Λύτρωση του Αρη από τον Βελώνη

Με τον Χίτσκοκ να βάζει την... πινελιά του, ο Αρης απέδρασε από το Αιγάλεω επικρατώντας του Χαϊδαρίου με 2-1.

Λύτρωση του Αρη από τον Βελώνη

Με τον Χίτσκοκ να βάζει την... πινελιά του, ο Αρης απέδρασε από το Αιγάλεω επικρατώντας του Χαϊδαρίου με 2-1. Το "χρυσό" γκολ που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα σημείωσε ο Βελώνης στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Μέχρι εκείνο το σημείο οι Θεσσαλονικείς προσπαθούσαν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, γνωρίζοντας πως την ίδια ώρα ο Θρασύβουλος είχε εύκολο απόγευμα με αντίπαλο τον Πανηλειακό.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για τον Αρη. Το Χαϊδάρι μπήκε πιο δυνατά και εκμεταλλεύτηκε το άγχος των φιλοξενούμενων. Στο 18ο λεπτό ο Πετρόπουλος έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους δημιουργώντας αναταραχή στους "κίτρινους" που έβλεπαν την άνοδο να απομακρύνεται απειλητικά.

Τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής:

Κέρκυρα-Καλαμάτα 2-4

Καστοριά-Προοδευτική 3-0

Χαϊδάρι-Αρης 1-2

Παναχαϊκή-ΑΣΚ Ολυμπιακός 2-0

Εθνικός Αστέρας-Ηλυσιακός 1-4

Θρασύβουλος-Πανηλειακός 5-0

Πανσερραϊκός-Νίκη Βόλου 1-0

Στο 36ο λεπτό ο Γκουγκούλιας -ο καλύτερος και πιο δραστήριος παίκτης του Αρη- έφερε το παιχνίδι στα ίσια, δίνοντας το "φιλί" της ζωής στην ομάδα του. Κάπου εκεί το ματς απέκτησε μια "άγρια ομορφιά" αφού ο μεν Αρης τα έπαιζε όλα για όλα για την ανατροπή, ενώ το δε Χαϊδάρι απειλούσε με το 2-1 σε κάθε αντεπίθεση.

Στα τελευταία λεπτά του συγκλονιστικού αγώνα οι Θεσσαλονικείς έπαιζαν μονότερμα τους γηπεδούχους ψάχνοντας τη λύση στον "γόρδιο δεσμό". Με βαθιές μπαλιές και σέντρες, η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου προσπαθούσε να παραβιάσει την εστία του Χαϊδαρίου αλλά το γκολ δεν ερχόταν και η θηλιά στο λαιμό έσφιγγε.
Σαν μικρό παιδί πανηγύρισε μετά το τέλος του αγώνα ο Νίκος Αναστόπουλος. Ο τεχνικός του Αρη χάθηκε στις αγκαλιές των παικτών του και του κόσμου που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, ενώ δεν σταμάτησε να μοιράζει... φιλάκια. Πάντως, λίγο έλειψε να προκληθεί ένταση ανάμεσα στους παίκτες του Αρη και τον κόσμο του Χαϊδαρίου λόγω των προκλητικών πανηγυρισμών.

Τελικά, η λύτρωση ήρθε στο 91ο λεπτό με την "χρυσή αλλαγή" του "αλενατόρε". Ο Βελώνης βρέθηκε στο σωστό σημείο τη κατάλληλη στιγμή και με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χαίδαρίου, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Το τελευταίο σφύριγμα του Μπριάκου βρήκε τους παίκτες και τον κόσμο του Αρη να πανηγυρίζουν έξαλλα ένα αποτέλεσμα που ουσιαστικά "ανεβάζει" τον Αρη στην Α'Εθνική. Οι "κίτρινοι" υποδέχονται στο πλαίσιο της 30ης και τελευταίας αγωνιστικής την "αδιάφορη" Κέρκυρα και με νίκη εξασφαλίζουν οριστικά το "εισιτήριο" για τα "μεγάλα σαλόνια".

Kατά τα λοιπά...

Στην Κέρκυρα, η Καλαμάτα εκμεταλλεύτηκε την αδιαφορία των γηπεδούχων και "απέδρασε" με το θριαμβευτικό 4-2(!) εξασφαλίζοντας την παραμονή στη Β'Εθνική. Στην Πάτρα, η Παναχαϊκή επικράτησε εύκολα του Ολυμπιακού Βόλυ με 2-0, ενώ στις Σέρρες ο Πανσερραϊκός νίκησε με 1-0 τη Νίκη Βόλου.

Στη τελευταία αγωνιστική, η Παναχαϊκή παίζει στη Φυλή με τον Θρασύβουλο, ενώ ο Πανσερραϊκός αγωνίζεται στον Πύργο με τον ήδη υποβιβασμένο Πανηλειακό.

Αρης

30η αγωνιστική: Κέρκυρα (εντός)

Θρασύβουλος

30η αγωνιστική: Παναχαϊκή (εντός)

Ο Ολυμπιακός Βόλου υποδέχεται τον Εθνικό Αστέρα, ενώ η Προοδευτική φιλοξενεί τη Βέροια και η Νίκη Βόλου την Καστοριά.

Τέλος, σπουδαίο εκτός έδρας "τρίποντο" που ισοδυναμεί με παραμονή πέτυχε ο Ηλυσιακός, ο οποίος επικράτησε με 4-1 του Εθνικού Αστέρα στην Καισαριανή.

Η μάχη της "ουράς"

Καλαμάτα (38β.)

Εργοτέλης – εντός

Ηλυσιακός (37β.)

Χαϊδάρι – εντός

Xαϊδάρι (37β.)

Ηλυσιακός - εκτός

Νίκη Βόλου (35β.)
Καστοριά – εντός

Προοδευτική (35β.)

Βέροια – εντός

Ολυμπιακός Β. (34β.)
Εθνικός Αστέρας - εντός

Παναχαϊκή (34β.)

Θρασύβουλος – εκτός

Πανσερραϊκός (34β.)
Πανηλειακός – εκτός

News 24/7

24MEDIA NETWORK