Κυριάκος: "Δεν φταίει ο υφυπουργός για το Grexit"

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μέσω του υπεύθυνου επικοινωνίας της, Κυριάκου Κυριάκου, στηρίζει τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή για τις κινήσεις του που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Κυριάκος: "Δεν φταίει ο υφυπουργός για το Grexit"
INTIME SPORTS

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στους εκπροσώπους του Τύπου:

"Το ποδόσφαιρο δεν έφτασε σε οριακή κατάσταση λόγω της πρωτοβουλίας του Υφυπουργού. Είχε φτάσει από πριν και έτσι έγινε αναγκαία η παρέμβαση της Πολιτείας. Αν υπήρχε διάθεση αυτοκάθαρσης, θα είχαν γίνει κινήσεις από πριν. Βλέπουμε ύποπτα αργές διαδικασίες και ήταν απαραίτητη η κρατική παρέμβαση. Το να ξυπνήσεις ένας κοιμώμενο γίγαντα όπως η UEFA χρειάζονται και κάποια πυροτεχνήματα".

Για ένα ενδεχόμενο Grexit στο ελληνικό ποδόσφαιρο: "Είναι απευκταία η υπόθεση ενός Grexit. Αν δεν βάλεις στο παιχνίδι αυτό τις Εθνικές Ομοσπονδίες, δεν μπορείς να κινήσεις διαδικασίες για να μπορείς να κινήσεις διαδικασίες κάθαρσης. Έχει ξεκινήσει η διαδικασία της παραδοχής του προβλήματος που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο υφυπουργός καλά κάνει και κινεί τις διαδικασίες ώστε να ξυπνήσει η κοινή γνώμη και να προχωρήσει η εγχώρια ομοσπονδία σε αυτοκάθαρση. Δεν μιλάμε τώρα για ένα υγιές ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Έχουμε κάνει τις κινήσεις μας σαν ΠΑΕ.

Το Grexit δεν το δημιουργεί ο Υφυπουργός. Το δημιουργεί από μόνο του το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κοιτάξτε τι έγινε σε έξι μήνες με την Εθνική ενώ ο πρωταθλητής την μεθεπόμενη σεζόν θα παίζει προκριματικά. Όλα έγιναν με ευθύνη της Ομοσπονδίας. Δεν είναι πως θα χαθούν λεφτά από τις ελληνικές διοργανώσεις. Θα πρέπει να δούνε όλοι το χάλι του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κανείς δεν θέλει να φτάσουμε στο Grexit. Το να πετροβολείται ένας άνθρωπος και μετά να αποβληθεί (Κοντονής), το μόνο που θα γίνει είναι να αυξηθούν τα άδεια καθίσματα".

Για το ότι κατηγορούνται πολλοί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και για την ήπια στάση της ΠΑΕ: "Εμείς ζητάμε αποτέλεσμα. Το να κάνεις τοποθετήσεις συνεχώς δεν λέει κάτι αν δεν έχει ουσία. Θα έρθει η ώρα που θα μπορέσει να αναλυθεί όλη η στρατηγική μας. Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε κοντά σε ένα οριστικό αποτέλεσμα. Μπορεί να υπάρξουν αποτελέσματα μετά από αποφάσεις και συμβιβασμούς. Θέλουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο καθαρό. Επειδή ξέρουμε την πραγματικότητα, είναι λίγο το διάστημα για να υπάρξουν οριστικές λύσεις.

Εμείς έχουμε πει πως έχουμε μια ξεκάθαρη στάση. Από την αρχή θα έπρεπε να έχουν γίνει κινήσεις στοχευμένες. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν μπορεί να περιμένει όλοι να συμφωνούν μαζί της. Πριν δύο χρόνια μεταφέραμε τις προτάσεις μας και κάναμε και συναντήσεις με τον νυν υφυπουργό. Είμαστε χαρούμενοι που η συνέπειά μας βρίσκει συμμάχους. Είναι κάποιοι απέναντι από αυτούς που φωνάζουν για κάθαρση".

Για την επιστολή Ολυμπιακού και την θέση του Παναθηναϊκού για το Grexit: "Το θέμα είναι αν αυτοί θα συμπράξουν μαζί μας. Οι σύμμαχοι γίνονται με βάση τις αρχές. Θέλουμε ενέργειες από την Ομοσπονδία για να γίνει κάθαρση. Εμείς είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όλα τα σενάρια. Στη δική μας καθημερινότητα δεν άλλαξε τίποτα".

Για την στάση της ΠΑΕ: "Η λύση δεν υπάρχει δίχως παρέμβαση της Πολιτείας. Δεν σταματήσαμε να πιέζουμε. Στο τέλος θα αναλυθούν οι λεπτομέρειες".

Για το θέμα των χρεών της ΠΑΕ και το πότε θα πληρώσει ο ΠΑΟΚ: "Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε χρήση της ρύθμισης. Εξαρτάται από τις προετοιμασίες από τις Εφορίες. Δεν μπορεί να πω πόσο θα κρατήσει. Είμαστε έτοιμοι και μπορεί να γίνει άμεσα".

Για το θέμα του τεχνικού διευθυντή: "Ο ΠΑΟΚ δεν είναι ανοχύρωτος για το σχέδιο της επόμενης σεζόν. Ίσως αλλάξουν πρόσωπα αλλά δεν χάνεται χρόνος. Το να διαρρέεις ονόματα ή το να μοιράζεις ονόματα δεν θα οδηγήσει πουθενά. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως ο ΠΑΟΚ κάνει τα πρόσωπα και όχι τα πρόσωπα τον ΠΑΟΚ. Πρέπει όλοι να ξέρουν το πλάνο μας και πως θα γίνουν βάσει αυτού. Ο τεχνικός διευθυντής μπορεί να είναι ξένος ή Έλληνας".

Για τις μεταγραφές: "Συζητήσεις γίνονται για την στελέχωση και για παίκτες. Εχουν γίνει επαφές που αφορούν την στελέχωση για την επόμενη σεζόν και μπορεί σύντομα να ανακοινωθούν μαζί με άλλες ειδήσεις που μπορεί να είναι ευχάριστε, όπως τα χρέη. Θα είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε ένα πλάνο. Ο ΠΑΟΚ έχει έναν ιδιοκτήτη που σε δύσκολες στιγμές κάνει μια μεγάλη επένδυση στην ΠΑΕ. Επίσης θέλουμε να τιμήσουμε τα 90 χρόνια μας και αυτό το σημείο να είναι κίνηση μιας νέας εποχής".

Για το πλάνο του ΠΑΟΚ: "Το ποδόσφαιρο έχει συγκεκριμένους κανόνες και αρχές. Η στελέχωση μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους και να γίνει σε επίπεδο μεγάλης ευρωπαϊκής ομάδας. Ο στόχος μας είναι να ακολουθήσουμε κορυφαία μοντέλα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK