Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Η Αίγυπτος και ο 'βράχος' του Ολυμπιακού

Οι σταρ της Αιγύπτου ετοιμάζονται να βρουν μπροστά τους ‘βράχους’ και ομάδες πολύ σκληρές για να πεθάνουν. Το Κύπελλο Εθνών Αφρικής ξεκινά με ένα δυνατό κουπόνι Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ

FILE - In this Sunday, Oct. 8, 2017, file photo, Egypt's national football team pose for a photograph ahead of the 2018 World Cup group E qualifying soccer match between Egypt and Congo at the Borg El Arab Stadium in Alexandria, Egypt. Emboldened by his global star power, Mohamed Salah has said out loud what many of his Egyptian teammates have been saying in private for weeks: Failure by the national federation to enforce discipline and stop meddling by sponsors was mostly to blame for the Pharaohs' miserable World Cup run in Russia. (AP Photo/Nariman El-Mofty, File)
FILE - In this Sunday, Oct. 8, 2017, file photo, Egypt's national football team pose for a photograph ahead of the 2018 World Cup group E qualifying soccer match between Egypt and Congo at the Borg El Arab Stadium in Alexandria, Egypt. Emboldened by his global star power, Mohamed Salah has said out loud what many of his Egyptian teammates have been saying in private for weeks: Failure by the national federation to enforce discipline and stop meddling by sponsors was mostly to blame for the Pharaohs' miserable World Cup run in Russia. (AP Photo/Nariman El-Mofty, File) AP

Το Κύπελλο Εθνών Αφρικής ξεκινά από αύριο, με την οικοδέσποινα Αίγυπτο να φαντάζει το φαβορί της διοργάνωσης. Το ‘Total 2019 Africa Cup of Nations’ όπως είναι η πλήρη ονομασία, διοργανώνεται φέτος για 32η φορά, έχοντας αυξήσει τις συμμετέχουσες ομάδες από 16 σε 24. Πρόκειται για μια διοργάνωση που συνοδεύτηκε από το ανάλογο ‘δράμα’ καθώς η χώρα που είχε αναλάβει αρχικά να οργανώσει τους Αγώνες, το Καμερούν, δεν κατάφερε να τηρήσει τα χρονοδιαγράμματα, εξαιτίας και μιας σοβαρότατης πολιτικό-κοινωνικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα με την άνοδο της αντάρτικης οργάνωσης Boko Haram.

Η Αίγυπτος ήταν η χώρα που πήρε τελικά τα ηνία της διοργάνωσης, ύστερα από μια διαδικασία όπου συνυπέβαλε υποψηφιότητα μαζί με τη Νότια Αφρική και απέσπασε την υποστήριξη 16 εκ των 18 χωρών που έχουν δικαίωμα ψήφου. Το Κύπελλο Εθνών Αφρικής είναι μια διοργάνωση που μοιάζει έτοιμη να αναδείξει την Αίγυπτο νικήτρια και τον Μο Σάλαχ κάτι σαν ‘Κριστιάνο Ρονάλντο των αφρικανικών κρατών’. Η αλήθεια είναι πως με την παρουσία παικτών όπως ο Ελ Νενι της Άρσεναλ, ο Ουαρντά του Ατρομήτου, ο Ελ Μοχαμαντί της Άστον Βίλα, ο Αχμέντ Χασάν που έπαιζε μέχρι πρόσφατα στον Ολυμπιακό, ο Αχμέντ Ενγκαζί της Γουέστ Μπρομ, ο Σάλαχ φαίνεται πως έχει πλαισιωθεί από ένα αρκετά μάχιμο σύνολο παικτών, ικανό να φέρει θετικά αποτελέσματα, τουλάχιστον στη φάση των ομίλων.

Η Ζιμπάμπουε - ομάδα που θα αντιμετωπίσει η Αίγυπτος στην 1η αγωνιστική -αν εξαιρέσουμε δυο παίκτες με Ευρωπαϊκή εμπειρία, τους Νόουλετζ Μουσόνα της Άντερλεχτ και Μάρβελους Νακάμπα της Μπριζ, είναι μια ομάδα χωρίς παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο, που θα παίξει δυνατά στην άμυνα με στόχο να γλιτώσει μια ήττα με πολλά γκολ. Γι`αυτό λοιπόν και το ποντάρισμα της αναμέτρησης αυτής, μας γεμίζει με προσδοκίες για ένα αξιόμαχο, γενναίο over υπέρ της Αιγύπτου με τον Σάλαχ να σκοράρει τουλάχιστον μια φορά και ένα τελικό αποτέλεσμα με κατ`ελάχιστο τρία τέρματα.

