Μίτσελ: "Να εκμεταλλευτούμε τη μεταγραφική περίοδο"

Πολύ κοντά στην απόκτηση του παίκτη που θα αντικαταστήσει τον Ερίκ Αμπιντάλ βρίσκεται ο Ολυμπιακός σύμφωνα με τον Μίτσελ, ο οποίος αναφέρθηκε στις προσδοκίες από τη μεταγραφική περίοδο, καθώς και στις περιπτώσεις των Ιμπραΐμ και Αφελάι.

Μίτσελ: "Να εκμεταλλευτούμε τη μεταγραφική περίοδο"

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην NOVA:

Καλή χρονιά... Ποιες είναι οι προσδοκίες σας για το 2015 σχετικά με τον Ολυμπιακό;

"Καλή χρονιά. Οι προσδοκίες μας είναι να έχουμε μία ομάδα η οποία κάθε ημέρα να γίνεται όλο και καλύτερη. Και κοινωνικά να είμαστε ένα παράδειγμα για όλους όσοι μας παρακολουθούν".

Ωστόσο, στην ανατολή της νέας χρονιάς, πρέπει να λύσετε ορισμένα προβλήματα, τα οποία σχετίζονται με τραυματισμούς παικτών οι οποίοι βρίσκονται μέσα στις βασικές σας επιλογές. Αναφέρομαι στις περιπτώσεις των Μιλιβόγεβιτς, Μποτία, Φουστέρ, ενώ από την επόμενη εβδομάδα θα ενσωματωθεί ο Εντινγκά στην Εθνική ομάδα του Κονγκό. Πως σκοπεύετε να προσεγγίσετε αυτά τα προβλήματα;

"Ευτυχώς, έχουμε ένα πολύ μεγάλο ρόστερ. Ακόμα και αν δεν το είχαμε, πάντα προσπαθούμε ώστε όλοι οι παίκτες μας να είναι σε ετοιμότητα ώστε να μπορούν να καλύψουν τέτοιου είδους προβλήματα. Από την αρχή της χρονιάς γνωρίζουμε ότι θα έρθουν τέτοιες στιγμές. Συμβαίνουν αυτά σε μία ομάδα. Να υπάρχουν απουσίες. Και για αυτό δεν έχουμε καμία δικαιολογία. Πρέπει πάντα να είμαστε προετοιμασμένοι για να μπορούμε να καλύπτουμε τα κενά".

Είναι έτοιμος ο Ιμπραϊμ για να σας βοηθήσει;

"Είναι προετοιμασμένος, είναι έτοιμος. Σιγά - σιγά θα ξεκινήσει να μπαίνει στις αποστολές και θα πάρει λεπτά συμμετοχής στα παιχνίδια, γιατί πιστεύουμε πως είναι ένας παίκτης ο οποίος μπορεί να μας βοηθήσει. Ειδικά τώρα που φεύγει ο Εντινγκά".

Σε ότι αφορά στη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας, έχετε αποφασίσει σε ποιες θέσεις θέλετε να αποκτηθούν ποδοσφαιριστές; Μπορούμε να μιλήσουμε για συγκεκριμένο αριθμό παικτών;

"Εδώ και δύο μήνες έγινε η πρώτη μας συνάντηση σχετικά με τις ανάγκες που έχουμε. Γνωρίζαμε πολύ καλά πως χρειαζόμαστε έναν κεντρικό αμυντικό. Φυσικά, αυτή τη στιγμή ψάχνουμε και για άλλο παίκτη.

Αυτό που χρειαζόμαστε και το γνωρίζαμε από την αρχή, είναι να καλύψουμε τη θέση του κεντρικού αμυντικού λόγω της αποχώρησης του Ερίκ Αμπιντάλ. Είναι κάτι που το γνωρίζουμε εδώ και καιρό. Είμαστε ήδη κοντά για να το λύσουμε. Από 'και πέρα κατά τη διάρκεια της χρονιάς συμβαίνουν πολλά. Αυτή τη μεταγραφική περίοδο μπορούμε να την εκμεταλλευτούμε για να καλύψουμε διάφορα προβλήματα που έχουμε. Κυρίως, όμως, ασχολούμαστε με τη θέση του Ερίκ".

Υπάρχουν κάποιοι στόχοι για τους οποίους μπορείτε να μιλήσετε δημόσια;

"Δεν μπορώ να μιλήσω για ονόματα. Όμως, όπως και να έχει διαβάζουμε εφημερίδες κάθε μέρα. Και δεν είναι δύσκολο να το βρούμε. Είναι οι μοναδικές εποχές του χρόνου που παρακολουθώ τι γράφουν οι εφημερίδες, τώρα και το καλοκαίρι".

Να περιμένουμε άμεσα, από ημέρα σε ημέρα, την πρώτη μεταγραφή;

"Πρέπει μέσα στην εβδομάδα που έρχεται να λύσουμε πολύ σύντομα το θέμα του κεντρικού αμυντικού".

Θα θέλατε να μας δώσετε κάποιες διευκρινήσεις σχετικά με τον Αφελάι; Τον υπολογίζετε κανονικά για τη συνέχεια της περιόδου.

"Μία από τις αρμοδιότητες που έχει ο προπονητής είναι να συζητάει με τους παίκτες και να τους εξηγεί πως βλέπει τα πράγματα. Από 'κει και πέρα ο Αφελάι είναι ενήμερος για το πως είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή. Και είναι εκείνος ο οποίος πρέπει να αποφασίσει".

Την Κυριακή ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Πλατανιά. Θα ήθελα την άποψή σας για τον πρώτο αντίπαλο της ομάδας σας στη νέα χρονιά.

"Είναι μία ομάδα που δείχνει πως έχει σταθερή πορεία και διατηρεί την εικόνα της. Εμείς χρειάζεται να κάνουμε ένα παιχνίδι όπως τα τελευταία που κάναμε. Πιστεύουμε πως θα είναι μία καλή ευκαιρία για να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα, καλό και θετικό για την καινούργια χρονιά".

Η σέντρα θα γίνει στις 3 το μεσημέρι, ενώ τη Δευτέρα τα σχολεία θα παραμένουν κλειστά. Μήπως είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να έρθουν πολλές οικογένειες στο Καραϊσκάκη;

"Πραγματικά είναι μία πολύ καλή ευκαιρία. Τα παιδιά είναι διακοπές. Η ώρα είναι πάρα πολύ όμορφη. Προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ αυτή η ώρα έναρξης των αγώνων. Μακάρι να μπορέσουμε να συνδυάσουμε αυτά τα δύο πράγματα. Τα παιδάκια να έρθουν στο γήπεδο. Να είναι το γήπεδό μας γεμάτο με παιδιά. Να δείξουμε ένα πολύ ωραίο παράδειγμα για το πώς πρέπει να είναι το γήπεδό μας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