Κονέ: "Πρέπει να βελτιωθούμε"

Ο Παναγιώτης Κονέ εμφανίστηκε αισιόδοξος ενόψει του αγώνα με την Ιαπωνία και πιστεύει ότι αν είναι η Εθνική Ελλάδας όπως πρέπει, θα καταφέρει να πάρει το θετικό αποτέλεσμα που ζητάει απέναντι στους Ασιάτες.

Κονέ: "Πρέπει να βελτιωθούμε"

Στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA μίλησε ο Παναγιώτης Κονέ για τα μέχρι τώρα τεκταινόμενα της Ελλάδας στο Μουντιάλ αλλά και για το επερχόμενο παιχνίδι με την Ιαπωνία.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο παιχνίδι με την Κολομβία, στη δουλειά που γίνεται στην ομάδα, για την κούραση των διεθνών αλλά και για το πρόβλημα που παρουσιάζει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο γκολ.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

Για την ήττα από την Κολομβία στο πρώτο ματς:

"Θέλω να σας πω ότι ήμασταν προετοιμασμένοι. Ξέραμε ότι η ατμόσφαιρα θα είναι σαν να παίζουμε εκτός έδρας με την Κολομβία. Η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν πολύ μικρή. Γνωρίζαμε για την παρουσία των φιλάθλων της Κολομβίας, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό μας επηρέασε".

Για το τι έφταιξε και ήρθε αυτό το αποτέλεσμα:

"Εκείνο που μας επηρέασε ήταν τα τρία-τέσσερα λάθη που κάναμε στον πρώτο αγώνα. Χρειάζεται να τα βελτιώσουμε για να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα κόντρα στην Ιαπωνία. Από εκεί και πέρα, δουλεύουμε σκληρά στον ψυχολογικό τομέα με τον προπονητή και μεταξύ μας. Θα προσπαθήσουμε να απολαύσουμε τον αγώνα και να μπούμε στον αγωνιστικό χώρο, γνωρίζοντας ότι είμαστε στη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η συμμετοχή σε μία τέτοια διοργάνωση ήταν όνειρο για όλους εμάς".

Για τη δουλειά που γίνεται από τους συνεργάτες του Φερνάντο Σάντος:

"Έχουμε πολύ καλό τεχνικό επιτελείο και ξέρει πολύ καλά τη δουλειά του. Ξέρουμε ότι οι παίκτες που συμμετέχουν σε ένα Μουντιάλ έρχονται από δύσκολες σεζόν σε διάφορα πρωταθλήματα. Αυτό κάνει τη ζωή του προπονητή μας περισσότερο δύσκολη".

Για την κούραση αρκετών διεθνών από τις «φορτωμένες» χρονιές που είχαν στους συλλόγους τους:

"Δεν μπορούμε να δουλέψουμε στον τομέα της φυσικής κατάστασης, όπως κάνουμε με τους συλλόγους μας κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου. Αντ ’αυτού, προσπαθούμε να είμαστε συγκεντρωμένοι σε ένα τέτοιο τουρνουά, δουλεύοντας περισσότερο στην επικοινωνία και το ψυχολογικό τομέα".

Για το γεγονός ότι η Εθνική δεν σκόραρε στο πρώτο ματς:

"Δεν πιστεύω ότι είναι θέμα του σκοραρίσματος. Δεν είναι ότι δεν πιστεύω ότι δεν μπορούμε να σκοράρουμε, αφού δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες για να το πετύχουμε. Θα ήταν πρόβλημα αν δεν είχαμε δημιουργήσει ευκαιρίες για να σημειώσουμε κάποιο τέρμα. Κάποια στιγμή θα έρθουν και τα γκολ, αλλά εμείς χρειάζεται να είμαστε περισσότερο συγκεντρωμένοι και να το πιστέψουμε. Εάν κάνουμε όλα αυτά, πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα κόντρα στην Ιαπωνία..

24MEDIA NETWORK