MasterChef: Αν οι 11 διαγωνιζόμενοι ήταν γνωστοί Έλληνες ποδοσφαιριστές

Οι Ασημίνα, Εύα, Ζαχίρ θα ήταν τίμιες δυνάμεις στα μετόπισθεν, ο Παντελής θα ήταν μια ψυχεδελική παρουσία στα χαφ μαζί με τον 'Πανούλη' και τον Μανώλη. Ποιοι Έλληνες ποδοσφαιριστές θα ήταν όμως;

MasterChef: Αν οι 11 διαγωνιζόμενοι ήταν γνωστοί Έλληνες ποδοσφαιριστές

Το Master Chef μπήκε στην τελική ευθεία. Ο διαγωνισμός μαγειρικής που έχει εξελιχθεί στην ελληνική εκδοχή του Super Bowl, ύστερα από 3 μήνες γεμάτους ίντριγκες, ανατροπές, γκουρμέ πιάτα και...επικίνδυνα πιάτα, αλλά και άπειρα viral στιγμιότυπα, βρίσκεται προς το τέλος του. Πρόκειται για έναν τηλεοπτικό διαγωνισμό που σημειώνει διαρκώς ρεκόρ τηλεθέασης, που η ανακοίνωση του τελικού νικητή αναμένεται από εκατοντάδες χιλιάδες θεατές, όπως συμβαίνει με την ίδια -ή και μεγαλύτερη- ανυπομονησία για τον πρωταθλητή της Super League #not.

Λίγο πριν την αποχώρηση του 11ου παίκτη, επιχειρήσαμε μια προσέγγιση εμπνευσμένη από την καθολική απήχηση του διαγωνισμού. Φανταστήκαμε τους συμμετέχοντες του MasterChef ως Έλληνες ποδοσφαιριστές (+ένας ελληνόφωνος), με καθαρά χιουμοριστικά κριτήρια. Ποιος θα καταφέρει να σημειώσει το γκολ της νίκης;

Ιωάννα Μπουρλόκα - Παναγιώτης Γλύκος

Η σταθερή δύναμη, η παίκτρια που μαγειρεύει ριζότο πιο γρήγορα κι από τη σκιά της, ένα τίμιο χαρτί, ενδεχομένως ακόμα και για την τελική πεντάδα του διαγωνισμού. Η Ιωάννα αναδεικνύει διαρκώς ότι είναι ένα ταλέντο της μαγειρικής, μια όχι τόσο αβανταδόρικη παρουσία, αλλά σίγουρα μια έμπιστη δύναμη για την εκάστοτε ομάδα της.

MasterChef: Αν οι 11 διαγωνιζόμενοι ήταν γνωστοί Έλληνες ποδοσφαιριστές
MOTIONTEAM

Σίγουρα δεν θα μπορούσε να αναλάβει χρέη Αλέξανδρου Πασχαλάκη, αλλά τα γάντια του Παναγιώτη Γλύκου είναι σαν να τα φοράει ήδη.

Χρήστος 'Κρατς' Μπάρκας - Γρηγόρης Γεωργάτος

Ο Γιαννιώτης μάγειρας δεν αναλαμβάνει συχνά χρέη αρχηγού, προτιμά να μένει στα μετόπισθεν και να φροντίζει για τη συνοχή της ομάδας όπως το πιο αξιόπιστο μονωτικό υλικό. Ο 'Κρατς' θα ήταν ο παίκτης που δεν θα είχε ποτέ του αυτοσκοπό το γκολ, αλλά το να γίνει το 'τείχος' που θα κόψει τον αντίπαλο επιθετικό και θα παρασύρει την επίθεση της ομάδας του προς τη νίκη.

MasterChef: Αν οι 11 διαγωνιζόμενοι ήταν γνωστοί Έλληνες ποδοσφαιριστές
EUROKINISSI

Θα μπορούσαμε να φανταστούμε τον Μπάρκα σαν ένα εκρηκτικό, δυνατό, μοντέρνο μπακ χαφ που παίζει όλη την πλευρά, όπως ήταν ο Γρηγόρης Γεωργάτος.

Εύα Αμπάν - Ευθύμης Κουλουχέρης

Εδώ έχουμε μια συμπαθητική παρουσία -τουλάχιστον αυτό θυμόμαστε από τις οντισιόν. Μα παίκτρια που έδειχνε ικανή να κάνει το κάτι παραπάνω, αλλά χάθηκε γρήγορα. Η επαναφορά της στο διαγωνισμό έχει προκαλέσει γκρίνια και συζητήσεις για τη μαγειρική αξία της, η ίδια, πάντως, θέλει να δημιουργήσει τις καταστάσεις που θα τη φέρουν κοντά στον τίτλο.

ΑΡΗΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ 20η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΚΟΥΛΟΧΕΡΗΣ
ΑΡΗΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ 20η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΚΟΥΛΟΧΕΡΗΣ MOTIONTEAM

Η οριακά αόρατη -σύμφωνα με όσα έχουμε δει στο παιχνίδι- Εύα διαθέτει υποψίες ταλέντου μαγειρικής και αρκείται στα μετόπισθεν, χωρίς να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες μαγειρικής. Θυμίζει 'αιώνιο ταλέντο', σαν να λέμε δηλαδή 'Ευθύμης Κουλουχέρης'.

Ασημίνα Ουστάλλι - Νίκος Γεωργέας

Δεν είναι σταρ της μαγειρικής, δεν είναι βιρτουόζος της μπαλοτίνας και μάλλον δεν θυμάται τι είναι το κίμτσι. Η Ασημίνα είναι μια παρουσία που στις ομαδικές δοκιμασίες προτιμά να μένει στα μετόπισθεν, κόβοντας υλικά και να μην πολυβγαίνει μπροστά, εκεί όπου γίνονται οι παρασκευές πιάτων.

Όταν θα επιχειρήσει να μαγειρέψει πιάτο, μπορεί το αποτέλεσμα να είναι πανωλεθρία, μπορεί όμως να είναι και θρίαμβος.

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΕΚ (SUPERLEAGUE - 18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)
ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΕΚ (SUPERLEAGUE - 18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ) MOTIONTEAM

Στο γήπεδο θα φρόντιζε με μαεστρία τη δεξιά πλευρά, ενδεχομένως να τολμούσε και να σταθεί μπροστά από τους κεντρικούς αμυντικούς, πιστός Νίκος Γεωργέας δηλαδή.

Ζαχίρ Γιαβάρι - Γιώργος Γεωργιάδης (του Σάββα)

Όχι ο Γ.Χ., αλλά σίγουρα ο Γ.Σ.! Ο Ζαχίρ είναι ξεκάθαρα ένας προικισμένος μάγειρας, που αν και δεν μπορεί να συναγωνιστεί σε ταχύτητα παίκτες όπως ο Πάνος, ο Μανώλης και ο Χρήστος, είναι μια παρουσία που μαθαίνει, δουλεύει σαν το σκυλί και ξεδιπλώνει δημιουργικές αρετές.

MasterChef: Αν οι 11 διαγωνιζόμενοι ήταν γνωστοί Έλληνες ποδοσφαιριστές

Η παρουσία του Ζαχίρ στον στίβο της τηλεοπτικής μαγειρικής θυμίζει αμυντικό χαφ, 'εξάρι' που προτιμά να βοηθάει στην άμυνα από το να προωθείται. Ο Γ.Σ. Γεωργιάδης της καρδιάς μας.

Μανώλης Σαρρής - Κώστας Κατσουράνης

Ο αλαζόνας, ο 'δύσκολος' παίκτης που θα φερόταν με μαγειρικό θράσος και δεν θα είχε υπομονή να μάθει πράγματα. Ο Μανώλης εξελίχθηκε σε έναν αποτελεσματικό παίκτη του διαγωνισμού, ένα πολυεργαλείο μαγειρικών ικανοτήτων, που μπορεί και να καταφέρει να κατακτήσει την πρωτιά στο φινάλε.

ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (SUPERLEAGUE - 21η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)
ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (SUPERLEAGUE - 21η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ) MOTIONTEAM

Σε μια παράλληλη ποδοσφαιρική πραγματικότητα, ο Μανώλης θα ήταν ένας παίκτης πραγματική 'κόμπρα' σε άμυνα και επίθεση, όπως λέμε ' Κώστας Κατσουράνης'.

Παντελής Βούρος - Ντανιέλ Μπατίστα

Εδώ συμβαίνει μια κατάσταση ψυχεδελική. Ο Παντελής είναι ξεκάθαρα ένας βιρτουόζος παίκτης, που φαινομενικά μπορεί να δείχνει ότι ήρθε για δοκιμαστικό στους Locomondo, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένας ακούραστος εργάτης της μαγειρικής, που όταν οι άλλοι κάνουν το λάθος να τον υποτιμήσουν, αντεπιτίθεται και σκοράρει.

ΟΣΦΠ-ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ-5-90  ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1995-96 ΟΣΦΠ-ΑΕΚ 1-3
Ντανιέλ Μπατίστα ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μια πληθωρική παρουσία είναι ο Παντελής, αδελφή ψυχή με τον Ντανιέλ Μπατίστα, γνωστό και ως 'Γκούλιτ των φτωχών'.

