Μεταγραφές: Η πιο μεγάλη "μπίζνα" στο ποδόσφαιρο και τη βούλα της FIFA

Ο τζίρος των μεταγραφών ανά τον κόσμο έφτασε σε δυσθεώρητα ύψη μέσα στο 2017 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε η FIFA. Είναι πραγματικά πάρα πολλά τα λεφτά...

Μεταγραφές: Η πιο μεγάλη "μπίζνα" στο ποδόσφαιρο και τη βούλα της FIFA

Αν έχετε την απορία γιατί όλες οι ομάδες κινούνται πάντα στο μεταγραφικό παζάρι και επιδιώκουν είτε να πουλήσουν είτε να αγοράσουν, μην νομίσετε ότι αυτό έχει να κάνει με τον καθαρά αγωνιστικό παράγοντα.

Οι μεταγραφές, πάνω απ' όλα, είναι μπίζνες. Και ιδιαίτερα κερφοδόρα μάλιστα όπως η ίδια η FIFA ανακοίνωσε στο ετήσιο global tranfer market report. Eίναι πάρα πολλά τα λεφτά.

Εξηγούμαστε: Μέσα στο 2017 έγιναν 15.624 διεθνείς μεταγραφές (με την σφραγίδα της FIFA), 6,8% περισσότερες από το 2016 (ποια οικονομική κρίση τώρα).

Το πραγματικό σοκ όμως έρχεται στα στοιχεία που αφορούν το συνολικό τζίρο των μεταγραφών στον πλανήτη Γη. Αυτός για το 2017 έφτασε στο δυσθεώρητο ύψος τω ν 6.37 δισεκατομμυρίων δολαρίων!

Η δε αύξηση σε σχέση με το 2016 είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή αφού έφτασε το 32,7%! Είναι, άρα, προφανές ότι είτε το 2018 είτε το 2019 είναι πολύ πιθανό να σπάσει το φράγμα των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων!

Προσοχή: Ολα αυτά έχουν να κάνουν με τα επίσημα ποσά που δηλώνονται. Στην πραγματικότητα ο τζίρος είναι αρκετά μεγαλύτερος αφού σε πολλές χώρες τα "μαύρα" χρήματα αποτελoύν κανόνα και όχι εξαίρεση.

Μεταγραφές: Η πιο μεγάλη "μπίζνα" στο ποδόσφαιρο και τη βούλα της FIFA

Oλη η σχετική έκθεση εδώ

News 24/7

24MEDIA NETWORK