Κριστιάνο Ρονάλντο: Από ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία, 15ος σε αξία στην Γιουνάιτεντ

Πώς ο 37χρονος πλέον επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από πιο δαπανηρή μεταγραφή στην ιστορία έχει γίνει ο 15ος παίκτης σε αξία στην ομάδα του Έρικ Τεν Χαχ.

FILE - Manchester United's Cristiano Ronaldo holds the ball after Chelsea's Marcos Alonso scored his side's first goal during the English Premier League soccer match between Manchester United and Chelsea, at Old Trafford Stadium, Manchester, England, Thursday, April, 2022. By Thursday, July 21, 2022, Cristiano Ronaldo has not yet returned to preseason training with Manchester United because of what has been publicly described as personal reasons. Ronaldo reportedly wants out after only one season back at Old Trafford because United is no longer in the Champions League or in shape to compete with the best teams in England. (AP Photo/Dave Thompson, File)
Απογοητευμένος ο Κριστιάνο Ρονάλντο AP PHOTO/DAVE THOMPSON

Το 2009 η Ρεάλ Μαδρίτης είχε κάνει ρεκόρ δαπανώντας 94 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το 2018 η Γιουβέντους έδωσε 117 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της από τους "Κόκκινους Διαβόλους". Πλέον η χρηματιστηριακή του αξία βρίσκεται στα 20 εκατομμύρια ευρώ. Ο λόγος φυσικά για τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Πορτογάλος σταρ μπορεί να έχει φτάσει τα 37 και αυτός να είναι ένας από τους βασικούς λόγους της πτώσης της αξίας του αλλά τα νούμερα άλλα δείχνουν. Το 2017 είχε χρηματιστηριακή αξία 114 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μόλις πριν ένα χρόνο και συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 2021 είχε 45 εκατομμύρια.

Η σημερινή του αξία δικαιολογείται κυρίως από το γεγονός πως φέτος έχει αγωνιστεί μόλις δύο φορές ως βασικός στην Premier League σε 10 παιχνίδια, έχοντας μόλις ένα γκολ.

Πλέον, είναι ο 15ος πιο "ακριβός" παίκτης της ομάδας του με την κορυφή να ανήκει στον Μπρούνο Φερνάντες με 85 εκατομμύρια και την τριάδα να συμπληρώνουν οι Άντονι και Σάντσο με 75 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα

Σάκκαρη, νίκησε και πανηγύρισε με συγκλονιστική κραυγή

Μοναδική παράσταση Βλαχοδήμου με Πόρτο: Σταμάτησε τον Ταρεμί και σουτ συμπαίκτη του στην εστία

Μουρίνιο: Οι χρήστες του Twitter θυμούνται τι έλεγε για τη διαχείριση των μεγάλων παικτών

News 24/7

24MEDIA NETWORK