Το προσύμφωνο του Μολέδο με την Ιντερνασιονάλ και ο ΠΑΟΚ

Ο Ροντρίγο Μολέδο έχει υπογράψει προσύμφωνο με την Ιντερνασιονάλ αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ θα αποσυρθεί οριστικά από την υπόθεση της μεταγραφής του Βραζιλιάνου στόπερ. Ολες οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα που εξελίσσεται σε μεγάλο μεταγραφικό σίριαλ.

ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports)
moledo EUROKINISSI

Οι εξελίξεις γύρω απ' την υπόθεση του Ροντρίγο Μολέδο και το που θα καταλήξει ο 30χρονος αμυντικός του Παναθηναϊκού, είναι ραγδαίες το τελευταίο 48ωρο, με το όλο θέμα να... ακροβατεί ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Ιντερνασιονάλ και τους Βραζιλιάνους να έχουν κάνει προς το παρόν την πρώτη καθοριστική κίνηση στη σκακιέρα!

Οπως αποκάλυψε ο Sport24 Radio, ο "Μολέ" έχει υπογράψει ήδη προσύμφωνο με την "Ίντερ" και ο δικέφαλος του Βορρά, ετοιμάζεται να... αποσυρθεί προσωρινά από την υπόθεση. Όχι όμως οριστικά. Τα γεγονότα των τελευταίων δύο ημερών, με βάσει την πληροφόρηση του Contra.gr, έχουν ως εξής:

Το μεσημέρι της Τετάρτης (3/1), ο ΠΑΟΚ προσέγγισε επισήμως τον Παναθηναϊκό για τον Βραζιλιάνο στόπερ, ενημερώνοντας πως σκοπεύει να προσφέρει ένα σημαντικό ποσό για την αγορά του μαζί με έμψυχα ανταλλάγματα. Ο Ντίνος Διαμαντόπουλος, όπως είχε κάνει και με τις προτάσεις των δύο τουρκικών ομάδων (Τραμπζονσπόρ και Γκεντλερμπιρλιγκί), μετά τον σύλλογο ενημέρωσε τον παίκτη, ο οποίος ήταν "ΟΚ", με το να συζητήσει το κλαμπ το ενδεχόμενο πώλησής του στον ΠΑΟΚ.

Το βράδυ της Τετάρτης (3/1) ο Διαμαντόπουλος ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη και το μεσημέρι της Πέμπτης (4/1) είχε απευθείας επαφή με τον ΠΑΟΚ. Ο δικέφαλος του Βορρά, πρότεινε προς τους "πράσινους" τα εξής:

-Το ποσό των 800.000 ευρώ "cash" (με προοπτική να φτάσουν, μάξιμουμ έως τις 900.000 ευρώ), εκ των οποίων οι 200.000 ευρώ (ή 225.000) θα έπρεπε να καταβληθούν στην Ιντερνασιονάλ, που είχε κρατήσει ποσοστό μεταπώλησης 25% απ' την πώληση του παίκτη τον Ιανουάριο του '16.

-Τους Εργκούς Κάτσε και Δημήτρη Κωνσταντινίδη με μεταγραφή (ως ελεύθερους) προς τον Παναθηναϊκό και με πληρωμένα τα συμβόλαιά τους. Ο ΠΑΟΚ στην προκειμένη περίπτωση θα διατηρούσε ποσοστό μεταπώλησης 40% και για τους δύο παίκτες.

Ο "άτυπος" τεχνικός διευθυντής των "πράσινων" ενημέρωσε σχετικά τους πάντες, όμως αργά το βράδυ της ίδιας μέρας ο Μολέδο άρχισε να... κλωτσάει. Λίγες ώρες αργότερα μάλιστα, αποκάλυψε προς τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού πως ο ίδιος έχει αποφασίσει να πάει στην Ιντερνασιονάλ και πως έχει ήδη υπογράψει προσύμφωνο μαζί της για 3ετές συμβόλαιο, με έναρξη από 1η Ιουλίου 2018 (οι Βραζιλιάνοι είχαν το δικαίωμα να το πράξουν, αφού ο παίκτης είχε μπει στο τελευταίο εξάμηνο του συμβολαίου του). To προσύμφωνο, δε, παρουσιάστηκε και στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Η εν λόγω... ανατροπή φέρνει επί του παρόντος την Ιντερνασιονάλ σε θέση "ισχύος" στην όλη υπόθεση. Εδώ ανοίγουμε μία μικρή παρένθεση για να επισημάνουμε τι προσέφερε η Ιντερνασιονάλ στον Παναθηναϊκό για τον παίκτη. Οι Βραζιλιάνοι μετά την αρχική, πολύ χαμηλή πρότασή τους, επανήλθαν με νέα προσφορά που περιλαμβάνει ένα ποσό λίγο πιο κάτω απ' τις 400.000 ευρώ, συν ένα ποσό 140.000 ευρώ που αφορούσαν δεδουλευμένα του Μολέδο, τα οποία θα "χάριζε" προς τους "πράσινους". Μία προσφορά χαμηλότερη απ' το συνολικό "πακέτο" του ΠΑΟΚ, αλλά που είχε... υποστηρικτές κι εντός του Παναθηναϊκού, που δεν "τρελαίνονταν" στην ιδέα να πάει ο θηριώδης στόπερ σε άλλη μεγάλη ελληνική ομάδα. Το συμβόλαιο που προσέφεραν δε οι Βραζιλιάνοι προς τον Μολέδο ήταν 450.000 ευρώ (περίπου 150.000 ευρώ λιγότερα σε ετήσια βάση απ' αυτά που του έδινε ο ΠΑΟΚ), όμως ο ίδιος είχε και έχει πολλούς και πολύ σοβαρούς οικογενειακούς λόγους, να επιθυμεί τον επαναπατρισμό του.

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες του Contra.gr και του Sport24 Radio; Ο ΠΑΟΚ μέχρι το βράδυ της Παρασκευής (5/1) θα "αποσυρθεί" από την υπόθεση. Όχι οριστικά, αλλά... προσωρινά. Και θα ακολουθήσει έναν άλλο δρόμο, αυτό της άμεσης προσέγγισης του Βραζιλιάνου ατζέντη του Μολέδο, Χόρχε Μασάδο, ο οποίος "ελέγχει" τις αποφάσεις του πελάτη του κι επί της ουσίας τις εξελίξεις. Εάν ο δικέφαλος του Βορρά βρει... άκρη με τον Μασάδο, θα επανέλθει "δυνατά" στο προσκήνιο, αφού όπως αναφέρουν άνθρωποι που γνωρίζουν το πως λειτουργεί η ποδοσφαιρική πιάτσα της Βραζιλίας "...δεν θα είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που θα "σπάσει" υπογεγραμμένο προσύμφωνο με κάποια ομάδα...".

Επί του παρόντος τα πράγματα έχουν μείνει εκεί, με τον Μολέδο να είναι ξεκάθαρος (για την ώρα, διότι μιλάμε για έναν πολύ ευμετάβλητο χαρακτήρα) πως θέλει Ιντερνασιονάλ. Ο παίκτης μάλιστα πήγε κανονικά το απόγευμα της Παρασκευής στην προπόνηση των "πράσινων" στο "Γ. Καλαφάτης" και μετά το τέλος του προγράμματος είναι πολύ πιθανό να μιλήσει και με τον Διαμαντόπουλο.

Δεν φαίνεται πάντως διατεθειμένος να αλλάξει την απόφασή του και μαζί με την "Ίντερ" σκοπεύει να πιέσει τον Παναθηναϊκό, για να αποδεχθεί την πρόταση των Βραζιλιάνων, αφήνοντας ανοικτό το "παράθυρο" ακόμη και της... προσφυγής, εάν δεν δεχθεί το "τριφύλλι" την επιθυμία του. Κάτι βεβαίως που εφόσον γίνει θα είναι απόλυτα... ανακόλουθο, με όσα δημοσίως είχε πει κι ο ίδιος ο παίκτης τις τελευταίες ημέρες. "Τζόγος", σκληρός "τζόγος" που θα έχει κι άλλα "επεισόδια"...

News 24/7

24MEDIA NETWORK