Μολέδο για αρχηγός και με ρήτρα!

Το χρονικό των τελευταίων 33 ημερών απ’ την κίνηση αποχώρησης του Βραζιλιάνου, μέχρι την προφορική συμφωνία του με τον ΠΑΟ για νέο 3ετές συμβόλαιο. Ο πολύ λεπτός χειρισμός του Ουζουνίδη και του "Λύμπε", τα οικονομικά δεδομένα του επικείμενου deal και η εδραίωση της ηγετικής παρουσίας του 29χρονου στόπερ στα "πράσινα" αποδυτήρια με σφραγίδα Μαρίνου.

Μολέδο για αρχηγός και με ρήτρα!

Από… φευγάτος και με το μυαλό επικεντρωμένο στον επαναπατρισμό του στη Βραζιλία, ως την επικείμενη συμφωνία του με τον Παναθηναϊκό για νέο συμβόλαιο έως το 2020, ήταν μια… διαδρομή μόλις 33 ημερών. Οσα μεσολάβησαν εντούτοις, σ’ αυτόν τον ένα μήνα και κάτι, από εκείνο το απόγευμα που ο Ροντρίγο Μολέδο (περί ου ο λόγος) ζήτησε απ’ τον Μαρίνο Ουζουνίδη να τον αποκλείσει για «ψυχολογικούς λόγους» απ’ τον τελευταίο αγώνα της σεζόν με τον ΠΑΟΚ, θα μπορούσαν να γεμίσουν σελίδες… βιβλίου.

Η σχέση του Βραζιλιάνου με τον Παναθηναϊκό δοκιμάστηκε πολύ, ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες. Θα μπορούσε να φτάσει και σε… απόλυτα άκρα, όμως σ’ όλα τα κρίσιμα σημεία πρυτάνευσε η λογική και η ψυχραιμία. Πρώτα απ’ τους Ουζουνίδη και Λυμπερόπουλο (ο τελευταίος διαχειρίστηκε το πρώτο διάστημα την «καυτή πατάτα») κι εν συνεχεία απ’ τη διοίκηση.

Διότι στην προκειμένη περίπτωση (και) τα «αντανακλαστικά» της τελευταίας λειτούργησαν πολύ καλύτερα και πολύ πιο αποτελεσματικά, σε σχέση με την «κρίση Μπεργκ». Μέσω των Ουζουνίδη, «Λύμπε», ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να απορροφήσει στην αρχή τους κραδασμούς που δημιούργησε η στάση του «Ρόντρι» πριν από εκείνο το ματς με τον ΠΑΟΚ. Του έδωσαν να καταλάβει πολύ καλά το λάθος του, αλλά παράλληλα του έδωσαν και το χώρο και το χρόνο για να σκεφτεί.

Ξεκαθάρισαν ωστόσο, σε κάθε τόνο, τόσο προς τον ίδιο, όσο και προς τον ατζέντη του, πως εάν κι εφόσον επέμενε να φύγει, αυτό θα γινόταν ΜΟΝΟ με ένα ποσό άνω των 2 εκατ. ευρώ. Ο «Λύμπε» απέρριψε ασυζητητί την πρόταση 400.000 ευρώ της Ιντερνασιονάλ κι έκτοτε ξεκίνησε ένα «γαϊτανάκι», από Βραζιλία μεριά για το μέλλον του. Πότε η Ιντερνασιονάλ, πότε η Γκρέμιο, πότε η Μπεσίκτας (που επισήμως βεβαίως ΔΕΝ κατέθεσε ΠΟΤΕ πρόταση προς τον Παναθηναϊκό), δημιουργούσαν ένα νεφελώδες τοπίο γύρω απ’ την επόμενη μέρα του Μολέδο στο «τριφύλλι».

ΠΕΡΙΜΕΝΕ Ο ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ

Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός έπαιζε «άμυνα». Κατέθεσε όλα τα οφειλόμενα της σεζόν 2016-17 προς τον Βραζιλιάνο (υπόλοιπο δόσης Φεβρουαρίου και δόση Μαΐου) για να… προλάβει τυχόν «παρατράγουδα» (τα αντανακλαστικά που αναφέραμε πιο πάνω) και ο Ουζουνίδης περίμενε τον Μολέδο να επιστρέψει στην Ελλάδα, για να μιλήσουν από κοντά και να ξεκαθαρίσουν μια και καλή το θέμα. Το τι θέλει ο ίδιος ο παίκτης και τι ήθελε ο Ελληνας τεχνικός απ’ τον ίδιο.

Απ’ την ημέρα που γύρισε, ο Βραζιλιάνος μίλησε πολλές φορές με τον τεχνικό του «τριφυλλιού», ο οποίος τον προσέγγισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και τον «κέρδισε» ολοκληρωτικά... Του εξήγησε πόσο σημαντικός είναι για τον Παναθηναϊκό, δεν «κόλλησε» με τη λάθος κίνησή του τον περασμένο Μάιο, βλέποντας πως κι ο ίδιος ο παίκτης κατάλαβε το σφάλμα του, αφουγκράστηκε όλους τους προβληματισμούς του κι αυτά που τον βασάνιζαν τους τελευταίους μήνες και τον έκαναν να σκεφτεί πολύ πιο έντονα την προοπτική της επιστροφής του.

Ακόμη και το οικονομικό έθεσαν επί τάπητος. Και το γεγονός ότι ο Στραματσόνι είχε τάξει τον περασμένο Σεπτέμβρη… παπάδες στον Μολέδο για να ανανεώσει (συμβόλαιο 800.000 ευρώ). Όμως κι ίδιος ο παίκτης καταλάβαινε πλέον πως δεν μπορούσαν να «παίξουν» αυτά τα ποσά. Υπήρχε όμως ακόμη «ενεργή», η «πράσινη» πρόταση που του κατέθεσαν οι Λυμπερόπουλος-Ουζουνίδης λίγες μέρες πριν το περιστατικό των πλέι-οφ. Για νέο 3ετές συμβόλαιο (έως τον Ιούνιο του 2020), με σημαντικά αυξημένες απολαβές.

Απ’ τη στιγμή δε που το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης (29/6) ο Μολέδο είπε προς τον Ουζουνίδη πως κι ο ίδιος ήθελε πλέον να μείνει στην ομάδα, το επόμενο βήμα ήταν η επίσημη κουβέντα με τη διοίκηση για την επέκταση της συνεργασίας τους. Αυτή η συζήτηση έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου (1/7), όπως σας αποκάλυψε τοContra.gr, σε ανοικτή γραμμή και με τον ατζέντη του «Ρόντρι», Χόρχε Μασάδο κι έβγαλε προφορική συμφωνία. Μία συμφωνία που αναμένεται να επικυρωθεί με υπογραφές προς τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, λίγο πριν την αναχώρηση του Παναθηναϊκού για το Τέχελεν της Ολλανδίας, με άφιξη και του μάνατζέρ του στην Αθήνα.

Οι πληροφορίες τουContra.grμάλιστα αναφέρουν πως με βάση την «πράσινη» πρόταση, οι απολαβές του Μολέδο θα αυξηθούν πλέον κλιμακωτά κι απ’ τις 350.000 ευρώ το χρόνο, θα ανέβουν στις 400, 425 και 450.000 ευρώ στην επόμενη τριετία. Μία πολύ λογική αύξηση, με βάση και τα πολύ περιορισμένα οικονομικά δεδομένα (αυτού) του Παναθηναϊκού. Μέσα σ’ όλα στο νέο συμβόλαιο που είναι πλέον προ των πυλών, θα προστεθούν και σημαντικά μπόνους συμμετοχών και στόχων (πρωτάθλημα, Κύπελλο, είσοδος σε ομίλους τουEuropaκαι τουChampionsLeague).

Είναι δε, πολύ πιθανό να μπει και μία πολύ υψηλή ρήτρα, ωστόσο το ύψος και το τελικό ποσό με το οποίο θα «δεσμεύεται» ο Βραζιλιάνος άσος, είναι ακόμη υπό διαπραγμάτευση…

"ΚΑΠΤΕΝ" ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΖΕΚΑ

Το επικείμενο νέο συμβόλαιο του Μολέδο με τον Παναθηναϊκό, εκτός όλων των άλλων, εδραιώνει και τον ηγετικό ρόλο του 29χρονου στόπερ στην ομάδα, με τον Ουζουνίδη να έχει αποφασίσει να του δώσει θέση (και) στο γκρουπ των αρχηγών. Μετά την αποχώρηση άλλωστε των Μπεργκ, Λέτο και Κοτσόλη, ο μοναδικός που έχει απομείνει απ’ την περσινή «ομάδα» των «κάπτενς» του Παναθηναϊκού είναι ο Ζέκα (μαζί με τον Κουτρουμπή που φόρεσε ως «παλιός» αρκετές φορές πέρσι).

Δίπλα στον Ελληνοπορτογάλο, ο 48χρονος τεχνικός σκοπεύει πλέον να προσθέσει στην ιεραρχία των αποδυτηρίων τον Μολέδο, μαζί με τον «Κούτρου» και πιθανόν έναν εκ των Λουντ ή Κουρμπέλη. Για Μολέδο ωστόσο, είναι πια ξεκάθαρο πως με την απόφαση ζωής που πήρε, πολλαπλασιάζει την «επιρροή» του στα αποδυτήρια, όντας πλέον ένα απ’ τους κεντρικούς «πυλώνες» αυτής της ομάδας…

News 24/7

24MEDIA NETWORK