H φανέλα ήταν η μόνη ανανέωση για την Εθνική

Μόνο η νέα (και ωραία) φανέλα της Ελλάδας ήταν ό,τι ανανεωμένο είδαμε από τη φιλική αναμέτρηση με τους Ελβετούς στο άδειο και "παγωμένο" ΟΑΚΑ. Ιδιο σύστημα και ίδια πρόσωπα από τον Σκίμπε, ο οποίος δεν έκανε καμία δοκιμή. Δίκαιη νίκη με 1-0 για την Ελβετία που είχε τις πιο κλασικές ευκαιρίες.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΙΛΙΚΟ / ΕΛΛΑΔΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Toροσίδης EUROKINISSI SPORTS

Οταν παίζεις μπάλα δεν σ' ενδιαφέρει το γήπεδο. Οταν δείχνεις κάτι διαφορετικό δεν σ' ενδιαφέρει πόσο κόσμο έχει στις εξέδρες. Από τη στιγμή, λοιπόν, που το θέμα συζήτησης του φιλικού ήταν το "κρύο" ΟΑΚΑ αυτό σημαίνει πως η ελληνική ομάδα δεν έδειξε κάτι διαφορετικό. Άρα ο χαρακτηρισμός "ανανεωμένη" που συνόδευσε κάθε προαναγγελία του αγώνα με τους Ελβετούς δεν ισχύει.

Το σύστημα ίδιο. Οι παίκτες ίδιοι. Μόνο διαφορετικό και όμορφο η εμφάνιση της εταιρείας που ντύνει την Εθνική. Ακόμα και η χρήση του ΟΑΚΑ για αυτό το ματς δεν το λες και ανανέωση.

Σε γενικές γραμμές αυτό το παιχνίδι είναι η καλύτερη διαφήμιση για το Nation League, ή όπως αλλιώς λέγεται αυτό το νέο φρούτο. Τουλάχιστον σε αυτά τα παιχνίδια -αν καταλάβουμε πρώτα τι ακριβώς γίνεται και ποιος περνάει που- θα υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο και καλύτερο θέαμα σε σχέση με ό,τι είδαμε το βράδυ της Παρασκευής.

Κατά τα λοιπά, η Ελλάδα άρχισε με δύο καλές φάσεις στο πρώτο εικοσάλεπτο. Το σουτ του Φορτούνη στο 12' και την προσπάθεια του Μήτρογλου στο 20'. Στο 27' το βασικό γνώρισμα του πρώτου μέρους, τα λάθη στη μεσαία γραμμή, έφεραν την Ελβετία σε θέση βολής με τον Τζεμαϊλί να χάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία. Η δεύτερη ήταν στο 41' με το δοκάρι του Εμπολό.

Στο δεύτερο μέρος πάλι δεν είδαμε την "ανανεωμένη" Εθνική. Παιχνίδι στη μεσαία γραμμή, αδυναμία να δημιουργήσουμε μία φάση της προκοπής και ένα γρήγορο γκολ των φιλοξενούμενων για να... δέσει το γλυκό (στο 59' με καταπληκτικό γυριστό σουτ του Τζεμαϊλί).

Από εκείνο το χρονικό σημείο μέχρι το 76' που ήρθε η πρώτη αντίδραση από την ελληνική ομάδα, οι Ελβετοί κυριαρχούσαν στον αγωνιστικό χώρο. Σε εκείνο το σημείο χάσαμε μια καλή ευκαιρία για την ισοφάριση με τον Φορτούνη και έπειτα... τα γνωστά κλισέ. Οι πολλές αλλαγές χάλασαν τον ρυθμό, το ματς δεν είχε κάτι άλλο να δώσει και έτσι φτάσαμε στο τελικό 0-1 που δεν ξέρουμε αν θα πρέπει να μας ανησυχεί ενόψει των επίσημων αγώνων ή αν μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο.

Για επίλογο, κάτι για την ΕΠΟ. Φέρτε μαθητές στο γήπεδο, γεμίστε λίγο τις εξέδρες. Κάντε κάτι για να μην έχουμε αυτή την εικόνα. Αφού έκατσε η μπίλια στο ΟΑΚΑ λόγω της "έκκρυθμης" Τούμπας, ας βοηθούσατε λίγο την κατάσταση.

Η σύνθεση της Εθνικής: Καρνέζης, Τοροσίδης (63' Μπακάκης), Παπασταθόπουλος, Μανωλάς (79' Σταφυλίδης), Ρέτσος, Ζέκα, Σάμαρης (73' Κουρμπέλης), Μπακασέτας, Δώνης (63' Χριστοδουλόπουλος), Φορτούνης (75' Πέλκας), Μήτρογλου (73' Κουλούρης)

News 24/7

24MEDIA NETWORK