Στο κουπόνι Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ μπορείς να βρεις αμέτρητες επιλογές πονταρίσματος για το ματς που θα ανοίξει το Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Τοποθετούμε όμως έναν αστερίσκο και στο ματς της Αιγύπτου με το Κονγκό, μια ομάδα με πολλές παραστάσεις από το πρωτάθλημα του Βελγίου, η οποία στα προηγηθέντα φιλικά ματς, μας έδειξε ότι δεν χάνει εύκολα και ακόμα πιο δύσκολα επιτρέπει στους αντιπάλους της να σκοράρουν. Ακόμα περισσότερους και πιο ενδιαφέροντες ‘αστερίσκους’ και πονταρίσματα για την εξέλιξη των διοργάνωσης ως τον τελικό, μπορείς να βρεις στα μακροχρόνια ειδικά στοιχήματα που προσφέρει το Πάμε Στοίχημα στα Πρακτορεία του ΟΠΑΠ

Η ταινία ‘Βράχος’ από το 1996, ήταν μια από τις πρώτες στιγμές στην ιστορία του σινεμά που ο Νίκολας Κέιτζ συστήθηκε ως action hero. Ο ‘βράχος’ του ελληνικού πρωταθλήματος, ο αμυντικός Παπέ Αμπου Σισέ του Ολυμπιακού, είναι ένας από τους πολλούς ‘Έλληνες’ που λαμβάνουν μέρος στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής με τη Σενεγάλη, ενώ στο Καμερούν δεσπόζει η παρουσία των Ολιβιέ Μπουμαλ - Γιαγια Μπανανά, που αγωνίστηκαν φέτος στον Πανιώνιο. Στη Σενεγάλη ο Σισέ έχει συναντήσει παίκτες όπως οι Γκουέγιε (Έβερτον), Κουλιμπαλί (Νάπολι), Σαμπαλί (Μπορντό), Νιάνγκ (Ρεν), Μπαλντέ (Μονακό-Ίντερ) και φυσικά ο Σαντιό Μανέ της Λίβερπουλ. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ισχυρό σύνολο - ‘καθρέφτης του Γαλλικού Championnat, με αναφορές στην Premier League αλλά και στο Ιταλικό πρωτάθλημα.

Ο τρίτος όμιλος όπου αγωνίζεται η Σενεγάλη περιλαμβάνει και την εξίσου ανταγωνιστική Αλγερία των Μαχρέζ, Σλιμανί, Ουνάς (Νάπολι), Μπραχίμι (Πόρτο) αλλά και παίκτες όπως ο Αμπέντ (ΠΑΟ, Ντιζόν), ενώ η Κένυα του Βικτορ Γουανιαμα (Τοτεναμ) φιλοδοξεί να γίνει ‘φονέας γιγάντων’ και να αντικαταστήσει το κλισέ του ‘Κενυάτη δρομέα’ με αυτό του Κενυάτη, ανταγωνιστικού ποδοσφαιριστή. Στο Group C του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής αναμένουμε έναν πραγματικό ‘σκοτωμό΄’ ανάμεσα σε δυο οριακά ισοδύναμες ομάδες και μια που μπορεί να κάνει την έκπληξη. Το ποντάρισμα στο ενδεχόμενο της Αλγερίας να βρεθεί με βραχεία κεφαλή στην πρώτη θέση, αφήνοντας δεύτερη τη Σενεγάλη και καθιστώντας την παράλληλα, μια από τις πιο δυνατές ‘δεύτερες’ των ομίλων της διοργάνωσης, αξίζει το ρίσκο και υπόσχεται γενναία κέρδη.

Η Σενεγάλη διαθέτει το ατομικό ταλέντο και τη συλλογική δυναμική για να φτάσει ακόμα και μέχρι την φάση των ημιτελικών. Στο σχετικό ποντάρισμα στα μακροχρόνια ειδικά στοιχήματα που προσφέρει το Πάμε Στοίχημα στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, ως προς τις ομάδες που θα προχωρήσουν στη φάση των φιναλίστ του Κυπέλλου Εθνών, εμπιστευόμαστε τη Σενεγάλη,ενώ με μια επιφύλαξη μπορούν να επιλεγούν και ομάδες με αρκετά δυνατά ρόστερ αλλά απρόβλεπτη παρουσία σε διοργανώσεις, όπως η Νιγηρία και το Μαρόκο.

Το σίγουρο είναι πως το Κύπελλο Εθνών Αφρικής πέρα από τους σούπερ σταρ όπως ο Σάλαχ και ο Μανέ, διαθέτει και κάποιους ‘βράχους’ που μπορούν να κάνουν την έκπληξη και να γίνουν τα πιο απρόβλεπτα, κερδοφόρα αβαντάζ της διοργάνωσης. Καλά πονταρίσματα στο κουπόνι του Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ και στα πρακτορεία!

News 24/7

24MEDIA NETWORK