Matchday Τετάρτη 12/02: Το μάννα της πρόκρισης ήρθε εξ ουρανού για τον Ολυμπιακό

Το Contra.gr παρουσιάζει τις σημαντικότερες αναμετρήσεις και αθλητικά γεγονότα της Τετάρτης (12/02) σε Ελλάδα και όχι μόνο.

Βαλμπουενά και Σισέ ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στην πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Λαμίας στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Τρεις ασίστ είχε ο Γάλλος και δύο γκολ ο Σενεγαλέζος στο τελικό 3-2 του 'Γ. Καραϊσκάκης'. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI
Βαλμπουενά και Σισέ ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στην πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Λαμίας στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Τρεις ασίστ είχε ο Γάλλος και δύο γκολ ο Σενεγαλέζος στο τελικό 3-2 του 'Γ. Καραϊσκάκης'. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI

Ο Ματιέ Βαλμπουενά ήρθε από τον πάγκο, σημάδεψε τρεις φορές τα κεφάλια των Χασάν και Σισέ, έτσι ο Ολυμπιακός προσπέρασε το κάζο που έμοιαζε να έρχεται για δεύτερη σερί σεζόν στην αναμέτρηση του Κυπέλλου με τη Λαμία, στη ρεβάνς του Φαλήρου. Ο Προμηθέας έχοντας τον Μαυροκεφαλίδη σε ρόλο... Μάτζικ Τζόνσον, επικράτησε του Περιστερίου στον ημιτελικό Κυπέλλου μπάσκετ και έκλεισε ένα εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης. Η ΑΕΚ έκανε το αυτονόητο κόντρα στον Διαγόρα Δρυοπιδέων. Όλη δράση της μέρας στο Contra.gr.

Κύπελλο Ελλάδας: Πρόκριση από αέρος με γαλλική φινέτσα

Μόλις την περσινή σεζόν, η Λαμία είχε κάνει την μεγάλη έκπληξη στο Κύπελλο Ελλάδας. Αποκλείοντας τον Παναθηναϊκό στην φάση των '16' και κατόπιν τον Ολυμπιακό στα προημιτελικά, παίρνοντας μάλιστα την πρόκριση με αποτέλεσμα στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης'. Με 3-3 είναι ολοκληρωθεί το ματς στο ΔΑΚ Λαμίας, η ρεβάνς βρήκε τους Φθιώτες θριαμβευτές με 0-1 στο Φάληρο, χάρη σε τέρμα του Τζουάν Τομάς στο 52'και τον Κώστα Φορτούνη να αστοχεί σε πέναλτι λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης.

Φέτος η κληρωτίδα έφερε ξανά τις δύο ομάδες αντιμέτωπες, στην ίδια φάση της διοργάνωσης. Το πρώτο ματς στη Λαμία ολοκληρώθηκε και πάλι ισόπαλο, αυτή τη φορά δίχως σκορ. Αν μη τι άλλο, οι 'ερυθρόλευκοι' είχαν ήδη βιώσει το περσινό πατατράκ και δεν ήθελαν ούτε να σκέφτονται την περίπτωση επανάληψης... Έχοντας μπροστά του ένα αγωνιστικό πρόγραμμα - βουνό, έμοιαζε δεδομένο για τον Ολυμπιακό πως θα προσέγγιζε τη ρεβάνς επιλέγοντας να ξεκουράσει παίκτες βασικούς, όπως για παράδειγμα οι Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί, Μπουχαλάκης, Σα.

Έτσι φανέλα βασικού πήραν οι Αλέν, Γκασπάρ, Καμαρά, Φορτούνης, Λοβέρα, Χασάν, πλαισιώνοντας τους Σεμέδο, Σισέ, Τσιμίκα, Γκιλιέρμε, Μασούρα. Αυτοί οι έντεκα παρατάχθηκαν απέναντι στους Κάχριμαν, Ασίγκμπα, Τζανετόπουλο, Αντέτζο, Βάντερσον, Νιάς, Μπουλούλη, Βασιλόγιαννη, Τιρόνε, Καραμάνο και Ρόμανιτς του Άκη Μάντζιου.

Η αναμέτρηση είχε καλό ρυθμό στο ξεκίνημα και η Λαμία απείλησε στο 5', όταν ο Καραμάνος δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή σε γύρισμα του Τιρόνε από αριστερά. Ο Ολυμπιακός απάντησε με την χαμένη ευκαιρία του Χασάν στη δημιουργία του Τσιμίκα και αυτή του Μασούρα, στο 7' και το 11' αντίστοιχα. Ξαφνικά το τέμπο του αγώνα 'έσβησε', οι γηπεδούχοι είχαν συντριπτικά ποσοστά κατοχής μπάλας αλλά συχνά έμοιαζαν να μην ξέρουν τι να κάνουν με αυτή. Η Λαμία με πολυπρόσωπο κέντρο και τις γραμμές της κοντά δεν άφηνε χώρους, επιτρέποντας στον Ολυμπιακό να αναλώνεται σε μια ανούσια κυκλοφορία. Οι 'ερυθρόλευκοι' δεν μπορούσαν να συνεργαστούν, πολύ περισσότερο να παράξουν φάσεις εντός της αντίπαλης περιοχής. Τα πράγματα έγιναν... πούδρα για την Λαμία, όταν σε ένα φάουλ-γέμισμα του Τιρόνε στο 44', ο Αντέτζο έπιασε στον ύπνο την αντίπαλη άμυνα και σκόραρε για το 0-1!

Ο εφιάλτης είχε επιστρέψει για τον Ολυμπιακό, που είχε ένα ημίχρονο μπροστά του προκειμένου να αποφύγει το νέο κάζο. Ο Μαρτίνς στην ανάπαυλα άφησε τους Μασούρα - Λοβέρα στα αποδυτήρια, έριξε στο ματς τους Βαλμπουενά - Ελ Αραμπί και γύρισε την ομάδα του σε μια διάταξη 4-4-2 χωρίς κλασικούς εξτρέμ. Από το πρώτο λεπτό του δεύτερου μέρους, οι 'ερυθρόλευκοι' στρίμωξαν στα καρέ τους την Λαμία. Απειλώντας πλέον με συνέπεια μέσα από την περιοχή. Ωστόσο ο Κάχριμαν βρισκόταν σε ετοιμότητα, προσφέροντας προσωρινή απογοήτευση στους γηπεδούχους. Προσωρινή, καθώς με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Χασάν με καρφωτή κεφαλιά μετά από κόρνερ  του Βαλμπουενά στο πρώτο δοκάρι, ισοφάρισε σε 1-1. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ήρθε και δεύτερο 'χτύπημα' για την Λαμία, όταν ο Κουτσιαύτης παρατήρησε με 2η κίτρινη τον Ρόμανιτς, καταλογίζοντας του προσπάθεια να εκμαιεύσει ένα φάουλ.

Το μομέντουμ είχε αλλάξει για τα καλά, όμως η Λαμία ήταν ακόμη σε θέση να υπερασπιστεί ένα σκορ πρόκρισης και ο Ολυμπιακός χρειαζόταν τουλάχιστον ένα δεύτερο τέρμα για να αποκτήσει το πάνω χέρι. Στο 71' από μαγική πάσα του Χασάν ο Ελ Αραμπί ολομόναχος από τη μικρή περιοχή σημάδεψε τον Κάχριμαν (!) και στο κόρνερ που ακολούθησε ο Αιγύπτιος με κεφαλιά σημάδεψε το αριστερό δοκάρι. Η πίεση του Ολυμπιακού ήταν ασφυκτική, η Λαμία υπέφερε και από το δεξί πόδι του Βαλμπουενά ξεκίνησε η ολική ανατροπή στο Φάληρο. Ο Γάλλος έφερε εκπληκτικά τη μπάλα στην περιοχή και ο Σισέ με κεφαλιά-οβίδα σκόραρε για το 2-1 στο 72'.

Το ίδιο έργο με τους ίδιους πρωταγωνιστές επαναλήφθηκε στο 77' για το 3-1. Κάτι που σημαίνει πως ο Βαλμπουενά από τη στιγμή που πάτησε χορτάρι, χρειάστηκε 22 λεπτά για να 'γράψει' τρεις ασίστ... Μορ και Ελ Αραμπί απέτυχαν σε τετ-α-τετ να 'σκοτώσουν' το παιχνίδι και ο Σισέ είπε να κάνει θρίλερ τα τελευταία λεπτά. Ο Σενεγαλέζος ανέτρεψε τον Νιας εντός περιοχής και ο Βιγιάλμπα νίκησε τον Αλέν από τα 11 βήματα για το 3-2 στο 90'! Το σκορ δεν άλλαξε ως το τέλος και με τρεις κεφαλιές, το μάννα πρόκρισης ήρθε εξ ουρανού για τον Ολυμπιακό...

Στην ρεβάνς του ΟΑΚΑ ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, ο 'Δικέφαλος' ντούμπλαρε τις νίκες του και με το συνολικό 3-0 προκρίθηκε στα ημιτελικά.

Κύπελλο Ελλάδας (μπάσκετ): Ο Λουκάς ήθελε να παίξει τελικό

Με τον Μαυροκεφαλίδη να κάνει 'παπάδες' στο παρκέ και τους Κατσίβελη - Αγραβάνη να τον... αβαντάρουν, ο Προμηθέας επικράτησε με σκορ 67-61 του Περιστερίου στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και έκλεισε το ένα εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί την Κυριακή (16/02) στα 'Δύο Αοράκια' του Ηρακλείου.

Ο πολύπειρος σέντερ του Προμηθέα τελείωσε το ματς με 26 πόντους, 7 ριμπάουντ και 2 ασίστ, έχοντας συμπαραστάτες τους Αγραβάνη (11π., 6ρ.) και Κατσίβελη (13π., 4ρ.). Για το Περιστέρι ξεχώρισαν οι Μορέιρα (14π., 5ρ.) και Χάτσερ (13π.).

Η ΑΕΚ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ

Χωρίς να αντιμετωπίσει δυσκολίες, η ΑΕΚ πήρε το δεύτερο εισιτήριο του τελικού καθώς επιβλήθηκε της έκπληξης του θεσμού Διαγόρα Δρυοπιδέων με σκορ 89-71 στο κλειστό του Αιγάλεω. Οι δύο ομάδες για τελευταία φορά βρέθηκαν ισόπαλες στα μισά της 2ης περιόδου με 28-28. Έκτοτε οι 'κιτρινόμαυροι' πάτησαν γκάζι και δεν κοίταξαν πίσω.

Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος έκλεψε τις εντυπώσεις. Ο 18χρονος γκαρντ τελείωσε το παιχνίδι με 14π. (4/5 τρ., 5ρ., 2ασ.) σε 18 λεπτά συμμετοχής. Ματσιούλις (21π., 8ρ.) και Ρέι (14π.) ξεχώρισαν στο σκοράρισμα για την ΑΕΚ. Αγγελόπουλος (13π., 4ασ.), Πολυτάρχου (13π.), Καράμπουλας (22π., 4ασ.) και Κουκάς (6π., 6ασ., 3ρ.) ξεχώρισαν για τον Διαγόρα.

Κύπελλο Ιταλίας: Προσγείωσε την Ίντερ η Νάπολι

Λίγες μέρες μετά τον θρίαμβο επί της Μίλαν με ανατροπή και σκορ 4-2, η Ίντερ φιλοξένησε στο Μιλάνο τη Νάπολι για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ιταλίας. Οι 'παρτενοπέι' με γκολ του Ρουίθ στο 57' πήραν τη νίκη και μαζί ένα ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης, πριν την ρεβάνς στο 'San Paolo'.

Ο Κώστας Μανωλάς και η παρέα του κράτησαν στο μηδέν τους Λουκακού-Μαρτίνες, έτσι το έργο των 'νερατζούρι' γίνεται πολύ δύσκολο πλέον αναφορικά με την ενδεχόμενη παρουσία τους στον τελικό της διοργάνωσης.

Πρέπει να φύγει ο Φερέιρα από τον ΠΑΟΚ; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

 

News 24/7

24MEDIA NETWORK