Μάθαμε τι έκανε ο Κριστιάνο Ρονάλντο στις 72 ημέρες της καραντίνας

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μάς ενημέρωνε για ό,τι ήθελε να μαθαίνουμε ενόσω βρισκόταν σε απομόνωση. Είτε στη Μαδέιρα είτε στο Τορίνο.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν σε απομόνωση για 72 ημέρες, προτού επιστρέψει στις προπονήσεις της Γιουβέντους
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν σε απομόνωση για 72 ημέρες, προτού επιστρέψει στις προπονήσεις της Γιουβέντους AP PHOTO/ANDREW MEDICHINI

Όχι μόνο τις ημέρες, αλλά και τα λεπτά της απουσίας του Κριστιάνο Ρονάλντο από τις προπονήσεις της Γιουβέντους μετρούσαν ένα-ένα στην Ιταλία, προτού τον ξαναδούν (τρόπος του λέγειν) έτοιμο για δράση. Ο ποδοσφαιροσταρ ταξίδεψε στην Πορτογαλία στις 8 Μαρτίου, αμέσως μετά τη 1000ο σταθμό της ποδοσφαιρικής πορείας του, και στις 9:21 του πρωινού της Τρίτης 19 Μαΐου, με τη συμπλήρωση δηλαδή 72 ημερών από την ημέρα που αναχώρησε, διέβη εκ νέου -μέσα στο μαύρο τζιπ της χορηγού αυτοκινητοβιομηχανίας με τα σκουρόχρωμα τζάμια- την κεντρική πύλη του κέντρου των 'μπιανκονέρι' προκειμένου, αφότου υποβληθεί στα απαραίτητα τεστ, να ενταχθεί στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας για την επανεκκίνηση της ποδοσφαιρικής σεζόν.

Με τίποτα βέβαια πριν από τις 14 Ιουνίου, διότι η ολυμπιακή επιτροπή της χώρας, λαμβάνοντας υπ' όψιν τις υγειονομικές οδηγίες, ήταν ξεκάθαρη, επεκτείνοντας για σχεδόν ένα μήνα την περίοδο αναστολής κάθε αθλητικής δραστηριότητας που αφορά αγώνες.

Αμέσως μετά από εκείνο το 2-0 επί της Ίντερ, ο Ρονάλντο είχε λάβει άδεια να μεταβεί εσπευσμένα στην πατρίδα του, καθώς λίγες ημέρες πριν η μητέρα του είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο και επρόκειτο να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Δικαιολογημένα ο Πορτογάλος ήθελε να βρίσκεται κοντά της, αλλά για κακή τύχη του η απουσία του συνέπεσε με την απαγόρευση πτήσεων προς την Ιταλία εξαιτίας της έξαρσης του κορονοϊού στο βόρειο τμήμα της χώρας και αναγκαστικά εγκλωβίστηκε οικογενειακώς στη Μαδέιρα έως ότου επιτραπεί η επιστροφή του.

Έχοντας δει τη μητέρα του ν' αναρρώνει φυσιολογικά, καθώς ύστερα από 2 εβδομάδες έλαβε εξιτήριο από την κλινική, και αφού η κατάσταση μετά τις πρώτες 6-7 εβδομάδες άρχισε να ομαλοποιείται προγραμμάτισε την πτήση επιστροφής του στο Τορίνο. Στην πρωτεύουσα του Πιεμόντε αφίχθη στις 5 Μαΐου, αλλά ως κάθε ταξιδιώτης που περνούσε τα σύνορα της χώρας όφειλε να τηρήση ένα προκαθορισμένο πρωτόκολλο: παραμονή σε κατ' οίκον περιορισμό για 14 ημέρες, άνευ οποιασδήποτε επαφής με τρίτα πρόσωπα εκτός οικογένειας και παρακολούθηση της θερμοκρασίας του. Μέχρι που δύο και πλέον μήνες αργότερα βρέθηκε εκ νέου στην Κοντινάσα, την περιοχή έξω από το Τορίνο που φιλοξενεί τις εγκαταστάσεις της 'βέκια σινιόρα'.

Φυσικά όλο αυτό το διάστημα ο Ρονάλντο φρόντιζε, σωματικά και πνευματικά, τον εαυτό του. Είτε λιώνοντας στη γυμναστική, με όσα μέσα διέθετε, είτε ξοδεύοντας χρόνο με την οικογένειά του. Οι τακτικές αναρτήσεις του στο instagram παρείχαν στους ακολούθους του τις πληροφορίες που ο 35χρονος επιθετικός ήθελε να μαρτυρήσει. Υποδύθηκε διάφορους ρόλους στην περίοδο της καραντίνας ο CR7.

Ο Ρονάλντο ως influencer

Ο Πορτογάλος γνωρίζει πόσο κόσμο επηρεάζει με τη γνώμη ή τις πράξεις του και φρόντισε απαρχής να μιλήσει για την αναγκαιότητα της τήρησης όλων των κανόνων. "Μιλάω ως άνθρωπος που ανησυχεί για τις τελευταίες εξελίξεις που επηρεάζουν ολόκληρο τον κόσμο. Είναι σημαντικό ν' ακολουθήσουμε τη συμβουλή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και των κυβερνητικών αρχών για το πώς θα χειριστούμε αυτήν την κατάσταση. Η προστασία της ανθρώπινης ζωής πρέπει να είναι πάνω απ' οτιδήποτε άλλο", έγραφε στις 13 Μαρτίου, προτού μια εβδομάδα μετά δημοσιεύσει τις βασικές οδηγίες του ΠΟΥ για το τακτικό πλύσιμο των χεριών, την αποφυγή επαφών των δαχτύλων με μάτια, στόμα ή μύτη, την τήρηση των αποστάσεων και την άμεση ενημέρωση του οικογενειακού γιατρού σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων.

Ο Ρονάλντο ήθελε να μας πείσει να προστατεύουμε τους εαυτούς μας και είχε απόλυτο δίκιο.

Καλοκαίρι έρχεται δε, με τους όποιους περιορισμούς, διαφήμιζε τον τόπο του.

Ο Ρονάλντο ως οικογενειάρχης

Ενόσω διέμενε στη Μαδέιρα, με θέα τον Ατλαντικό ωκεανό, και αφού πρώτα βεβαιώθηκε ότι η μητέρα του είναι σε καλά χέρια μετά την έξοδό της από το νοσοκομείο, ο Πορτογάλος καλλιέργησε ακόμη περισσότερο το πατρικό αίσθημα που ούτως ή άλλως τον διακατείχε. Αφιέρωσε πολλές ώρες της κάθε ημέρας για τις ανάγκες των παιδιών του και δημιούργησε τις απαραίτητες συνθήκες, εντός ή εκτός σπιτιού, για να ξοδεύουν την περίσσια ενέργειά τους χωρίς να δυσανασχετούν για την απαγόρευση εξόδου πέρα από την αυλή.

Τον έβλεπαν πολύ, περνούσαν υπέροχα και γελούσαν ακατάπαυστα.

Όταν οι έξοδοι άρχισαν να επιτρέπονται οργάνωσε εκδρομές στην εξοχή με διδακτικό-ιστορικό χαρακτήρα. Ήταν μια ευκαιρία για τον ίδιο να επισκεφτεί υπέροχα μέρη που είτε είχε να πάει χρόνια και είχε λησμονήσει είτε δεν είχε βρεθεί ποτέ ξανά στο παρελθόν.

Ο Ρονάλντο ως αθλητής

Θα ήταν παράδοξο για τον Ρονάλντο ν' αφεθεί. Προσωπικό κομμωτή δεν είχε διαθέσιμο για να περιποιηθεί το στιλιζαρισμένο μαλλί του, αλλά η σύντροφός του Χεορχίνα μια χαρά δουλειά έκανε με την κουρευτική μηχανή ανά χείρας, χωρίς να είναι επαγγελματίας του είδους.

Ο Πορτογάλος μερίμνησε επίσης για το κορμί του, ακόμη κι αν τον αποσπούσαν οι μπόμπιρες του σπιτιού, ακολούθησε πιστά το πρόγραμμα που είχε λάβει ηλεκτρονικά από το τιμ της Γιουβέντους, δεν αποτράπηκε από τον καιρό και όπου ήταν δυνατόν δημιούργησε αυτοσχέδιες πίστες άσκησης, με μπάλα ή χωρίς, για να γυμνάσει όπως έπρεπε όλες τις μυϊκές ομάδες του σώματός του.

Οι κοιλιακοί του δεινοπάθησαν, αλήθεια είναι, από τις μαρτυρικές επαναλήψεις.

Πρόσεξε φυσικά τη διατροφή του, την οποία δεν αμελεί σχεδόν ποτέ προς χάριν άλλων απολαύσεων, δεν κατανάλωσε αλκοόλ, προμηθεύτηκε τα συμπληρώματα των βιταμινών και των ιχνοστοιχείων για να διατηρήσει την ισορροπία στον οργανισμό του και φυσικά κοιμήθηκε με ραντεβού.


News 24/7

24MEDIA NETWORK