Σπυριδούλα Καραμπουτάκη - Αλέξανδρος Τζιόλης

Ακόμα κι όταν δεν την πίστεψαν, ακόμα κι όταν δέχτηκε τρολάρισμα για την επικοινωνιακή τακτική της, η Σπυριδούλα επέμεινε και επέβαλλε την παρουσία της στο διαγωνισμό. Η Σπυριδούλα δεν έχει σκοπό να φύγει από το διαγωνισμό, είναι χαλκέντερη και δεν θα την κουνήσει κανείς.

MasterChef: Αν οι 11 διαγωνιζόμενοι ήταν γνωστοί Έλληνες ποδοσφαιριστές
EUROKINISSI

Δεν γίνεται να μην δούμε τις αντιστοιχίες με τον Αλέξανδρο Τζιόλη και την παρουσία του σε τόσες κλήσεις της Εθνικής Ελλάδας. 'Φωνάζει'.

Χαράλαμπος Κοτσώνης - Νέρι Καστίγιο

"Εν κουλί αυτό;" Ο Χαράλαμπος ήρθε στον διαγωνισμό ως μια εξωτική μαγειρική παρουσία, ένας τύπος που θεωρούσε τον εαυτό του κάτι πάρα πολύ σημαντικό για τη μαγειρική και έπαιζε σχεδόν εκδικητικά προς εκείνους που του είχαν κάνει bullying, προς τους αντιπάλους μάγειρες, ακόμα και προς τους συμπαίκτες του.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΚΑΛΛΙΘΕΑ 2-0  (Α' ΕΘΝΙΚΗ - 7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ) / ΚΑΣΤΙΓΙΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΚΑΛΛΙΘΕΑ 2-0 (Α' ΕΘΝΙΚΗ - 7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ) / ΚΑΣΤΙΓΙΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ EUROKINISSI

Μοιάζει αρκετά με τον προικισμένο με ταλέντο αλλά μονίμως έτοιμο για καυγά Νέρι Καστίγιο.

Πάνος Τόγιας - Αλέξης Αλεξανδρής

Ο 'Πανούλης'. Ένα σπάνιο μαγειρικό ταλέντο, που ξεδιπλώνει το ταλέντο του όπως η πεταλούδα που έχει χτυπήσει τατουάζ. Ο Πάνος έχει εμπλακεί σε ιστορίες περί φημολογούμενης κλίκας μέσα στο παιχνίδι, έχει γίνει μάλλον το αντικείμενο της ερωτικής έλξης από την Ασημίνα, είναι εν γένει μια φιγούρα αμφιλεγόμενη, που προκαλεί συζητήσεις και φαίνεται έτοιμος να διεκδικήσει τη νίκη.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΟΣΦΠ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΟΣΦΠ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EUROKINISSI

Σεντερφορίσια ψυχή με νοοτροπία νικητή και ατάκες αμφιλεγόμενες, γεμάτες κυνισμό: ο Πανούλης θυμίζει επικίνδυνα Αλέξη Αλεξανδρή.

Θάνος Σπανός - Λεωνίδας Καπάνταης

Ο Θάνος μπήκε στο MasterChef κάνοντας ένα πολύ καλό γλυκό. Ψάχνουμε, αλλά δεν μπορούμε να βρούμε κάτι άλλο, πιο αξιοσημείωτο από αυτό. Ο Θάνος έχει ένα ευχάριστο παρουσιαστικό, είναι πάντα χαμογελαστός, είναι μια φυσιογνωμία που θα μπορούσε να πρωταγωνιστεί στο 'Κάτι Ψήνεται' ή να εμφανίζεται σε κάποια τηλεοπτική σαπουνόπερα, υποδυόμενος ένα τίμιο λαϊκό παιδί που φτιάχνει καφέδες για να ζήσει.

ΑΕΚ--ΠΑΟ--1-4 ΣΤΗ ΦΩΤΟ Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ-- ΦΩΤΟ Χρηστος Μπονης//Eurokinissi
ΑΕΚ--ΠΑΟ--1-4 ΣΤΗ ΦΩΤΟ Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ-- ΦΩΤΟ Χρηστος Μπονης//Eurokinissi EUROKINISSI

Ο Θάνος μας θυμίζει λίγο Λεωνίδα Καπάνταη, εκείνον τον μίνι... Γκαμπριέλ Μπατιστούτα που είχε εμφανιστεί στην ΑΕΚ της περασμένης δεκαετίας και στη συνέχεια εξαφανίστηκε, όχι για το 'Κάτι Ψήνεται΄πάντως...

Photo credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK