Κωστούλας: "Μας εξαπατούν"

Με αφορμή την απόφαση να κλείσει τη θύρα των οργανωμένων ο Φώτης Κωστούλας μίλησε στον Focus Fm 103.6 για τα πάντα: το ελληνικό ποδόσφαιρο, τη διαιτησία, το προσχέδιο του αθλητικού νόμου και φυσικά τις διώξεις του εισαγγελέα σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Κωστούλας: "Μας εξαπατούν"

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την ανακοίνωση και το κλείσιμο της θύρας των οργανωμένων: " Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι, με δύο ομάδες να προσπαθούν να πάρουν την νίκη. Το κλίμα ήταν πολύ καλό μέχρι που ξαφνικά ορισμένοι λίγοι, που δεν πρέπει να είναι πάνω από δέκα , που δημιουργούν προβλήματα κατά καιρούς, αποφάσισαν να ρίξουν πυροτεχνήματα, φωτοβολίδες, καπνογόνα και φυσικά αυτήν την κροτίδα που παραλίγο να τραυματίσει τον ποδοσφαιριστή μας.

Πριν από 2-2,5 χρόνια είχαμε μία παρόμοια περίπτωση, με πολλές κροτίδες, με πολλά πρόστιμα και είχα κλείσει την κερκίδα και τότε για πάνω από ένα χρόνο. Επανήλθαν οι οργανωμένοι και βρήκαμε μια λύση, καθώς υποσχέθηκαν πως θα έχουν μια άλλη συμπεριφορά αλλά δυστυχώς και φέτος είδαμε να γίνονται διάφορα και τους έχω ξεκαθαρίσει πως δεν έχω σκοπό να πληρώνω πρόστιμα ίσα με μία μεταγραφή. Παρ' όλες τις υποσχέσεις συνέβει αυτό χθες και με έφερε στα όριά μου και το συμβούλιο αποφάσισε να την κλείσουμε αυτή την κερκίδα. Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν αντιδράσεις".

Για την οικονομική απώλεια της απόφασης: " Η οικονομική απώλεια είναι μικρότερη από αυτά που πληρώνουμε σε πρόστιμα. Στην κερκίδα αυτή βρίσκονται συνήθως 100-150 άτομα. Χθες ίσως και 250 λόγω του παιχνιδιού. Τα έσοδα δεν είναι πολλά, τα έξοδα είναι. Δεν υπάρχουν διαρκείας στη θύρα αυτή αλλά και να υπήρχαν δεν θα μας ένοιαζε. Είμαστε καθαροί στις εξηγήσεις μας απέναντί τους".

Για το θέμα της βίας: " Δεν θα πρέπει να το αφήνουμε να μεγαλώνει. Όσο το αφήνουμε γίνεται χειρότερο. Θα μας καταβροχθίσει σαν ομάδες, σαν παράγοντες και σαν συλλόγους. Θα πρέπει να παίρνουμε δραστικά μέτρα".

Για το νέο αθλητικό νόμο: " Έχω θετική άποψη. Θεωρώ ότι είναι στον σωστό δρόμο, παρότι είναι πολύ σκληρός απέναντι στις ομάδες όσον αφορά το οικονομικό σκέλος. Αν θα εφαρμοστεί όχι μόνο για εισπρακτικό χαρακτήρα και αρχίσουν οι ομάδες να λειτουργούν σε καλύτερο βαθμό από ότι τώρα με την ΕΠΟ, δηλαδή οι ομάδες οι οποίες λειτουργούν αντικανονικά ενάντια σε κανονισμούς και δεν παίρνονται μέτρα τώρα, αν με την λειτουργία του νόμου τελικά παρθούν θα είμαστε στον σωστό δρόμο. Θα κοστίζει περισσότερο για μας αλλά θα ξέρουμε ότι πληρώνουν όλοι τα σπασμένα".

Για το κομμάτι που αγγίζει το αυτοδιοίκητο: " Το αυτοδιοίκητο είναι λεπτό θέμα. Υπάρχουν άλλες χώρες που εφαρμόζεται διαφορετικά. Με τον τρόπο που το θέτει ο νόμος, είναι πολύ λίγα τα σημεία που θίγουν το αυτοδιοίκητο και την ΕΠΟ. Μπαίνει μέσα σε θέματα του ΚΑΠ που είναι ποδοσφαιρικά και όχι πολιτικά. Σε ότι αφορά την ΚΕΔ θεωρώ ότι δεν θίγεται το αυτοδιοίκητο. Σε μια συζήτηση που θα ανοίξει ο καθένας θα προωθήσει τις θέσεις του. Η ΕΠΟ θα ζητήσει λίγο περισσότερα από ότι δικαιούται ο υπουργός θα το συζητήσει και θα καταλήξουν κάπου. Το θέμα είναι να μην φύγουμε από την ουσία που είναι να γίνεται καλύτερος έλεγχος στις ομάδες".

