Μεταγραφές Super League: οι προσθήκες των ομάδων μέχρι σήμερα

Σε μεταγραφικούς ρυθμούς κινούνται οι σύλλογοι της Super League και το Contra.gr καταγράφει τις προσθήκες που έχουν γίνει στα ρόστερ μέχρι σήμερα. Πόσα χρήματα έχουν διαθέσει οι ομάδες, ποια έχει αποκτήσει τους περισσότερους παίκτες και οι τρεις που παραμένουν χωρίς μεταγραφή επίσημα.

ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΡΟΥΜΠΕΝ ΣΕΜΕΔΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΡΟΥΜΠΕΝ ΣΕΜΕΔΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Λίγο πριν φύγει ο Ιούνιος, οι περισσότερες ομάδες της Super League έχουν ήδη κάνει σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ τους. Αστέρας, Παναιτωλικός και Παναθηναϊκός δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη επίσημα την απόκτηση κάποιου ποδοσφαιριστή. Ο νεοφώτιστος Βόλος ΝΠΣ έχει κάνει τις περισσότερες προσθήκες, με 11 ποδοσφαιριστές - 7 ελεύθερους και 4 δανεικούς. Με την απόκτηση του Ρούμπεν Σεμέδο, ο Ολυμπιακός έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα την πλέον ακριβή μεταγραφή, ύψους 4,5 εκατ. ευρώ. Συνολικά οι 'ερυθρόλευκοι' έχουν διαθέσει μέχρι στιγμής 8 εκατ. ευρώ για την απόκτηση παικτών. Ακολουθεί ο ΠΑΟΚ με 1,4 εκατ. ευρώ και η ΑΕΚ με 1,1 εκατ. ευρώ.

Η συντριπτική πλειοψηφία των παικτών που έχουν αποκτήσει μέχρι σήμερα οι σύλλογοι της Super League είναι με το καθεστώς της ελεύθερης μετακίνησης. Ξεχωρίζουν αυτές των Μπράουν Ιντέγε και Λερίν Ντουάρτε του Άρη, Απόστολου Βέλλιου του Ατρομήτου, Έρικ Γέντρισεκ του Βόλου ΝΠΣ, Μάρκου Βελλίδη της Λαμίας, Στέλιου Μαλεζά της Ξάνθης, Γιάννη Παπανικολάου του Πανιωνίου, Ζίκο Ζίφκοβιτς του ΠΑΟΚ και Ματιέ Βαλμπουενά του Ολυμπιακού. Στην λίστα υπάρχουν και παίκτες που επέστρεψαν στις ομάδες που ανήκουν μετά τον δανεισμό τους. Ας δούμε αναλυτικά τις προσθήκες που έχουν γίνει για την ώρα (με αλφαβητική σειρά).

AEK

Νταβίντ Σιμάο - Μεταγραφή (0,4 εκατ. ευρώ)

Τσίκο Ζεράλδες - Δανεικός (0,35 εκατ. ευρώ - Σπόρτινγκ Λ.)

Ογκνιεν Βράνιες - Δανεικός (0,35 εκατ. ευρώ - Άντερλεχτ)

Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος - Επιστροφή από δανεισμό

Γιώργος Γιακουμάκης - Επιστροφή από δανεισμό

Γιώργος Αθανασιάδης - Ελεύθερος

Παουλίνιο - Ελεύθερος

*Η ΑΕΚ φέρεται να έχει κλείσει  ως ελεύθερο τον Σέρβο μεσοεπιθετικό Μίλος Ντέλετιτς, που αναμένεται να ανακοινωθεί την 1η Ιουλίου, καθώς τυπικά το συμβόλαιο του με την ΑΕΛ ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου.

ΑΕΛ

Αλέξης Μιχαήλ - Ελεύθερος

Μπρούνο Χαλκιαδάκης - Ελεύθερος

Μποριβόγιε Ρίστιτς - Ελεύθερος

Ευριπίδης Γιάκος - Ελεύθερος

Νίκολα Στάνκοβιτς - Ελεύθερος

Μίλος Φιλίποβιτς- Ελεύθερος

ΑΡΗΣ

Φάμπιαν Εμάν - Ελεύθερος

Μπράουν Ιντέγε - Ελεύθερος

Άλεξ Μενέντεθ - Επιστροφή από δανεισμό

Λέριν Ντουάρτε - Ελεύθερος

*Ο Ντάνιελ Σούντγκρεν έχει υπογράψει στον Άρη ως ελεύθερος από την ΑΙΚ Στοκχόλμης, αλλά ακόμη δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση αφού ο παίκτης έχει κάποιες επιπλέον αγωνιστικές υποχρεώσεις με την σουηδική ομάδα.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Δημήτρης Γούτας - Ελεύθερος

Απόστολος Βέλλιος - Ελεύθερος

Χάρης Χαρίσης - Ελεύθερος

Πέτρος Γιακουμάκης - Ελεύθερος

ΑΣΤΕΡΑΣ

Η ομάδα της Τρίπολης έχει συμφωνήσει με τον Ρέχις Κρεσπί από την Έιμπαρ, τον Μπόρχα Φερνάντεθ που έμεινε ελεύθερος από τη Μιέντζ, ενώ στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας βρίσκεται κι ο Ντάνι Σουάρεθ. Κανείς δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη επίσημα.

ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ

Γιώργος Κορνέζος - Δανεικός (ΑΕΚ)

Μάριος Τσαούσης - Δανεικός (ΠΑΟΚ)

Απόστολος Διαμαντής - Δανεικός (ΠΑΟΚ)

Κωνσταντίνος Μπαλογιάννης - Δανεικός (ΠΑΟΚ)

Φράνκο Φεράρι - Ελεύθερος

Θανάσης Γκαραβέλης - Ελεύθερος

Μπράιν Σαρμιέντο - Ελεύθερος

Έρικ Γέντρισεκ - Ελεύθερος

Τάσος Τσοκάνης - Ελεύθερος

Ζοάο - Ελεύθερος

Αγκούστο Μαξ - Ελεύθερος

ΛΑΜΙΑ

Μάρκος Βελλίδης - Ελεύθερος

Τουράμ - Ελεύθερος

ΞΑΝΘΗ

Στέλιος Μαλεζάς - Ελεύθερος

Σάο Μπέντο - Ελεύθερος

Πολέτο - Ελεύθερος

Αριστοτέλης Καρασαλίδης - Ελεύθερος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ρούμπεν Σεμέδο - Μεταγραφή (4,5 εκατ. ευρώ)

Χιλάλ Σουντανί - Μεταγραφή*

Φιορίν Ντουρμισάι - Μεταγραφή (0,5 εκατ. ευρώ)

Μπρούνο Φελίπε - Μεταγραφή (0,5 εκατ. ευρώ)

Ζοζέ Σα - Μεταγραφή (2,5 εκατ. ευρώ)

Ούγκο Κάιπερς - Ελεύθερος

Ματιέ Βαλμπουενά - Ελεύθερος

Ουσεϊνού Μπα - Επιστροφή από δανεισμό**

Λάζαρ Ραντζέλοβιτς - Επιστροφή από δανεισμό***

*Ο Αλγερινός σε δηλώσεις του υποστήριξε πως δεν είναι δανεικός από τη Νότιγχαμ Φόρεστ (ιδιοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη), αλλά ήρθε στον Ολυμπιακό με κανονική μεταγραφή, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σαφής εικόνα για το ποσό της μεταγραφής του.

**O Μπα είχε αποκτηθεί από την Αζαξιό τον περασμένο Γενάρη αντί 300.000 ευρώ και έμεινε στην ομάδα της Κορσικής ως δανεικός για να ολοκληρώσει την σεζόν.

*** Ο Ραντζέλοβιτς είχε αποκτηθεί από την Ραντνίτσκι τον περασμένο Αύγουστο αντί 550.000 ευρώ και έμεινε εκεί δανεικός για όλη τη σεζόν.

****Ο Μάριος Σιαμπάνης έχει υπογράψει στον Ολυμπιακό ως ελεύθερος, ωστόσο η απόκτηση του θα ανακοινωθεί την 1η Ιουλίου, αφού τυπικά είναι παίκτης του ΠΑΟΚ ως τις 30 Ιουνίου.

ΟΦΗ

Κοσμάς Τσιλιανίδης - Ελεύθερος

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Οδυσσέας Λυμπεράκης - Ελεύθερος

Γιάννης Παπανικολάου - Ελεύθερος

Γιάννης Κιάκος - Ελεύθερος

ΠΑΟΚ

Ενέα Μιχάι - Μεταγραφή (0,6 εκατ. ευρώ)

Δημήτρης Μελιόπουλος - Μεταγραφή (0,8 εκατ. ευρώ)

Ζίφκο Ζίφκοβιτς - Ελεύθερος

Ροντρίγκο Σοάρες - Ελεύθερος

Λάζαρος Λάμπρου - Επιστροφή από δανεισμό

Νίκος Μελίσσας - Επιστροφή από δανεισμό

Μάρκο Μιχόγεβιτς - Επιστροφή από δανεισμό

Παναγιώτης Δεληγιαννίδης - Επιστροφή από δανεισμό

Έργκους Κάτσε - Επιστροφή από δανεισμό

*Ο πρωταθλητής Ελλάδας εμφανίζεται κοντά στην απόκτηση του Ντόουγκλας Αουγκούστο από την Κορίνθιας αντί 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα των τελευταίων ωρών , ο Μίροσλαβ Στοχ ενδέχεται να φορέσει ξανά τα 'ασπρόμαυρα'. Τίποτα πάντως δεν είναι επίσημο για την ώρα, καθώς ο ΠΑΟΚ επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον, όχι όμως και τη συμφωνία με τον Σλοβάκο εξτρέμ.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Η ομάδα του Αγρινίου βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του 30χρονου Κροάτη κεντρικού αμυντικού, Ίγκορ Γιοβάνοβιτς, ενώ έκανε δικό της τον Φρεντερίκο Ντουάρτε, ο οποίος αποκτήθηκε αρχικά τον Ιανουάριο ως δανεικός από τη Βιλαφρανκένσε. Τριετές συμβόλαιο υπέγραψε ο 20χρονος Πορτογάλος εξτρέμ. Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση αναφορικά με τις μεταγραφικές προσθήκες του Παναιτωλικού.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι 'πράσινοι' συνδέονται με κάμποσα μεταγραφικά σενάρια, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχουν ανακοινώσει επίσημα την συμφωνία με κάποιον ποδοσφαιριστή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK