Λιλ - Μπενφίκα 0-0

Απίστευτο και όμως αληθινό αυτό που πάει να καταφέρει η φετινή Λιλ. Μετά από πέντε παιχνίδια η ομάδα του Κλοντ Πιελ έχει συντελεστή τερμάτων 1-1, αλλά διεκδικεί επάξια την είσοδό της στο…Top 16 του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ. Όπως και με την Βιγιαρεάλ οι «λιλουά» βολεύτηκαν στο 0-0 και τώρα ταξιδεύουν στην Ισπανία για να πάρουν ένα βαθμό (το ίδιο αρκεί και στην Βιγιαρέαλ), με την προϋπόθεση να μην αναδείξει νικητή και το παιχνίδι του «Ντα Λουζ». Τρίποντο κόντρα στην Μάντσεστερ θέλουν οι «αετοί» για να γράψουν ιστορία και να αφήσουν τους «μπέμπηδες» εκτός Ευρώπης για την συνέχεια.

Λιλ - Μπενφίκα 0-0
Απίστευτο και όμως αληθινό αυτό που πάει να καταφέρει η φετινή Λιλ. Μετά από πέντε παιχνίδια η ομάδα του Κλοντ Πιελ έχει συντελεστή τερμάτων 1-1, αλλά διεκδικεί επάξια την είσοδό τηςστο…Top 16 του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ. Όπως και με την Βιγιαρεάλ οι «λιλουά» βολεύτηκαν στο 0-0 και τώρα ταξιδεύουν στην Ισπανία για να πάρουν ένα βαθμό (το ίδιο αρκεί και στην Βιγιαρέαλ), με την προϋπόθεση να μην αναδείξει νικητή και το παιχνίδι του «Ντα Λουζ». Τρίποντο κόντρα στην Μάντσεστερ θέλουν οι «αετοί» για να γράψουν ιστορία και να αφήσουν τους «μπέμπηδες» εκτός Ευρώπης για την συνέχεια.

Ο Στάθης Ταυλαρίδης διατήρησε την θέση του στην άμυνα, για την ομάδα του Πιελ, με τον τελευταίο να επιμένει στον ένα επιθετικό, ο οποίος ήταν ο Μουσιλού, υπό την στήριξη του Ατσίμοβιτς. Οι Λουζιτανοί δεν είχαν ούτε καν στην αποστολή τους τον Γιώργο Καραγκούνη και στο κέντρο αγωνίζονταν οι Μπέτο και Πετίτ.

Γνωστές για το «σφιχτό» τους παιχνίδι οι δύο ομάδες δεν ανοίχτηκαν για να πετύχουν κάποιο τέρμα. Επρεπε να φθάσουμε στο 26’ για να απειληθεί κάποια εστία, η οποία ήταν της Μπενφίκα, έπειτα από μία επικίνδυνη προβολή του Ματ Μουσιλού. Η συνεργασία του τελευταίου με τον Ατσίμοβιτς προκαλούσε πονοκεφάλους στο «αετούς», την ώρα που ο Μικολι ήταν απελπιστικά μόνος στην αντίπερα όχθη. Μάλιστα ο Ιταλός αποχώρησε στο 43’ και έδωσε την θέση του στον Μαντόρας, λόγω προβλήματος στον μηρό.

Ιδια γεύση και στο δεύτερο μέρος, το οποίο είχε πάρει την…άνοστη μορφή των πρώτων 45 λεπτών. Ο Ρόναλντ Κούμαν, ελλείψει εναλλακτικών λύσεων άφησε την ομάδα του ως είχε και δεν παρενέβη καθόλου. Από την άλλη ο Κλοντ Πιελ άλλαξε την εικόνα του συνόλου του με την είσοδο των Μιράγιας και Αμπουσερουανέ, αλλά μόνο όσον αφορά τα πρόσωπα, αφού το κλειστό παιχνίδι των «λιλουά» δεν άλλαξε.

Το τελικό 0-0 έστειλε τους 76.079 θεατές που βρέθηκαν στο «Σταντ Ντε Φρανς» σπίτι τους, με μία πικρή γεύση από το αποτέλεσμα και την ασθενική εικόνα της ομάδας τους, που παρ' αυτά βρίσκεται στο δεύτερο σκαλοπάτι του ομίλου της.


Oι συνθέσεις:

Λιλ: Σίλβα, Λιχστάινερ, Ταυλαρίδης, Ράφαελ, Ταφορό, Μποντμέρ, Μακούν, Σαλμέ (69' Μιράγιας), Ντερνίς, Ατσίμοβιτς (87' Φοβεγκρέ), Μουσιλού (75' Αμπουσερουάνε)

Μπενφίκα: Κιμ, Αλσίδες, Λουιζάο, Αντερσον, Ρικάρντο Ρότσα, Νίλσον, Μπέτο, Πετίτ, Λέο, Μίκολι (43' Μαντόρας), Νούνο Γκόμεζ

News 24/7

24MEDIA NETWORK