Όταν ο Μέσι πλησίασε τον Πελέ και ο Ρονάλντο ξεπέρασε τον Μαραντόνα στα γκολ

Ποιος είχε πιο πολλά γκολ στα 17 του; Γιατί ο Νεϊμάρ ήταν ο μοναδικός που συγκρινόταν με Πελέ και Μαραντόνα στα 20 τους; Πότε ο Ρονάλντο προσπέρασε τον Μέσι και πότε τους πέρασε όλους ο Ρομάριο;

Όταν ο Μέσι πλησίασε τον Πελέ και ο Ρονάλντο ξεπέρασε τον Μαραντόνα στα γκολ
AP PHOTO/MILAN

Το πιο φρέσκο video διάγραμμα είναι κι ένα από τα πιο εντυπωσιακά, αφού φέρνει στην ίδια σύγκριση ορισμένους από τους κορυφαίους σκόρερ (και συνάμα κορυφαίους παίκτες) στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Πελέ, Ντιέγκο Μαραντόνα, Ρομάριο, Ρονάλντο, Κριστιάνο Ρονάλντο, Λιονέλ Μέσι και Νεϊμάρ... συγκρούονται με βάση την ηλικία στην οποία σημείωσαν όλα τα γκολ της καριέρας του σε επίσημες διοργανώσεις.

Οι δύο πιο παλιοί θρύλοι είναι και οι μοναδικοί που είχαν πετύχει διψήφιο αριθμό τερμάτων πριν συμπληρώσουν τα 17 χρόνια τους, ενδεικτικό της τελείως διαφορετικής ποδοσφαιρικής εποχής στην οποία μεγαλουργούσαν. Ακόμα και ο Βραζιλιάνος Ρονάλντο άρχισε να σμπαραλιάζει τα αντίπαλα δίχτυα όταν ήταν μόλις 17 ετών, με συνέπεια οι 3 τους να ξεχωρίζουν πολύ πριν ενηλικιωθούν.

Μόνο ο Νεϊμάρ μπορούσε να συγκριθεί μαζί τους σε αυτήν την ηλικία, αφού ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν είχε 89 γκολ στα 20 του, την ώρα που από πάνω του το 'Φαινόμενο' είχε 112 (7 λιγότερα από τον Μαραντόνα) και από κάτω του ο Μέσι είχε μόλις 31. Στην ίδια ηλικία, πάντως, ο Πελέ είχε 213 γκολ και είχε ξεφύγει ήδη στην κορυφή της λίστας.

Ο Νεϊμάρ προσπέρασε τον Μαραντόνα όταν έγινε 21 ετών, ενώ από αυτήν την ηλικία άρχισε να ανεβαίνει και ο Μέσι. Ο Ρομάριο πάτησε γκάζι κι αυτός σε αυτήν την ηλικία, αφήνοντας τελευταίο της λίστας τον CR7.

Όταν ο Μέσι πλησίασε τον Πελέ και ο Ρονάλντο ξεπέρασε τον Μαραντόνα στα γκολ

Σε ηλικία 23 ετών και 4 μηνών, ο Νεϊμάρ είχε προσπεράσει τον Βραζιλιάνο Ρονάλντο, αφού ο τελευταίος είχε μπει για πρώτη φορά στα... πιτς, λόγω του πρώτου σοβαρού τραυματισμού του στο γόνατο.

Στα 24 του ο Μέσι προσπέρασε τόσο τον Μαραντόνα όσο και τον ανενεργό Βραζιλιάνο προκάτοχό του στην Μπαρτσελόνα και για λίγους μήνες έδωσε μάχη με τον Νεϊμάρ, μέχρι να τον προσπεράσει όταν και οι δύο ήταν πια 25 ετών και 3 μηνών και λίγο πριν φτάσουν τα 300 γκολ.

Ο Πελέ βρισκόταν πάντα στην κορυφή με περισσότερα από 500 τέρματα, την ώρα που ο Πορτογάλος Ρονάλντο βρισκόταν πάντα στην τελευταία θέση της λίστας. Αυτό άρχισε να αλλάζει στην ηλικία των 25 ετών, όταν πια είχε πάρει μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης και σημείωνε το ένα γκολ μετά από το άλλο.

Ο πρώτος που ολοκλήρωσε την πορεία του ήταν ο Νεϊμάρ, ο οποίος σε ηλικία 27 ετών και 1 μήνα έχει πετύχει 349 τέρματα, όντας πίσω μόνο από τους Πελέ και Μέσι στην ίδια ηλικία.

Έναν χρόνο αργότερα, ο Πορτογάλος Ρονάλντο είχε προσπεράσει και τον Νεϊμάρ και πλέον κυνηγούσε τον Πελέ και τον Μέσι, την ώρα που πιο πίσω, ο Ρομάριο είχε αρχίσει να κλείνει την 'ψαλίδα' με τον Μαραντόνα και τον Βραζιλιάνο Ρονάλντο, ο οποίος είχε ξεπεράσει και τον 2ο σοβαρό τραυματισμό του και πλέον στη Ρεάλ άρχισε να 'φλερτάρει' ξανά με τα αντίπαλα δίχτυα.

Ο ρυθμός σκοραρίσματος του Μέσι άρχισε να μειώνει την απόσταση από τον Πελέ και όταν αμφότεροι ήταν 30 ετών, ο μεν Βραζιλιάνος είχε 661 τέρματα, ο δε Αργεντινός 565 τέρματα. Στην 3η θέση βρισκόταν ο Πορτογάλος Ρονάλντο με 463 τέρματα και ο Βραζιλιάνος Ρονάλντο είχε πετύχει 366 γκολ. Στην ίδια ηλικία, ο Μαραντόνα διένυε την τελευταία σεζόν της καριέρας του όπου σημείωνε διψήφιο αριθμό τερμάτων, φτάνοντας τα 324, ενώ μόλις 4 γκολ πιο πίσω βρισκόταν ο Ρομάριο, ο οποίος ετοιμαζόταν για ένα συγκλονιστικό ντεμαράζ, επιστρέφοντας για 2η φορά στην καριέρα του στη Βραζιλία.

Όταν ο Μέσι πλησίασε τον Πελέ και ο Ρονάλντο ξεπέρασε τον Μαραντόνα στα γκολ

Σε ηλικία 31 ετών και 9 μηνών σταμάτησε η άνοδος ακόμη ενός ποδοσφαιριστή, αλλά μόνο στο video, αφού ο Μέσι σημείωσε ακόμα δύο γκολ στη νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Εσπανιόλ το Σάββατο. Πριν από αυτά τα τέρματα, είχε 656 γκολ, την ώρα που ο Πελέ είχε 677 στην ίδια ηλικία (και ο CR7 564).

Με τους Νεϊμάρ και Μέσι να περιμένουν να... μεγαλώσουν, τον Μαραντόνα ουσιαστικά σε κατάσταση παλαιμάχου μετά από την επιστροφή του από την τιμωρία 1,5 έτους για χρήση κοκαΐνης, τον Πελέ στις ΗΠΑ και τον Βραζιλιάνο Ρονάλντο στο 'αντίο' του με την Κορίνθιανς πλέον, μόνο ο Πορτογάλος Ρονάλντο και ο Ρομάριο συνέχισαν να ανεβαίνουν με γοργούς ρυθμούς στη λίστα.

Ο CR7 προσπέρασε τον Μέσι όταν πια έφτασε στην ηλικία των 33 ετών και 5 μηνών και αγωνιζόταν στη Γιουβέντους. Ο Ρομάριο προσπέρασε τον Αργεντινό όταν έφτασε στην ηλικία των 37 ετών και 1 μήνα, με συνέπεια να είναι ο μόνος παίκτης από τη λίστα που σκόραρε ακόμα, αφού ο Πελέ σταμάτησε σε ηλικία 36 ετών και 11 μηνών και ο Μαραντόνα στα 37 του.

Ο Ρομάριο συνέχισε μέχρι την ηλικία των 41 ετών και 7 μηνών (αν και επέστρεψε δύο χρόνια αργότερα, χωρίς να σκοράρει όμως) και πλησίασε στα 4 γκολ τον Πελέ (763 έναντι 759)

Photo credits: AP Photo/Milan

News 24/7

24MEDIA NETWORK