Για τις ομάδες που πληρώνουν σε σχέση με αυτές που έχουν προβλήματα: " Στον νόμο αυτόν μπορούν πολλά να αλλάξουν αλλά στην πραγματικότητα δεν έχουν σχέση με το αυτοδιοίκητο. Είναι κάποια θέματα που είναι τις πολιτείας. Είτε το θέλουμε είτε όχι είμαστε ανώνυμες εταιρίες.Οι ανώνυμες εταιρίες που δεν έχουν λεφτά, κλείνουν. Αυτό δεν συμβαίνει στο ποδόσφαιρο, τις αφήνουν και λειτουργούν. Μπορούν και αγοράζουν "εμπόρευμα". Έτσι μπαίνουν πιο βαθιά μέσα.

Ο νόμος περί ανωνύμων εταιριών ισχύει σε όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα. Μια εταιρία που έχει καταναλώσει περισσότερο από το 50% του κεφαλαίου της είναι προς πτώχευση. Εδώ βλέπουμε εταιρίες (σ.σ ομάδες) με κεφάλαιο 500 χιλιάδων ευρώ να έχουν δεκαπλάσια χρέη και μάλιστα προς το κράτος, αλλά κανείς δεν εφαρμόζει τον νόμο. Όταν χάνονται αυτά τα λεφτά, χάνονται και από τους πολίτες".

Για την κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου και τις διώξεις: " Δεν αλλάζει τίποτα. Αναρωτιέται κανείς πότε θα μπει μια τάξη. Είναι τεράστιο θέμα. Μας εξαπατούν εμάς που δεν μπλεκόμαστε σε αυτά. Είναι μια τεράστια απάτη. Αν όλα αυτά είναι αλήθεια βέβαια γιατί ακόμα δεν έχει γίνει κάτι. Ελπίζω να βγει ένα αποτέλεσμα. Δεν έχουμε ονόματα ακόμα αλλά να βγει ένα αποτέλεσμα".

Για το βασικό πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου: " Είναι δύο. Το θέμα του άδικου ανταγωνισμού όπως είπα και πριν. Υπάρχει ένας άνισος ανταγωνισμός από ομάδες που δεν πληρώνουν. Πολλές από αυτές τις ομάδες δίνουν μεγαλύτερα συμβόλαια από εμάς. Έτσι ανεβαίνει και το χρέος τους. Εγώ έχω ένα παράδειγμα ενός παίκτη που του δίναμε 80 χιλιάρικα και μας είπε όχι γιατί είχε καλύτερη πρόταση. Και πήγε σε μια ομάδα από αυτές που τώρα τα χρέη τους είναι στα ύψη.

Είναι αθέμιτος ανταγωνισμός. Αυτή η ομάδα που τα βρίσκει τα λεφτά και εμείς δεν μπορούμε; Το δεύτερο είναι η διαιτησία, που νομίζαμε ότι θα λυθεί με τον αρχιδαιτητή, Αυτοί που δεν παίζουν καλά να τιμωρούνται, όπως και αυτοί που είναι μπλεγμένοι σε άλλες υποθέσεις. Η διαιτησία δημιουργεί το 80% των ρήξεων που υπάρχουν ανάμεσα στις ομάδες. Εγώ μαθαίνω ποιος διαιτητής μας παίζει όταν πάω στο γήπεδο".

Για τον ΠΑΟΚ: " Τα τελευταία δύο χρόνια κάνει βήματα. Αν μετρήσει κανείς τα ρόστερ είναι καλύτερος ο Ολυμπιακός αλλά αυτό δεν λέει κάτι. Είναι και το πάθος και ο προπονητής. Βεβαίως και μπορεί ο ΠΑΟΚ να ανατρέψει το σκηνικό. Είναι πολλά που μπορούν να γίνουν".

Για τον Σαββίδη και γενικά τους προέδρους: " Μην νομίζεται πως οι πρόεδροι κάνουν όλη την δουλειά. Αν έχεις καλούς συνεργάτες, όπως εγώ, μπορείς να κάνεις και τα καλύτερα. Δεν ξέρω αν αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ είναι αυτός που μπορεί να φέρει την αλλαγή αλλά μπορεί να γίνει".

Για το πρωτάθλημα: " Τα πάντα μπορούν να γίνουν. Στο κόλπο μπήκε και ο Παναθηναϊκός. Δεν είναι ομάδα που θα μπορούσες να πεις ότι δεν το χάνει το πρωτάθλημα αλλά είναι και αυτοί στο κόλπο. Ο ΠΑΟΚ το παιχνίδι από τον Ολυμπιακό το πήρε με το έτσι θέλω. Και αν συνεχίσει έτσι θα μπορέσει να κάνει το κάτι παραπάνω".

Για τον Παναιτωλικό και τον Μάκη Χάβο: " Κάνει πολύ καλή δουλειά. Είναι πάνω στην ομάδα και μακάρι να αντέξει και άλλο. Ελπίζω να είμαστε μαζί για πολύ καιρό ακόμα. Σαν πρώτος στόχος είναι η σωτηρία αλλά αν είναι δυνατόν να φτάσουμε εκεί που ήμασταν πέρυσι, δηλαδή στην 8η θέση ή έναν πόντο παραπάνω θα είμαστε ευχαριστημένοι. Το πρόσημο στον ισολογισμό είναι πάντα αρνητικό".

News 24/7

24MEDIA NETWORK