Λαμία-ΠΑΟΚ: Η αγωνιστική ανάταση του Δικεφάλου μπορεί να περιμένει

Ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη στην έδρα της Λαμίας με 1-0, συνεχίζει να βρίσκεται στο κατόπι του Ολυμπιακού και ταυτόχρονα συνεχίζει να αναζητά την αγωνιστική ανάταση, αναλογιζόμενος από τώρα τον 'τελικό' της 23ης Φεβρουαρίου στην Τούμπα.

Ο Λέο Μάτος του ΠΑΟΚ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Λαμία για τη Super League 1 2019-2020 στο ΔΑΚ Λαμίας, Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020
Ο Λέο Μάτος του ΠΑΟΚ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Λαμία για τη Super League 1 2019-2020 στο ΔΑΚ Λαμίας, Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020 ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI SPORTS

Ο Λέο Μάτος έβαλε το γκολ που χάρισε στον ΠΑΟΚ το διπλό στη Λαμία (1-0) και ο Δικέφαλος συνεχίζει να λειτουργεί έχοντας στο μυαλό του το ντέρμπι της 23ης Φεβρουαρίου με τον Ολυμπιακό για τη Super League 1. Η μεγάλη 'μάχη' της Τούμπας έρχεται σε έναν μήνα και μέχρι να φτάσουμε σε αυτήν, ο πρωταθλητής έχει να παίξει κατά σειρά με Βόλο (μέσα), Παναθηναϊκό (έξω), ΟΦΗ (μέσα) και ΑΕΛ (έξω), συν τα δύο ματς κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό που ήρθαν να προστεθούν στον μίνι 'Γολγοθά'. Το -1 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό είναι μία διαφορά... μη γενόμενη και πάντα με δεδομένο ότι εφέτος ο τίτλος κρίνεται στα πλέι οφ, ο Δικέφαλος παίζει με αυτοσκοπό τη νίκη και ουχί την εμφάνιση.

Από αυτήν έπασχε το βράδυ της Πέμπτης στην έδρα της σκληροτράχηλης Λαμίας στο απότιστο, όπως παρατήρησε ενοχλημένος ο Αμπέλ Φερέιρα, χορτάρι του ΔΑΚ. Αν και στα πρώτα λεπτά του 1ου μέρους ο ΠΑΟΚ μπήκε με διάθεση να επιτεθεί και το έκανε κυρίως από τα άκρα, αν και βρήκε το γκολ με τον Μάτος στο 33ο λεπτό, δεν έβγαλε τις φάσεις για να 'καθαρίσει' το τρίποντο και μέχρι το 5ο λεπτό των καθυστερήσεων είδε τη Λαμία να πιέζει για την ισοφάριση.

Σε αυτό έπαιξε ρόλο η εμφάνιση του Τσούμπα Άκπομ, ο οποίος την τρέχουσα χρονιά εξακολουθεί να μη θυμίζει τον περσινό εαυτό του, με αποτέλεσμα ο Κάρολ Σβιντέρσκι να θεωρείται αναντικατάστατος. Ούτε αυτός, όμως, από το 63' και μετά, κατάφερε να γίνει απειλητικός κι έτσι ο ΠΑΟΚ είχε μόλις μία μεγάλη ευκαιρία, πλην του γκολ, αυτήν του 15ου λεπτού με τον Αγγλονιγηριανό.

Ο περσινός πρωταθλητής συνεχίζει κάτι οξύμωρο: δεν εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του, αλλά παίρνει τα αποτελέσματα. Η ήττα από τον Άρη και το σπάσιμο του αήττητου και της ψυχολογίας ανήκει στο παρελθόν, με τον Δικέφαλο να έχει σερί νικών ως αντίδοτο και να επιδιώκει να το συνεχίσει μέχρι το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Αν υπήρχε 'Οσκαρ ουσίας', αυτό θα πήγαινε στον ΠΑΟΚ που νίκησε με τον τρόπο που το έκανε την Τετάρτη ο Ολυμπιακός στο Ηράκλειο. Μόνο που οι 'ερυθρόλευκοι' έχουν τα δικά τους επιθετικά ξεσπάσματα και τις ωραίες στιγμές μπάλας, σε αντίθεση με τον Δικέφαλο που έχει βάλει στην εξίσωση την αγωνιστική εικόνα του.

Επί της ουσίας, ο στόχος του ΠΑΟΚ δεν είναι να φτάσει αήττητος μέχρι τον αγώνα της 23ης Φεβρουαρίου στην Τούμπα, αλλά να ξεπεράσει τον 'προβληματικό' εαυτό του. Ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε από τις υψηλές απαιτήσεις που δημιουργήθηκαν μετά την περσινή, εντυπωσιακή χρονιά. Το προσεχές παιχνίδι με την ομάδα του Βόλου είναι η πρώτη ευκαιρία της ομάδας του Φερέιρα για αγωνιστική ανάταση που θα δώσει και την ανάλογη τόνωση της ψυχολογίας. Στη Λαμία αυτή δεν ήρθε, αλλά ήρθε το τρίποντο. Για τα δεδομένα του αγώνα και των δυσκολιών του, το δεύτερο ήταν πιο σημαντικό. Για το πρώτο, υπάρχουν τα παιχνίδια σαν αυτό της Δευτέρας.

Θα υπάρξει έκπληξη στο κύπελλο; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK