Λουτσέσκου: "Αποκλείσαμε μία ιστορική ομάδα"

Ο Ράτβαν Λουτσέσκου ήταν άκρως ικανοποιημένος από τη νίκη-πρόκριση της Ξάνθης μέσα στη Λεωφόρο.

Λουτσέσκου: "Αποκλείσαμε μία ιστορική ομάδα"

Αναλυτικά

Είναι μια πάρα πολύ σημαντική νίκη για εμάς όχι μόνο γιατί περνάμε στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου αλλά και γιατί αποκλείσαμε μια ιστορική ομάδα και μια ομάδα που έχει ένα οργανωμένο στυλ παιχνιδιού με πολύ ποιότητα και πολύ καλή παρουσία στον αγωνιστικό χώρο.

Υπήρξαν δυο σκληρά ματς και με πολύ ένταση αλλά γενικά είμαι σίγουρος ότι η ομάδα μου άξιζε την πρόκριση, στο πρώτο ματς παίξαμε καλά για 80 λεπτά και εδώ παίξαμε ένα έξυπνο παιχνίδι και εκτιμώ το γεγονός πως οι παίκτες μου ήταν συγκεντρωμένοι μέχρι το τέλος ακόμα και όταν παίξαμε με έναν παίκτη παραπάνω. Έπαιξαν καλά έχοντας υπομονή μέχρι το τέλος.

Παίξαμε ένα καλό πρώτο μέρος ισορροπημένο χωρίς να δώσουμε ευκαιρίες και αυτό συνέβη και στο δεύτερο ημίχρονο. Μπορεί να μην είχαμε πολλές ευκαιρίες αλλά πιέσαμε τον Παναθηναϊκό φέραμε μπάλες μέσα στην περιοχή και ήταν φυσιολογικό στο τέλος να σκοράρουμε.

Δεν ξέρω τι να πω για την αποβολή ίσως να είχαμε σκοράρει και με τον Μέντες, ίσως όχι δεν το ξέρουμε. Ο Γούτας έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι αλλά και οι υπόλοιποι παίκτες μας έκαναν ένα καλό παιχνίδι. Ήμασταν συγκεντρωμένοι και είχαμε ενέργεια και πιέζαμε σωστά πάνω στον αντίπαλο με αυτοπεποίθηση και το μυστικό ήταν η σκληρή δουλειά σε αυτά τα δυο παιχνίδια".

Υπήρχε ένα σχέδιο να πιέσουμε στην ανάπτυξη του αντιπάλου από ψηλά και να οργανωθούμε αν ο Παναθηναϊκός περάσει το πρέσινγκ μας. Προσπαθήσαμε να είμαστε επιθετική με έναν θετικό τρόπο χωρίς να δώσουμε χώρο και να προσέξουμε ιδιαίτερα ανάμεσα στις γραμμές μας. Ο Παναθηναϊκός είναι μια καλή ομάδα, ιδιαίτερα ανάμεσα στις γραμμές, όταν και μπορεί εύκολα αν έχει χώρο να δημιουργήσει ευκαιρίες προσπαθήσαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και όπως και στα τελευταία 30 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου θεωρώ ότι ήμασταν ήρεμοι, προσπαθούσαμε να βρούμε την κατάλληλη στιγμή να χαλάσουμε την ισορροπία και να έχουμε μαι ευκαιρία και έτσι έγινε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK