Μετωπική Γκαγκάτση-Πολιτείας μέσω UEFA

Σφοδρή επίθεση κατά της ελληνικής κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Βασίλης Γκαγκάτσης. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ καταφέρθηκε ενάντια στην Πολιτεία, την οποία κατηγορεί ότι δεν στηρίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ολα αυτά σε συνέντευξη του στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA, στην οποία βέβαια μίλησε και για την εθνική ομάδα και την παρουσία του Οττο Ρεχάγκελ στον πάγκο της.

Μετωπική Γκαγκάτση-Πολιτείας μέσω UEFA
Σφοδρή επίθεση κατά της ελληνικής κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Βασίλης Γκαγκάτσης. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ καταφέρθηκε ενάντια στην Πολιτεία, την οποία κατηγορεί ότι δεν στηρίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ολα αυτά σε συνέντευξη του στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA, στην οποία βέβαια μίλησε και για την εθνική ομάδα και την παρουσία του Οττο Ρεχάγκελ στον πάγκο της.

Ξεκινώντας, ο Γκαγκάτσης αναφέρθηκε στην κατάσταση της ομοσπονδίας, της οποίας ηγείται. " Η οικονομική κατάσταση στην ομοσπονδία δεν είναι καλή. Η κυβέρνηση δεν έχει διαθέσει κονδύλια για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο τα δύο τελευταία χρόνια και για το λόγο αυτό έπρεπε να ακυρώσουμε κάποια προγράμματα".

Βέβαια αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο και στις ομάδες με τον "ισχυρό" άνδρα της ομοσπονδίας να αναφέρει: " Η κατάσταση δεν είναι καλή και για τους συλλόγους. Υπάρχουν τρεις κατηγορίες ομάδων. Στην πρώτη είναι ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και η Ξάνθη. Μετά υπάρχουν κάποιες ομάδες με αρκετούς φιλάθλους, αλλά σε κακή οικονομική κατάσταση. Δυστυχώς υπάρχει και μια τρίτη κατηγορία με ομάδες που δεν έχουν ούτε χρήματα ούτε φιλάθλους. Στην Ελλάδα έχουμε μόνο 2-3 ομάδες που μπορούν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα. Αυτές νικούν περίπου 25 από τους 30 αγώνες που δίνουν και όποια νικήσει στους 26 στέφεται πρωταθλήτρια".

Για όλα αυτά ο κος. Γκαγκάτσης ανέφερε ότι υπάρχουν δύο λύσεις οι οποίες είναι: "Υπάρχουν δύο λύσεις: Η κυβέρνηση θέλει τις κορυφαίες ελληνικές ομάδες να μπουν στο στοίχημα και εμείς θέλουμε να παίρνουμε αυτά τα λεφτά όπως γίνεται και στον υπόλοιπο κόσμο. Έτσι θα μπορέσουμε να κτίσουμε νέα στάδια για τους συλλόγους. Αυτός είναι ο μεγάλος μου στόχος τώρα αλλά ακόμη είμαστε μακριά από αυτή την συμφωνία. Η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει δώσει χρήματα για το ποδόσφαιρο και δεν καταλαβαίνω γιατί".

Αναφερόμενος στην προοπτική δημιουργίας της Σούπερ Λίγκας είπε: " Η Σούπερ Λίγκα θα έχει έναν πρόεδρο, έναν εκτελεστικό διευθυντή και λίγους διευθυντές που θα απασχολούνται πλήρως. Κάθε τρεις μήνες θα συγκαλείται γενική συνέλευση. Αυτή τη στιγμή στην ΕΠΑΕ είναι αναμεμειγμένα πάνω από 70 άτομα, αριθμός που είναι υπερβολικός".

Μετά την επίθεση στην κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΕΠΟ άνοιξε και το κεφάλαιο Εθνική ομάδα: "Όταν ανέλαβα τα ηνία της ΕΠΟ, πρώτο μου μέλημα ήταν η εθνική ομάδα. Στη συνέχεια ήθελα να βελτιώσω την κατάσταση στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, να δημιουργήσουμε 35 αθλητικά κέντρα σε όλη τη χώρα και να διευθετήσουμε τα οικονομικά ζητήματα της ομοσπονδίας. Πρώτη μου δουλειά πάντως ήταν η εθνική ομάδα. Δεν είχαμε απαραίτητα σκοπό να γίνουμε Πρωταθλητές Ευρώπης, αλλά να φτιάξουμε μια πολύ καλή ομάδα και ένα προπονητικό κέντρο για την εθνική".

Για τον άθλο της κατάκτησης του Euro 2004 τόνισε: "Στην Πορτογαλία είχαμε ως στόχο να φτάσουμε στα ημιτελικά, κάτι που θα ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τελικά όμως πήραμε το Κύπελλο, που ήταν κάτι ακόμη σπουδαιότερο για μας. Σκέφτηκα αρχικά πως έπρεπε να συνεργαστούμε με έναν ξένο προπονητή με διαφορετική νοοτροπία. Θέλαμε να αλλάξουμε τα πάντα στην εθνική ομάδα. Ο Ότο Ρεχάγκελ είναι Γερμανός, αλλά αντιλήφθηκε την ελληνική νοοτροπία. Χωρίς αυτόν δεν θα είχαμε την επιτυχία στο EURO".

Ο Βασίλης Γκαγκάτσης είναι σίγουρα πικραμένος από την απώλεια πρόκρισης στο Μουντιάλ της Γερμανίας και θέλησε να κάνει λόγο γι' αυτό: "Στο ξεκίνημα των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος χάσαμε από Ισπανία και Ουκρανία, αλλά εγώ του μίλησα και του είπα πως είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει και εμείς θα τον στηρίξουμε. Αυτός πιστεύω πως είναι ο λόγος που έμεινε και μετά το EURO 2004. Ο Ότο Ρεχάγκελ θεωρεί πως είναι καλύτερο οι παίκτες της εθνικής να έχουν εμπειρία από το εξωτερικό, για να μεταφέρουν αυτή την εμπειρία στους συμπαίκτες τους".

Προχωρώντας περισσότερο πάνω σε αυτό, είπε: " Το ότι δεν καταφέραμε να προκριθούμε στο Μουντιάλ, ήταν μια απογοήτευση για μένα, τον Ότο και τους παίκτες. Στην πορεία των προκριματικών δεχτήκαμε εννέα γκολ και τα έξι προήλθαν από ατομικά λάθη".

Ερωτηθείς για το αν θα παραμείνει στο πόστο του ο Οττο Ρεχάγκελ απάντησε: " Κάναμε πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου στον κύριο Ρεχάγκελ στη διάρκεια του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών. Πιστεύουμε σε αυτόν και περιμένουμε την απάντησή του στο τέλος του Νοέμβρη. Όλοι στην Ελλάδα θέλουν να μείνει".

News 24/7

24MEDIA NETWORK