Μια 11άδα των Άγγλων που δεν σηκώνει ούτε κούπα τσαγιού

Η φαντασία ενός οπαδού των 'τριών λιονταριών' οργίασε, θυμίζοντας επιλογές Ρόι Χόντσον.

Η Αγγλία έχει ελπίδες διάκρισης στο EURO, αρκεί να συνεχίσει στο δρόμο των προκριματικών
Η Αγγλία έχει ελπίδες διάκρισης στο EURO, αρκεί να συνεχίσει στο δρόμο των προκριματικών AP PHOTO/IAN WALTON

Η έλευση του νέου έτους, εκτός των πάγιων (και εν μέρει συμβατικών) ευχών για υγεία, χαρά, ευτυχία, αγάπη και παγκόσμια ειρήνη που φέρνει, ενεργοποιεί το εθνικο-πατριωτικο-ποδοσφαιρικό αίσθημα των Άγγλων. Το 2020 είναι χρονιά EURO και το 'It's coming home', μολονότι δεν αφορά τον παγκόσμιο τίτλο που από το 1966 έχει χάσει το δρόμο της επιστροφής στην πατρίδα, αρχίζει ολοένα και πιο έντονα ν' αντηχεί στ' αυτιά μας -γι' άλλους διασκεδαστικά και γι' άλλους ενοχλητικά- από κάθε γωνιά της χώρας. Πόσο μάλλον από την ώρα που οι ημιτελικοί και ο τελικός θα φιλοξενηθούν αποκλειστικά στο Λονδίνο, γεννώντας προσδοκίες για την κατάκτηση ενός τροπαίου που τα 'τρία λιοντάρια' δεν έχουν καταφέρει να διεκδικήσουν ποτέ!

Από το επετειακό εναρκτήριο παιχνίδι της 16ης έκδοσης της διοργάνωσης, στη Ρώμη τη 12η Ιουνίου, μεσολαβούν 5 μήνες, αλλά οι φανς των Άγγλων αναζητούν εναγωνίως το σχήμα που υπό τις οδηγίες του Γκάρεθ Σαουθγκέιτ θα δημιουργήσει τις ευνοϊκές προϋποθέσεις για να έρθει η επιτυχία. Πιο 'παρανοϊκή' πάντως ενδεκάδα απ' αυτήν που συνέθεσε ένας ανώνυμος χρήστης του twitter (και οπαδός της Γιουνάιτεντ) με συνέπεια μετά τη διασπορά της ανάρτησης, να συλλέξει εκατοντάδες (αρνητικές κυρίως) αντιδράσεις δεν θα φανταζόταν ούτε ο Μάικ Μπάσετ στο πιο θολωμένο βράδυ της προπονητικής παράνοιάς του.

Στο Παγκόσμιο του 2014 ο Ρόι Χόντσον είχε πρατάξει ένα σχήμα με δύο κεντρικούς χαφ (Τζέραρντ-Λάμπαρντ) και τέσσερις επιθετικούς (Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ, Στάριτζ, Στέρλινγκ). Δύο χρόνια μετά η Αγγλία του ίδιου δεν νικούσε Ρωσία ή Σλοβακία και αποκλειόταν από την Ισλανδία με τρεις σέντερ φορ στο χορτάρι και τον Ρούνεϊ να υποχρεώνεται βάσει πλάνου και εντολών να λειτουργεί σαν 20χρονος χαφ που καλύπτει ασταμάτητα χιλιόμετρα. Οι αποτυχίες ήταν -σ' αμφότερες τις περιπτώσεις- προδιαγεγραμμένες.

Όπως θα συμβεί, εφόσον ο Σαουθγκέιτ συμφωνήσει με τον (κάθε) προπονητή της κερκίδας και παρασυρθεί σε τρανταχτά λάθη του παρελθόντος. Στη προκειμένη έναν 'αναλυτή' που βλέπει μια Αγγλία με 3-5-2, τον Αλεξάντερ-Άρλοντ ως αμυντικό μέσο και τους Στόουνς - Σάντσο στον πάγκο! Ούτε τον όμιλο με Κροάτες, Τσέχους και την ομάδα που θα προκύψει από τα playoffs (Νορβηγία ή Σερβία ή Σκωτία ή Ισραήλ), θ' αφήσει πίσω.

Πολύ πιο ανταγωνιστική θα ήταν, σε μια τέτοια φάση, μια ομάδα με την ενδεκάδα που είχε επιλέξει παλιότερα ο Πολ Γκασκόιν, αποτελούμενη από τους Ντέιβιντ Σίμαν, Γκάρι Νέβιλ, Γκάρι Μάμπατ, Τέρι Μπούτσερ, Στιούαρτ Πιρς, Κρις Γουόντλ, Μπράιαν Ρόμπσον, Τζον Μπαρνς, Πίτερ Μπίρτσλι, Γκάλι Λίνεκερ και Άλαν Σίρερ! Ευτυχώς για τους φανατικούς των 'τριών λιονταριών' ο 49χρονος εκλέκτορας έχει αποκηρύξει την πειραματική εποχή των ανερμάτιστων σχηματισμών και έχει πετύχει να προσδώσει συγκεκριμένες αρχές, πλάνο και ταυτότητα (7-0-1 και 37-6 γκολ) στο πιο ταλαιπωρημένο σύνολο του παγκόσμιου στερεώματος. Ένα σύνολο που είχε συνηθίσει ν' αποτυγχάνει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Θα φύγει από τη Μάντσεστερ Σίτι ο Πεπ Γκουαρδιόλα; Το Pod-όσφαιρο απαντά:


News 24/7

24MEDIA NETWORK