Μεταγραφή Κεν: Τα 10 εκατομμύρια που 'χάθηκαν' από το Λίβερπουλ στο Τορίνο

Η Γιουβέντους δημοσίευσε τους οικονομικούς όρους της συμφωνίας με την Έβερτον για την παραχώρηση του Μοΐς Κεν και -προς έκπληξη πολλών- το συνολικό ποσό δεν υπερβαίνει καν τα 30 εκατομμύρια.

Η μεταγραφή του Μοΐς Κεν κόστισε λιγότερα απ' όσα διέρρεαν στην αρχή
Η μεταγραφή του Μοΐς Κεν κόστισε λιγότερα απ' όσα διέρρεαν στην αρχή AP PHOTO/LUCA BRUNO

Στο μυαλό του Μοΐς Κεν όλα ήταν τακτοποιημένα. Το μέλλον του, ένα χρόνο πριν από τη λήξη του συμβολαίου του με τη Γιουβέντους, ήταν μακριά από Τορίνο. Ενδεχομένως η αντισυνδελφική στάση του Λεονάρντο Μπονούτσι και η γενικότερη αντιμετώπιση της ρατσιστικής επίθεσης που είχε δεχθεί αρχές Απριλίου στο Κάλιαρι να τον απομάκρυναν από τον πυρήνα του κλαμπ, να τον απέκοψαν από το υπόλοιπο σύνολο. Σίγουρα έπαιξε ρόλο το γεγονός πως στα πλάνα του Μαουρίτσιο Σάρι παρέμενε ένας συμπληρωματικός επιθετικός και όχι βασική επιλογή.

Μολονότι η 'βέκια σινιόρα' είχε την εκπεφρασμένη πρόθεση ν' ανανεώσει τη μεταξύ τους σύμβαση πριν από τον Ιανουάριο, όταν ο 19χρονος θα εξασφάλιζε το δικαίωμα να συμφωνήσει με όποια ομάδα επιθυμούσε, χωρίς τη συγκατάθεσή του ήταν αδύνατο να προχωρήσει το σχέδιό της. Αναγκαστικά η πώλησή του στη διάρκεια του καλοκαιριού ήταν μονόδρομος που την έβγαζε από το αδιέξοδο. Η Έβερτον ήταν η ομάδα που προσέγγισε εξ αρχής τον Κεν και τον έπεισε να την ακολουθήσει στα μονοπάτια της Premier League. Απέμενε η συγκατάθεση των 'μπιανκονέρι'.

Ποιος είχε το πάνω χέρι στη διαπραγμάτευση αποδείχθηκε αφότου ολοκληρώθηκε η συμφωνία. Οι πρωταθλητές Ιταλίας κράτησαν αμυντική στάση αρχικά προσπαθώντας ν' αποκομίσουν τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη. Θα έχαναν έναν ταλαντούχο ποδοσφαιριστή, τον πρώτο γεννημένο στα 2000 που έπαιξε στη Serie A, στο Champions League και στην εθνική Ιταλίας, με αποτέλεσμα να αξιώσουν 40 εκατομμύρια ευρώ, μπόνους σε περίπτωση επίτευξης στόχων και την οριοθέτηση ποσού σε περίπτωση που θελήσουν να τον αποκτήσουν πίσω.

Η Έβερτον κρατούσε σταθερά το αβαντάζ της συναίνεσης του ποδοσφαιριστή. Δεν κάμφθηκε, έχασε κάποιες ημέρες, αλλά στο τέλος πήρε την παρτίδα. Οι ίδιοι οι 'μπιανκονέρι', την ώρα που διάφορα μέσα έγραφαν για ικανοποίηση των οικονομικών απαιτήσεών τους, ενημέρωσαν πως το βασικό κόστος ανήλθε στα 27.5 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα καταβληθούν σε τρεις δόσεις. Εφόσον δε στη διάρκεια της 5ετίας εκπληρωθούν συγκεκριμένοι όροι, τότε και μόνο τότε θα προστεθούν στο λογαριασμό άλλα 2.5 εκατομμύρια.

Τα 'ζαχαρωτά' είχαν κερδίσει εις διπλούν: αφενός απέκτησαν τον ποδοσφαιριστή που ήθελαν αφετέρου γλίτωσαν το 1/4 των χρημάτων από την αρχική απαίτηση των Ιταλών. Μάλιστα ακόμη κι αν υποχρεωθούν να καλύψουν αυτά τα 2.5 εκατομμύρια, θα σημαίνει αυτομάτως πως η μεταγραφή θα έχει βγάλει τα λεφτά της χάρη στις αγωνιστικές επιδόσεις του μικρού.

Όπως και να 'χει, τα 10 εκατομμύρια έκαναν φτερά κατά τη διαδρομή από το Λίβερπουλ στο Τορίνο. Ο ευρών αμειφθήσεται!

News 24/7

24MEDIA NETWORK