τον βρίζουν και η ένταση εξαπλώθηκε γρήγορα, με αποτέλεσμα να μαζευτούν περίπου (50-100) άτομα στο σημείο εκείνο. Την ίδια στιγμή εθεάθη και ο πρώην πλέον διαιτητής Γ. Δούρος ο οποίος πριν από τρία χρόνια στο ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ –ΚΑΛΛΙΘΕΑ 3-3 είχε σφυρίξει ένα πέναλτι «φάντασμα», κάτι που είχε παραδεχτεί και ο ίδιος αργότερα.

Οι οπαδοί της Καλλιθέας δεν το είχαν ξεχάσει και άρχισαν να τον βρίζουν εν χορώ και αρκετοί κινήθηκαν με απειλητικές διαθέσεις και κατά του κ. Δούρου και κατά του κ. Τσαρούχα. Για να αποφευχθούν τα χειρότερα χρειάστηκε η άμεση επέμβαση δύο διμοιριών της Αστυνομίας.

Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5, 8 παρ. 11, 13 παρ. 6ζ, 30 του ΚΑΠ και 41 Ζ του Ν. 2725/99 όπως ισχύει.

Την ΠΑΕ ΠΑΟΚ γιατί στο 17΄λεπτό του αγώνα ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΠΑΕ ΠΑΟΚ φίλαθλοι της εγκαλουμένης εκφώνησαν υβριστικό σύνθημα. Επίσης στο 62΄ λεπτό του αγώνα οι ως άνω φίλαθλοι έριξαν ένα (1) πλαστικό μπουκάλι νερού προς τον β΄ βοηθό διαιτητή. Στις 8:36 φίλαθλοι της ιδίας ομάδας έσπασαν ένα (1) κάθισμα και το έριξαν στον αγωνιστικό χώρο.

Επί παραβάσει του άρθρου, 41 Ζ του Ν. 2725/99 όπως ισχύει.

Την ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2005 γιατί στο 75΄και 80΄λεπτό του αγώνα ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2005 – ΠΑΕ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ, φίλαθλοι της εγκαλουμένης έριξαν προς τον πάγκο της φιλοξενούμενης ομάδας μπουκάλια με νερό περίπου τέσσερα (4), καφέδες και αναπτήρες. Στο 13΄ λεπτό του αγώνα και κατά τη διάρκεια του β΄ ημιχρόνου μεταξύ του 75΄ και του 90΄ λεπτού του αγώνα φίλαθλοι της εγκαλουμένης εκφώνησαν κατά του προπονητή της φιλοξενούμενης ομάδας υβριστικό σύνθημα

Επί παραβάσει του άρθρου, 41 Ζ παρ. 3 γ Ι του Ν. 2725/99 όπως ισχύει.

Την ΠΑΕ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ και τον Γ. ΔΡΑΓΑΖΗ (διερμηνέας) γιατί μετά τη λήξη του αγώνα ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2005 – ΠΑΕ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ και ενώ οι διαιτητές κατευθύνονταν προς τα αποδυτήρια, εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο , ο διερμηνέας της εγκαλουμένης Γ. ΔΡΑΓΑΖΗΣ και διαμαρτυρήθηκε έντονα σε αυτούς. Μετά την ανάγνωση του φύλλου αγώνα ο ως άνω β΄ εγκαλούμενος διαμαρτυρήθηκε έντονα στον διαιτητή του αγώνα και απευθυνόμενος σε αυτόν του είπε: «από την αρχή τα είχες βάλει με τον κυρ. Γιάννη, το νου σου τον είχες στα 734,00 ευρώ.

Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5, 13 παρ. 6ζ και 30 του ΚΑΠ.

Την ΠΑΕ ΑΣΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ γιατί στο 89΄λεπτό του αγώνα ΠΑΕ ΑΣΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑ , φίλαθλοι της εγκαλουμένης έριξαν εντός του αγωνιστικού δύο (2) μπάλες ενώ το παιχνίδι ήταν σε εξέλιξη προκειμένου να καθυστερήσουν τον αγώνα.

Επί παραβάσει του άρθρου, 41 Ζ του Ν. 2725/99 όπως ισχύει.

Την ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ γιατί στο 86΄λεπτό του αγώνα ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ – ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ φίλαθλοι της εγκαλουμένης πετούσαν νερό στον Α΄ βοηθό διαιτητή, με αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή του αγώνα.

Επί παραβάσει του άρθρου, 41 Ζ του Ν. 2725/99 όπως ισχύει.

Την ΠΑΕ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ γιατί στον αγώνα ΠΑΕ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ – ΠΑΕ ΧΑΪΔΑΡΙ, η εγκαλουμένη δεν φρόντισε να παρευρίσκεται ασθενοφόρο στο γήπεδο

Επί παραβάσει του άρθρου 1, 5 και 8 παρ. 2 α, β του ΚΑΠ όπως ισχύει.

Την ΠΑΕ ΑΙΟΛΙΚΟΣ και τον Δ. ΓΑΒΑΛΑ (βοηθός προπονητή) γιατί στο 75΄λεπτό του αγώνα ΠΑΕ ΑΙΟΛΙΚΟΣ – ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ο βοηθός προπονητή της εγκαλουμένης εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσει την επίτευξη τέρματος της ομάδας του με αποτέλεσμα την απομάκρυνσή του από τον αγωνιστικό χώρο. Επίσης μετά την λήξη του αγώνα φίλαθλοι της εγκαλουμένης έριξαν προς τους ποδοσφαιριστές της φιλοξενούμενης ομάδας μπουκάλια με νερό και πορτοκάλια τη στιγμή που κατευθύνονταν προς τα αποδυτήρια.

Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5, 13 παρ. 6ζ , 30 του ΚΑΠ και 41 Ζ παρ. 3 γ Ι του Ν. 2725/99 όπως ισχύει.

Την ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ γιατί πριν την έναρξη του αγώνα ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ – ΠΑΕ ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ, στο 18΄, 30΄, 33΄, 34΄ και 80΄ λεπτό φίλαθλοι της εγκαλουμένης εκφωνούσαν υβριστικό σύνθημα.

Επί παραβάσει του άρθρου, 41 Ζ παρ. 3 γ Ι του Ν. 2725/99 όπως ισχύει.

Την ΠΑΕ ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ γιατί πριν την έναρξη του αγώνα ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ – ΠΑΕ ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ, στο 3΄, 8΄, 19΄ και 35΄ λεπτό φίλαθλοι της εγκαλουμένης εκφωνούσαν υβριστικό σύνθημα

Επί παραβάσει του άρθρου, 41 Ζ παρ. 3 γ Ι του Ν. 2725/99 όπως ισχύει.

Την ΠΑΕ ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ και τον Σ. ΒΟΓΙΑΤΖΗ (διερμηνέας) γιατί μετά τη λήξη του αγώνα ΠΑΕ ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ – ΠΑΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ , κατά την είσοδο των διαιτητών στα αποδυτήρια ο διερμηνέας της εγκαλουμένης Σ. ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ, επιτέθηκε φραστικά στον διαιτητή του αγώνα.

Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5, 13 παρ. 6ζ και 30 του ΚΑΠ. Την ΠΑΕ ΔΙΑΓΟΡΑΣ και τον Ι. ΚΑΜΠΟΥΡΗ (βοηθός προπονητή) γιατί στο 68΄λεπτό του αγώνα ΠΑΕ ΔΙΑΓΟΡΑΣ – ΠΑΕ ΑΧΑΪΚΗ ο βοηθός προπονητή της εγκαλουμένης Ι. ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ, διαμαρτυρήθηκε έντονα σε απόφαση του διαιτητή του αγώνα και απευθυνόμενος σε εκείνον είπε τα εξής : «Είστε άσχετοι όλοι» «Δεν πρέπει να παίζετε», με αποτέλεσμα την απομάκρυνσή του από τον αγωνιστικό χώρο.

Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5, 13 παρ. 6ζ και 30 του ΚΑΠ.

Το ΤΑΠ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ γιατί κατά τη διάρκεια του β΄ημιχρόνου του αγώνα ΤΑΠ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ – ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ φίλαθλοι της εγκαλουμένης απευθυνόμενοι στον διαιτητή του αγώνα εκφώνησαν υβριστικά συνθήματα

Επί παραβάσει του άρθρου, 41 Ζ παρ. 3 γ Ι του Ν. 2725/99 όπως ισχύει.

Την ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ γιατί κατά τη διάρκεια του αγώνα ΤΑΠ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ – ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ φίλαθλοι της εγκαλουμένης εκφώνησαν υβριστικά συνθήματα.

Επί παραβάσει του άρθρου, 41 Ζ παρ. 3 γ Ι του Ν. 2725/99 όπως ισχύει.

Το ΤΑΠ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ γιατί στο 60 και 65΄λεπτό του αγώνα ΤΑΠ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – ΠΑΕ ΛΑΜΙΑ φίλαθλοι της εγκαλουμένης εκφωνούσαν υβριστικά συνθήματα.

Επί παραβάσει του άρθρου, 41 Ζ παρ. 3 γ Ι του Ν. 2725/99 όπως ισχύει.

Την ομάδα ΛΑΡΙΣΑ ΝΕΩΝ , για τον αγώνα Πρωταθλήματος ΝΕΩΝ μεταξύ των ομάδων ΛΑΡΙΣΑ – ΗΡΑΚΛΗΣ που δεν έγινε στις 19-11-2005, λόγω της απεργίας των υπαλλήλων του ΕΑΚ «ΑΛΚΑΖΑΡ» Λάρισας.

Επί παραβάσει του άρθρου 21του ΚΑΠ.

Την ομάδα ΠΑΟΚ ΝΕΩΝ και τον Κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗ(προπονητή) γιατί στο 87΄λεπτό του αγώνα Πρωταθλήματος ΝΕΩΝ μεταξύ των ομάδων ΠΑΟΚ – ΚΑΛΛΙΘΕΑ, ο προπονητής της εγκαλουμένης Κ. Αλεξανδρίδης απομακρύνθηκε από τον αγωνιστικό χώρο , για ανάρμοστη συμπεριφορά στον α’ βοηθό διαιτητή. Επί παραβάσει του άρθρων 1, 5, 13 παρ. 6ζ και 30 του ΚΑΠ.

* Το Πρωτοβάθμιο Δικαιοδοτικό Όργανο της ΕΠΑΕ επέβαλε ποινή αποκλεισμού μιας (1) αγωνιστικής ημέρας στον ποδοσφαιριστή Μ. ΚΑΛΥΒΑ της ΠΑΕ ΛΑΜΙΑ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK