Μέσι: Ο Καλύτερος Παίκτης της Χρονιάς ήδη αμφισβητείται

Τρεις χώρες ήδη καταγγέλλουν τη FIFA, παρουσιάζοντας ως 'στημένη' τη ψηφοφορία που ανέδειξε τον Λιονέλ Μέσι ως κορυφαίο της χρονιάς.

Ο Λιονέλ Μέσι πανηγυρίζει ένα γκολ, εβδομάδες πριν από την κατάκτηση του βραβείου The Best, τον Σεπτέμβριο του 2006
Ο Λιονέλ Μέσι πανηγυρίζει ένα γκολ, εβδομάδες πριν από την κατάκτηση του βραβείου The Best, τον Σεπτέμβριο του 2006 AP PHOTO/EMILIO MORENATTI

Λίγες μέρες πέρασαν από την ανακήρυξη του Λιονέλ Μέσι ως Καλύτερου Παίκτη της Χρονιάς στα σχετικά βραβεία της FIFA, όπου ξεχώρισαν κι άλλοι χαρισματικοί αθλητές, όπως η Μέγκαν Ραπίνο. Ήδη όμως υπάρχουν φωνές από χώρες που συμμετείχαν στη ψηφοφορία για τον Καλύτερο Παίκτη της Χρονιάς, που έχουν εκδηλώσει έκπληξη για το αποτέλεσμα, που πιστεύουν ήδη στο ενδεχόμενο να μην τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες από τη διοργανώτρια αρχή.

Συγκεκριμένα, η Αιγυπτιακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου κατήγγειλε πως αν και οι ψήφοι των μελών της για τον Καλύτερο Παίκτη της Χρονιάς εστάλη έγκαιρα στη FIFA, παρ' όλα αυτά δεν προσμετρήθηκαν ποτέ. Οι ψήφοι του προπονητή Χοσάμ ελ Μπαντρί και του αρχηγού της εθνικής ομάδας Αχμέντ ελ Μοχαμαντί δεν βρίσκονταν στην επίσημη έκδοση της FIFA, με το σύνολο των ψηφοφόρων. Η FIFA απάντησε στην ομοσπονδία της Αιγύπτου πως οι ψήφοι είχαν γραφτεί σε κεφαλαία γράμματα, γι' αυτό και κρίθηκαν άκυροι.

Όμως, δεν ήταν μόνο οι εκπρόσωποι της Αιγύπτου που αμφισβήτησαν το αποτέλεσμα. Ο προπονητής της εθνικής Σουδάν, Ζντράβκο Λογκάρουσιτς, και ο αρχηγός της Νικαράγουα, Χουάν Μπαρέρα, κατηγόρησαν τη FIFA για ψήφους που δεν καταγράφηκαν ποτέ και για "στημένο" αποτέλεσμα, τονίζοντας ως "ύποπτο" και το γεγονός ότι οι φόρμες υποβολής ψήφων που είχαν λάβει, δεν είχαν την υπογραφή των ανωτάτων αρχών της FIFA, όπως προβλέπεται.

Συγκεκριμένα, οι Μπαρέρα-Λογκάρουσιτς κατήγγειλαν την παγκόσμια ομοσπονδία πως οι ψήφοι που ανακοίνωσε με τα ονόματά τους, δεν αντιστοιχούν στις πραγματικές επιλογές. Ο Λογκάρουσιτς συγκεκριμένα, ισχυρίζεται πως είχε ψηφίσει τον Μοχάμεντ Σαλάχ, αλλά η FIFA ανακοίνωσε πως είχε ψηφίσει τον Μέσι. O Μπαρέρα, από την πλευρά του, δεν είχε ψηφίσει καν.

H FIFA μέχρι στιγμής δηλώνει δημόσια πως η ψηφοφορία έχει γίνει σύμφωνα με τους προβλεπόμενους κανονισμούς και οι σχετικές κατηγορίες περί παρατυπιών, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Μήπως τελικά η αλήθεια βρίσκεται όχι στις ψήφους και στους διπλωματικούς μηχανισμούς των ομοσπονδιών ποδοσφαίρου, αλλά στα γήπεδα;

Θα αποκλειστεί στους ομίλους του Champions League η Μπαρτσελόνα; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK