Μετέτρεψαν το γήπεδο σε αρένα

Μετέτρεψαν το γήπεδο σε αρένα


Κακό θέαμα, σκληρά μαρκαρίσματα, αψιμαχίες και αποβολές (Όμο και Μαρινέσκου) συνέθεσαν το σκηνικό του παιχνιδιού ανάμεσα στο Αιγάλεω και τον Ακράτητο στο "Σταύρος Μαυροθαλασσίτης". Έστω και έτσι πάντως οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη με 1-0 χάρη σε ένα γρήγορο γκολ του Ανέστη Αγρίτη στο 10ο λεπτό.


Η επιλογή του Γιώργου Βαζάκα να παρατάξει μια άκρως επιθετική ενδεκάδα (Μανουσάκης, Χλωρός στις πτέρυγες, Αγρίτης, Νικολόπουλος στην περιοχή) πρόσφερε την απαιτούμενη επιθετικότητα στο Αιγάλεω. Από το ξεκίνημα, οι γηπεδούχοι κράτησαν τη μπάλα στο χώρο του κέντρου και με τους Τσάτσο και Μάριτς να τη... σπάνε στα πλάγια, βρέθηκαν με αξιώσεις στην περιοχή του Ακράτητου. Τα σουτ του Χλωρού (3') που πέρασε άουτ και του Αγρίτη (7') που μπλόκαρε ο Στελέα ήταν οι προειδοποιητικές βολές πριν ο τελευταίος ανοίξει το σκορ. Στο 10ο λεπτό, ύστερα από κόρνερ του Τσάτου, o 24χρονος στράικερ έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στον Βούγιοβιτς και κατέληξε στα αντίπαλα δίχτυα.

Έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες του Ιλιε Ντουμιτρέσκου προς τον διαιτητή της αναμέτρησης Πομπορίδη. Ο Ρουμάνος τεχνικός του Ακράτητου, κατά την αποχώρηση των δύο ομάδων προς τα αποδυτήρια στράφηκε προς τον ρέφερι λέγοντας ειρωνικά: " Συγχαρητήρια για την απόδοσή σας. Congratulations... ".
Το γκολ, πάντως, μόνο καλό δεν έκανε στην εξέλιξη του αγώνα. Μπορεί οι "πράσινοι" του Ντουμιτρέσκου να ισορρόπησαν την κατάσταση, όμως ο ανορθόδοξος τρόπος ανάπτυξής τους και οι πολλές λανθασμένες μεταβιβάσεις προς τους επιθετικούς δεν τους επέτρεψαν να απειλήσουν ουδέποτε τον... θεατή Σιντιμπέ που επενέβη μόνο στο 45' σε σουτ-φάουλ του Γκουστάβο. Το Αιγάλεω, λόγω της ταχύτητας των επιθετικών του και της αδράνειας των Ζουέλα και Παγκανίν (αμυντικό δίδυμο του Ακράτητου) σε πολλές φάσεις, είχε κάποιες μικροευκαιρίες, χωρίς όμως τίποτα περισσότερο.

Δύο αποβολές για... κερασάκι

Εκείνο που περισσότερο χαρακτήρισε το πρώτο ημίχρονο ήταν το πολύ σκληρό παιχνίδι των δύο ομάδων. Πέντε φορές άλλωστε η κίτρινη κάρτα βγήκε από το τσεπάκι του διαιτητή Πομπορίδη, ενώ υπήρχαν μαρκαρίσματα στα οποία δόθηκε χάρη. Στην επανάληψη, πάντως ο "άρχων" του αγώνα μη θέλοντας να χάσει τον έλεγχο συμμορφώνοντας παράλληλα τους ποδοσφαιριστές έκανε χρήση της κόκκινης κάρτας αποβάλλοντας αρχικά τον Όμο του Αιγάλεω (απ' ευθείας κόκκινη) και εν συνεχεία τον Μαρινέσκου του Ακράτητου (με δεύτερη κίτρινη). Και σωστά έπραξε διότι οι ποδοσφαιριστές των δύο αντιπάλων αντί να προσηλωθούν στο αγωνιστικό κομμάτι προτίμησαν τα σκληρά μαρκαρίσματα προκειμένου να ανακόψουν τις αντίπαλες επιθέσεις.

Από φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο ούτε λόγος, αφού ελάχιστες φορές οι δύο πορτιέρο ήρθαν σε επαφή με τη μπάλα. Όταν χρειάστηκε πάντως αντέδρασαν αποτελεσματικά διατηρώντας το διαμορφωθέν από το 10' το 1-0. Εξάλλου, οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή της μπάλας, δίχως να κατορθώσουν κάτι περισσότερο.

Οι συνθέσεις

Αιγάλεω: Σιντιμπέ, Παπουτσής, Ομο, Ψωμάς, Εντουσέι, Τσάτσος, Μάριτς, Χλωρός (66' Ζαπρόπουλος), Μανουσάκης, Αγρίτης (30' Τσέζαρεκ), Νικολόπουλος (56' Μπάρκογλου)

Ακράτητος: Στελέα, Ομπράντοβιτς, Παγκανίν, Ζουέλα, Πιπίνης (60' Παγώνης), Μαρισνέσκου, Μακέ, Λοντό, Σάλες (87' Βάντερμπουργκ), Γκουστάβο, Βούγιοβιτς


Σκόρερς: 10' Αγρίτης
Κίτρινες: Νικολόπουλος, Τσάτσος, Μάριτς, Μπάρκογλου - Πιπίνης, Μαρισνέσκου
Κόκκινες: Όμο - Μαρινέσκου
Διαιτητής: Πομπορίδης





News 24/7

24MEDIA NETWORK