Matchday 11/1: Τα ρεκόρ του Ιμπραχίμοβιτς δεν έχουν τελειωμό

Το Contra.gr παρουσιάζει τις σημαντικότερες αναμετρήσεις και αθλητικά γεγονότα του Σαββάτου (11/1) σε Ελλάδα και όχι μόνο.

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς της Μίλαν πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Κάλιαρι σε αναμέτρηση για τη Serie A 2019-2020 στο 'Σαρντένια Αρένα', Κάλιαρι, Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020
Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς της Μίλαν πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Κάλιαρι σε αναμέτρηση για τη Serie A 2019-2020 στο 'Σαρντένια Αρένα', Κάλιαρι, Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020 SPADA/LAPRESSE VIA AP

Το γκολ του 38χρονου Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς που έδωσε τη νίκη στη Μίλαν, η νίκη του Άρη που έπιασε ξανά τον ΠΑΟΚ στα χαμηλά της βαθμολογίας της ΕΚΟ Basket League και η επικράτηση της Λίβερπουλ επί της Τότεναμ βρίσκονται στο 'μικροσκόπιο' του Contra.gr για το Σάββατο.

Serie A: Ο 38χρονος Ιμπραχίμοβιτς δεν σταματά να σκοράρει

Το 1999 γεννήθηκε ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα, ο Ραφαέλ Λεάο και έβαλε το 'παρθενικό' επαγγελματικό τέρμα του σε πρώτη κατηγορία ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς. Αυτοί οι 3 ποδοσφαιριστές βρίσκονταν στην ενδεκάδα της Μίλαν, η οποία νίκησε με 2-0 την Κάλιαρι. Ο Σουηδός επιθετικός δεν είναι μόνο ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής. Πλέον, στα 38 του, είναι και ένας παίκτης που θα καταρρίπτει ρεκόρ σκοραρίσματος εξαιτίας της ηλικίας του, αρχής γενομένης από το γκολ που σημείωσε στη Σαρδηνία.

Ένα πολύ απλό πλασέ, ασυνήθιστο για την τεράστια γκάμα του Ιμπραχίμοβιτς, ήταν αρκετό για να κάνει το 2-0 στο 64ο λεπτό και να 'σφραγίσει' τη νίκη των φιλοξενουμένων. Είχε προηγηθεί το γκολ του Λεάο, ο οποίος προτιμήθηκε του Κρίστοφ Πιόντεκ, που έμεινε στον πάγκο εν αναμονή της πώλησής του στην Τότεναμ. Ο Ιμπραχίμοβιτς σκόραρε σε 4η διαφορετική δεκαετία (υπό μία μέτρηση των δεκαετιών), έχοντας κάνει την αρχή στις 30 Οκτωβρίου 1999 για τη Μάλμε. Αυτό ήταν το πρώτο τέρμα του στη νέα θητεία στη Μίλαν, το 57ο σε 87 αγώνες συνολικά με τους 'ροσονέρι' και το 475ο σε 790 παιχνίδια της διασυλλογικής καριέρας του. Στα 38 του (και 100 ημερών), δε, έγινε ο 5ος γηραιότερος σκόρερ της Μίλαν, πίσω μόνο από τους Αλεσάντρο Κοστακούρτα (41 ετών και 25 ημερών), Πάολο Μαλντίνι (39-277), Φιλίπο Ιντζάγκι (38-277) και Νιλς Λίλντχολμ (38-120).

Ο 9ος γηραιότερος παίκτης που φόρεσε τη φανέλα του συλλόγου αποδεικνύει ότι μπορεί να εξελιχθεί στον ηγέτη της επανεκκίνησης τη φετινή σεζόν, που οι 'ροσονέρι' βρέθηκαν για αρκετό καιρό κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού. Τώρα απέχουν μόλις 4 βαθμούς από την ομάδα του Ρολάντο Μαράν, την έκπληξη του 1ου γύρου, που έφτασε μέχρι την 3η θέση, αλλά πια συμπλήρωσε 5 αγώνες δίχως νίκη και υποχώρησε στην 6η θέση της βαθμολογίας στη Serie A.

EKO Basket League: Ο Άρης αρνήθηκε να γίνει ΠΑΟΚ

Από την τελευταία θέση την προηγούμενη εβδομάδα στην ΕΚΟ Basket League, ο ΠΑΟΚ ήταν έτοιμος να βγει από τη διακεκαυμένη ζώνη. Η νίκη επί του Άρη (και μάλιστα καλύπτοντας τη διαφορά της ήττας στην πρεμιέρα) έμοιαζε να είναι η αρχή. Το παιχνίδι με τη Λάρισα θα έδινε την ευκαιρία στον 'δικέφαλο του βορρά' να βάλει κι άλλη ομάδα από κάτω του Φευ... Φέτος, δεν είναι η χρονιά του. Σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι στο κλειστό της Νεάπολης, η ομάδα που άντεξε μέχρι το 4ο δεκάλεπτο πήρε τη νίκη με 95-85. Και η ομάδα που είχε τον εκπληκτικό Άντονι Χίκι στη σύνθεσή της.

Με αυτήν την 'αυτοκτονία', ο Άρης ξαναμπήκε στο κόλπο της σωτηρίας. Το νέο ντέρμπι Θεσσαλονίκης που είχε μπροστά του αποδείχθηκε πιο βατό στο θερμό 'Αλεξάνδρειο' και κυριαρχώντας κοντά στο καλάθι, οι 'κίτρινοι' έφτασαν στη νίκη με 69-63 επί του Ηρακλή. "Ο Άρης έπαιζε για τη ζωή του σήμερα", επεσήμανε ο... πρώην Αρειανός Βασίλης Καβαδάς. "Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χαρούμε ούτε μια ώρα", υπερθεμάτισε ο Διαμαντής Σλαφτσάκης. Ό,τι δεν έκανε ο ΠΑΟΚ δηλαδή, με συνέπεια να τον φτάσει ξανά στη μάχη των ουραγών ο Άρης.

Premier League: Αυτήν τη φορά δεν μπόρεσε ο Μουρίνιο

Το 2014, ο Ζοζέ Μουρίνιο και η λονδρέζικη ομάδα του αρνήθηκαν στη Λίβερπουλ τον πολυπόθητο τίτλο της πρωταθλήτριας Αγγλίας. Το 2020, κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο για τον Πορτογάλο και τους πρωτευουσιάνους του. Όχι επειδή τη θέση της Τσέλσι πήρε η Τότεναμ, αλλά γιατί εκείνη η Λίβερπουλ απέχει παρασάγγας από αυτήν. Η ομάδα του Γίργκεν Κλοπ επικράτησε με 1-0 (και) στο 'Τότεναμ Στέιντιουμ' από γκολ του Ρομπέρτο Φιρμίνο και συνεχίζει να τρέχει μόνη της και χωρίς απολύτως κανέναν ανταγωνισμό, όπως συμβαίνει από τον Οκτώβριο, προς τον πιο εύκολο τίτλο στην ιστορία της και πρώτο από το 1990.

Με κατοχή μπάλας στο 68%, έμοιαζε αδύνατο οι 'κόκκινοι' να μην μείνουν αήττητοι για 38ο σερί παιχνίδι Premier League. Μάλιστα, με 20 νίκες και 1 ισοπαλία στις πρώτες 21 αγωνιστικές, έκαναν την καλύτερη εκκίνηση της σεζόν στην ιστορία όλων των Big-5 πρωταθλημάτων. Μοναδικό μελανό σημείο της βραδιάς η απογοήτευση του Τζάφετ Τανγκανγκά, του 20χρονου αμυντικού της Τότεναμ που έκανε ντεμπούτο στο πρωτάθλημα και μάλιστα έσωσε δύο φορές πάνω στη γραμμή προσπάθεια των φιλοξενουμένων. Δεν ήταν γραφτό, όμως, να σταματήσει τους επόμενους πρωταθλητές.

Τι αναταραχές φέρνει στον ΠΑΟΚ το σπάσιμο του αήττητου; Το Pod-όσφαιρο απαντά:

News 24/7

24MEDIA NETWORK