Μόνο τη Λάρισα βλέπουν στον ΠΑΟΚ

Μόνο τη Λάρισα βλέπουν στον ΠΑΟΚ

Ρεπορτάζ: Γιώργος Μίνος
Η σπουδαία πρόκριση επί της Μέταλουργκ Ντόνετσκ ανήκει οριστικά στο παρελθόν για τον ΠΑΟΚ. Άπαντες στο στρατόπεδο του Δικεφάλου στρέφουν την προσοχή τους πλέον στο παιχνίδι για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος, κατά την οποία οι παίκτες του Γιώργου Κωστίκου υποδέχονται στη Τούμπα τη Λάρισα (Κυριακή, 19:30).

Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε με τη πρωινή προπόνηση της Παρασκευής, η οποία διεξήχθη στην έδρα της ομάδας και μάλιστα κάτω από βροχόπτωση. Οι Εγκωμίτης, Μέγκαχεντ, Σικαμπάλα και Ακιέλ είναι οι σίγουροι απόντες, με τον Τούρκο να βρίσκεται στην πατρίδα του απ’ όπου και αναμένεται να επιστρέψει τη Τρίτη, κατόπιν άδειας που του χορηγήθηκε. Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Μάρτσιν Μίετσελ προπονήθηκε χαλαρά λόγω του ότι ένιωσε πόνους στα πλευρά (θλαστικό τράυμα). Αφενός όμως του έγινε ένεση, αφετέρου το ήρεμο πρόγραμμα έγινε κατά κύριο λόγο για προληπτικούς λόγους και ως εκ τούτου δεν τίθεται θέμα να χάσει τον αγώνα.

Την αποστολή απαρτίζουν οι: Ανδράλας, Βαγγελής, Γιασουμή, Ζαγοράκης, Ζωγραφάκης, Ηλιάδης, Καρυπίδης, Κουτσόπουλος, Κωνσταντινίδης, Μαλαδένης, Μπαλάφας, Σαλπιγγίδης, Τοχούρογλου, Χαραλάμπους, Χασιώτης, Χριστοδουλόπουλος, Fernandes, Feutchine, Mieciel, Udeze .

Ο Κωστίκος, από τη πλευρά του, τόνισε για ακόμη μία φορά πως η δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα είναι αυτοσκοπός και συνεπώς πρέπει όλοι να ξεχάσουν την Ευρώπη... " Μετά τη κλήρωση θα μπορούμε να ασχοληθούμε με το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Τώρα δεν υπάρχει κάτι πιο σημαντικό από το παιχνίδι με τη Λάρισα. Οφείλουμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος στο πρωτάθλημα και να δείξουμε πως μπορούμε να βελτιωνόμαστε συνεχώς ", έλεγε στους παίκτες του.

Να σημειωθεί πως παρά τον άστατο καιρό των τελευταίων ημερών, οι φίλοι του ΠΑΟΚ είναι αποφασισμένοι να συρρεύσουν μαζικά στη Τούμπα την Κυριακή. Η πρόκριση στην Ουκρανία έφερε χαμόγελα και έτσι περίπου 20.000 κόσμου αναμένονται στις εξέδρες. Σε αυτούς, θα πρέπει να προσθέσουμε και τους περίπου 1.500 οπαδούς των φιλοξενούμενων.

Μπορεί η Τούμπα να είναι σχεδόν γεμάτη τη Κυριακή, ο Κώστας Ιωσηφίδης όμως θα δώσει το παρόν στο Ολυμπιακό Στάδιο, όπου η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Ολυμπιακό. Οι Θεσσαλονικείς αντιμετωπίζουν τους Πειραιώτες την επόμενη αγωνιστική και ο συνεργάτης του Κωστίκου θα μεταφέρει λεπτομέρειες για τον τρόπο παιχνιδιού των παικτών του Τροντ Σόλιντ.

Ευχαριστημένος ο Γούμενος

Με δηλώσεις του στο Αθλητικό Metropolis, ο πρόεδρος της ομάδας, Γιάννης Γούμενος, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του: " Ήταν ένας από τους στόχους μας, να προκριθούμε στους ομίλους. Δεν γίνεται να μη συμμετάσχει στους ομίλους ο ΠΑΟΚ, μόνο και μόνο για την ιστορία του και για τη φήμη του και φυσικά γιατί θα βοηθήσει η εισαγωγή στους ομίλους οικονομικά τον σύλλογο. Όλοι το έχουμε ανάγκη. Συν τοις άλλοις ο δεύτερος στόχος μας ήταν η καθιέρωση νεαρών ποδοσφαιριστών με την ομάδα".

" Έχουμε πει ότι έχουμε παγώσει το θέμα του προπονητή. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι ορφανός. Έχει ένα ικανό και άψογο επιτελείο. Δεχόμαστε όλους τους φιλάθλους της ομάδας, σεβόμαστε και αυτούς, που έχουν διαφορετική άποψη με μας. Δεν έχουμε κάτι με τα παιδιά των συνδέσμων, τώρα αν υπάρχουν κάποιοι ακραίοι, που θέλουν να ξεσπάσουν έτσι με αυτόν τον τρόπο, αυτό κάνει κακό μόνο στην ομάδα".

** Πλήθος συγχαρητηρίων επιστολών και τηλεγραφημάτων έφτασε στα γραφεία της ΠΑΕ. Από αυτά, ξεχωρίζουν οπωσδήποτε του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Κώστα Κουκοδήμου, της ΕΠΑΕ αλλά και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ειδικά το τελευταίο, προκάλεσε αίσθηση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK