Λύθηκε το μυστήριο με το περίεργο κούρεμα του Ρονάλντο

Δεκαέξι χρόνια μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ με την Βραζιλία και το πιο... άσχημο κούρεμα στην ιστορία του ποδοσφαίρου, ο Ρονάλντο αποκάλυψε το λόγο που αποφάσισε να κόψει έτσι τα μαλλιά του. Το κόλπο πάντως... έπιασε!

Brazil's  Ronaldo celebrates his goal against Turkey during their 2002 World Cup semifinal match Wednesday, June 26, 2002 in Saitama, Japan. Brazil won 1-0 to face Germany in the final Sunday in Yokohama. (AP Photo/David Guttenfelder)
ronaldo AP IMAGES

Το 2002 ήταν μία υπέροχη χρονιά για το ποδόσφαιρο, αφού το καλοκαίρι είχαμε Μουντιάλ με την παρουσία σπουδαίων αστέρων. Μεταξύ αυτών και ο... πληγωμένος από τις εγχειρίσεις Ρονάλντο, για τον οποίο κάποιοι είχαν προεξοφλήσει πως το ταλέντο του θα σβήσει λόγω των τραυματισμών.

Το "φαινόμενο" όχι μόνο έδειξε πως παρέμενε ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον πλανήτη, αλλά κατέκτησε το παγκόσμιο κύπελλο με την Βραζιλία και παράλληλα βγήκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με οκτώ γκολ.

Ο Ρονάλντο βέβαια δεν απασχόλησε τα ΜΜΕ μόνο λόγω της απόδοσης του στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και γιατί επέλεξε το πιο άσχημο κούρεμα στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ξύρισε το κεφάλι του και άφησε ένα κομμάτι μόνο του μπροστά!

Κάποιοι το είδαν ως αποτυχημένη προσπάθεια να περάσει νέα μόδα, άλλοι ως χαβαλέ. Ο ίδιος όμως, αποκάλυψε αρκετά χρόνια αργότερα την πραγματική αλήθεια πίσω από την επιλογή του.

" Είχα έναν τραυματισμό στο πόδι και όλοι μιλούσαν γι' αυτό", είπε αρχικά και συνέχισε: " Αποφάσισα να κόψω έτσι τα μαλλιά μου και να αφήσω κάτι εκεί μπροστά. Πήγα στην προπόνηση και όλοι με είδαν με αυτό το άσχημο κούρεμα.

Τότε σταμάτησαν να ασχολούνται με τον τραυματισμό μου και έπιασαν τα... μαλλιά μου! Μπορώ να πω πως ηρέμησα και κατάφερα να συγκεντρωθώ καλύτερα στις προπονήσεις. Δεν είμαι περήφανος για το κούρεμα γιατί ήταν περίεργο, όμως ήταν ένας έξυπνος τρόπος για να τους αποσπάσω την προσοχή".

Το... κόλπο έπιασε, αφού στον τελικό με δυο δικά του γκολ η Βραζιλία επικράτησε 2-0 της Γερμανίας και κατέκτησε για πέμπτη φορά το Μουντιάλ.

AP Photo/David Guttenfelder

News 24/7

24MEDIA NETWORK