Μήνυμα στήριξης από Γούμενο

Μήνυμα στήριξης από Γούμενο
Η επόμενη μέρα της εντός έδρας ισοπαλίας του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο βρίσκει τον πρόεδρο του συλλόγου, Γιάννη Γούμενο, να στέλνει μήνυμα στήριξης προς πάσα κατεύθυνση. Ο διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ είδε αρκετές φήμες να κυκλοφορούν μετά το τέλος του αγώνα που αφορούσαν τον τεχνικό του συλλόγου, Νίκο Καραγεωργίου, χωρίς ωστόσο να θελήσει να σχολιάσει.

Αυτές οι εικασίες θέλουν τον Οτο Ρεχάγκελ στον πάγκο του «δικεφάλου του βορρά» εφόσον η Εθνική Ελλάδας αποκλειστεί από τα τελικά του Μουντιάλ, με τον Γιώργο Κωστίκο να αναλαμβάνει προσωρινώς. Ωστόσο, τα σενάρια αυτά απέχουν από την πραγματικότητα κάτι που φαίνεται από τις αντιδράσεις των στελεχών της ομάδας.

Ευρωπαϊκό στοίχημα

Η ανασύνταξη είναι απαραίτητή, καθώς την Πέμπτη η ομάδα δίνει έναν πολύ σημαντικό αγώνα με αντίπαλο την Μέταλουργκ Ντόνετσκ στην Τούμπα. Η είσοδος του ΠΑΟΚ στους ομίλους του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ θα σημαίνει μίνιμουμ έσοδα της τάξης των τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ, γεγονός που καθιστά την νίκη επιτακτική.

Με χρηματικό πρόστιμο τιμωρήθηκε ο Σικαμπάλα, εξαιτίας της ενέργειάς του να αποχωρήσει από τον πάγκο της ομάδας όταν έγινε και η τρίτη αλλαγή, αντιδρώντας στη μη χρησιμοποίησή του. Στον ΠΑΟΚ αναγνωρίζουν ότι το νεαρό της ηλικίας του τον ωθεί σε ορισμένες ενέργειας που δεν συνάδουν με το κλίμα, ωστόσο στην προσπάθεια να συνετιστεί θα αναγκαστεί να πληρώσει το πρόστιμο και να δώσει εξηγήσεις στον προπονητή του.

" Ψηλά το κεφάλι" είναι το μήνυμα του τεχνικού της ομάδας στους παίκτες του, αντιδρώντας στα όσα ακούγονται στην Θεσσαλονίκη περί ηττοπάθειας. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο Καραγεωργίου εμφανίστηκε αρκετές φορές (ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος) να ζητάει από τους παίκτες του να βγουν στην επίθεση, κάτι τέτοιο όμως δεν τηρούνταν από όλους, έτσι παρά την παρουσία αρκετών επιθετικογενών ποδοσφαιριστών στην ενδεκάδα, ο ΠΑΟΚ εμφάνισε συμπτώματα… Ρεάλ Μαδρίτης και δεν κατάφερε να πάρει το αποτέλεσμα.

Από την πλευρά του, ο κόσμος είναι ιδιαίτερα μουδιασμένος μετά από τη δεύτερη συνεχόμενη αποτυχημένη προσπάθεια του ΠΑΟΚ να πάρει τη νίκη. Τα διαρκείας έχουν τριπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι, αφού έχουν φτάσει ήδη τις 7.500, ωστόσο αυτό αύξησε παράλληλα τις απαιτήσεις, οι οποίες δεν έχουν ικανοποιηθεί μέχρι στιγμής.

Η πικρία είναι υπαρκτή στις τάξεις των φιλάθλων και μπορεί το κλίμα στην ομάδα να διατηρείται σε καλό επίπεδο, ωστόσο σε μία ενδεχόμενη αποτυχία με τη Μέταλουργκ, τότε δεν αποκλείονται οι κλυδωνισμοί και οι αντιδράσεις από τους φιλάθλους.

Σοβαρότητα με Μέταλουργκ

*** Ο Ιγκορ Κχόντος, ο βοηθός τεχνικού της Μέταλουργκ που τελούσε χρέη «κατασκόπου» στην Τούμπα το Σάββατο, δεν προχώρησε σε δηλώσεις, μιας και δεν γνωρίζει αγγλικά, ωστόσο σημείωνε διαρκώς στο μπλοκάκι του στοιχεία για την ελληνική ομάδα, τα οποία θα γνωστοποιήσει στον Αλεξάντερ Σεβίντοφ.

Η άνετη επικράτηση της Μέταλουργκ στο πρωτάθλημα επί της Βόλιν θορύβησε τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Οι Ουκρανοί επικράτησαν με 4-0 (δύο γκολ ο Κοσίριν) και ο Κώστας Ιωσηφίδης που βρέθηκε στον Ντόνετσκ για να τους παρακολουθήσει επέστρεψε γεμάτος σημειώσεις, τις οποίες και συζήτησε με τον Νίκο Καραγεωργίου.

Η προσεχής αντίπαλος της ομάδας στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ δείχνει ιδιαίτερα δυνατή στα εντός έδρας παιχνίδια, με αποτέλεσμα να γίνεται ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη για «καθαρή» νίκη στο πρώτο παιχνίδι στην Τούμπα.

*** Ενοχλημένοι είναι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ με τον διαιτητή Κουκλάκη και ιδιαίτερα με την πρώτη κίτρινη κάρτα που δέχθηκε ο Καρυπίδης (αποβλήθηκε με δεύτερη στο 62’), με αποτέλεσμα ο Καραγεωργίου, σε μια από τις σπάνιες κρίσεις του για διαιτητή, να χαρακτηρίσει την απόφαση «αστεία».

*** Μικρό αποδείχθηκε το πρόβλημα του Ζαγοράκη, ο οποίος είναι αρκετά κουρασμένος και ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα την Κυριακή, αλλά θα επανέλθει τη Δευτέρα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK