X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

Κορονοϊός: Η απλή αλλά σημαντική κίνηση που σκέφτηκαν στην Αμερική και όχι στην Ευρώπη

Οι Νοτιοαμερικανοί αντιμετωπίζουν μικρότερο πρόβλημα με τον κορονοϊό μέχρι στιγμής, ωστόσο οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοί τους έχουν βοηθήσει ήδη περισσότερο τις χώρες τους από τους ευρωπαϊκούς με μια απλή κίνηση.

Ο Κάρλος Τέβες της Μπόκα πανηγυρίζει με συμπαίκτες του σε αγώνα κόντρα στη Χιμνάσια λα Πλάτα για τη Superliga 2019-2020 στο 'Μπομπονέρα', Μπουένος Άιρες, Σάββατο 7 Μαρτίου 2020 AP PHOTO/NATACHA PISARENKO

Η πανδημία του κορονοϊού δεν κάνει διακρίσεις. Τη δεδομένη στιγμή το επίκεντρο φέρεται να είναι η Ευρώπη, όμως τα δεδομένα αλλάζουν τόσο ραγδαία, που καμία γωνιά του πλανήτη δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής. Αυτό δείχνουν να το αντιλαμβάνονται ορισμένες χώρες στην άλλη όχθη του Ατλαντικού Ωκεανού και ενεργούν καταλλήλως, έστω κι αν μέχρι στιγμής δεν έχουν βιώσει σε εκτεταμένο βαθμό το ισοπεδωτικό πρόσωπο του COVID-19.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του αθλητικού Τύπου, υπάρχουν 14 σύλλογοι από την Αργεντινή και τη Βραζιλία -μέχρι στιγμής- που ζήτησαν να χρησιμοποιηθούν τα γήπεδα και τα προπονητικά κέντρα τους ως ιατρικές δομές. Τόσο οι εσωτερικοί χώροι όσο και το γήπεδο αυτό καθαυτό μπορούν να λειτουργήσουν ιδανικά ως υγειονομικές εγκαταστάσεις και να μετατραπούν σε αυτοσχέδιες κλινικές, σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.

Αμφότερες οι χώρες καλούνται να αντιμετωπίσουν την επιδημία με 'όπλο' ένα διαλυμένο δημόσιο σύστημα υγείας, που το χαρακτηρίζει ένα χάσμα σε σχέση με τις δυνατότητες στέγασης του ιδιωτικού τομέα. Γι' αυτό και ποδοσφαιρικοί σύλλογοι όπως η Σάντος, η Κορίνθιανς, η Μπόκα Τζούνιορς, η Σαν Λορένσο κ.ά. ενημέρωσαν τις κυβερνήσεις ότι είναι έτοιμες να βοηθήσουν σε αυτήν τη μάχη, μετατρέποντας τα 'Νίλτον Σάντος' στο Ρίο ντε Ζανέιρο, 'Μορουμπί' στο Σάο Πάουλο, 'Μπομπονέρα' και 'Νουέβο Γκασόμετρο' στο Μπουένος Άιρες κλπ. σε υγειονομικές μονάδες, στην προσπάθεια να μην τεθεί εκτός ελέγχου η κατάσταση.

Ήδη η Βραζιλία μετράει περίπου 600 κρούσματα κορονοϊού, η Αργεντινή 100 λιγότερα και η Χιλή περίπου 400 και υπάρχει έκδηλος ο φόβος της εξάπλωσης της ασθένειας. Προς το παρόν, οι Νοτιοαμερικανοί δείχνουν τον δρόμο, με τους Ευρωπαίους να παρακολουθούν άπραγοι με ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως της Τσέλσι που παραχώρησε στη διάθεση των αρχών το ξενοδοχείο της στο 'Στάμφορντ Μπριτζ'.