Μώραλης: "Δεν έβαλα ψηλά τον πήχη, δεν προασπίσαμε το προϊόν μας"

Στην παραδοχή ότι επί των ημερών του, η Super League δεν προασπίστηκε το "προϊόν", ο συνεταιρισμός δεν έβγαινε ενιαίος και ο πήχης ήταν χαμηλά, προχώρησε ο Γιάννης Μώραλης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη. Αποκάλυψε, εξάλλου, πως στις αρχές Ιουλίου θα προκύψει ο νέος πρόεδρος της λίγκας ο οποίος πρέπει "να είναι συναινετικός, να συγκλίνει απόψεις, να γνωρίζει το αντικείμενο και να έχει χρόνο να ασχοληθεί".

Μώραλης: "Δεν έβαλα ψηλά τον πήχη, δεν προασπίσαμε το προϊόν μας"
INTIME SPORTS

Ο πρόεδρος της Super League και νέος Δήμαρχος Πειραιά, σημείωσε ότι είναι πιθανό να διατηρήσει τη θέση του αντιπροέδρου στον Ολυμπιακό, ενώ αναφορικά με το ενδεχόμενο να αναλάβει την ελληνική διαιτησία ξένος αρχιδιαιτητής, τόνισε: "Όλοι συμφωνούσαν, υπήρχε κοινή κατεύθυνση, αλλά υπήρχαν ενστάσεις για τις αρμοδιότητές του".

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιάννη Μώραλη στον Sentra 103,3:

Για το ότι φεύγει από το ποδόσφαιρο και για το χρονοδιάγραμμα: " Το αργότερο 2-3 Ιουλίου θα υπάρχει νέος πρόεδρος. Μέχρι 30/6 βάσει καταστατικού μένω. Να λύσουμε τελευταία θέματα, το μπαράζ της Ξάνθης κι άλλα. Είχαμε πει να διεξαχθεί στις 8 Ιούνη, έκανε αίτημα η FL για 11, θα δούμε".

Για το αν φεύγει οριστικά από το ποδόσφαιρο: " Αν διατηρήσω κάτι θα είναι η θέση του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού".

Για την αποτίμηση της διετίας: " Θα κάνω απολογισμό στην κλήρωση του πρωταθλήματος".

Για την αίσθησή του αν πέτυχε έστω και τα μισά απ' αυτά που έβαλε ως στόχους: " Σε γενικές γραμμές δεν έχω κάνει αποτίμηση. Δεν είχαμε βάλει ψηλά τον πήχη γιατί γνωρίζαμε ότι υπήρχαν πολλά προβλήματα. Και ξέραμε ότι θα έχουμε οικονομικά προβλήματα. Πραγματικά δημιουργήθηκε ένα περιβάλλον σταθερότητας. Καταφέραμε να λειτουργήσουμε τις 16-18 ΠΑΕ να μην «σκάσουν» και να έχουν οικονομικά προβλήματα. Δεν είναι οι ΠΑΕ στην καλύτερη κατάσταση, αλλά ανταπεξήλθαμε. Εκεί πήγαμε καλά. Θεωρώ σημαντική την ανανέωση της συνεργασίας με τη Nova που είναι ο βασικότερος χρηματοδότης. Ωστόσο, δεν είναι υγιές μοντέλο το 80% των εσόδων να είναι από το τηλεοπτικό.

Αν εξαιρέσεις την κακή εικόνα που έμεινε στο φινάλε από το ματς Κυπέλλου της Τούμπας, στην διετία δεν είχαμε σημαντικά κρούσματα βίας. Θυμάμαι λίγο το ματς ΑΕΚ-Πανθρακικού και 2-3 άλλα περιστατικά όχι υψηλής σημασίας σε σχέση με τα παλαιότερα. Είχαμε καλή και παραγωγική συνεργασία με παίκτες, ΠΣΑΤ.

Αυτό που δεν καταφέραμε ήταν να προασπίσουμε το προϊόν μας και να βγαίνουμε ενιαίοι. Δεν είπα να έχουμε ίδιες απόψεις. Δεν αυξήσαμε τα εισιτήρια. Δεχόμαστε κριτική από τους φιλάθλους που λένε "αφού οι ίδιοι δεν το προστατεύετε, δεν το «γυαλίζετε» τι περιμένετε από μας;". Και συμφωνώ. Υπήρχαν και οικονομικοί λόγοι που δεν κόψαμε εισιτήρια.

Έγινε τεράστια προσπάθεια τους τελευταίους 5-6 μήνες, όμως δυστυχώς αρκεί ένα ματς για να αφορίσει όλη την προσπάθεια που έγινε. Υπάρχει και το θέμα του ξένου αρχιδιαιτητή. Όλοι συμφωνούσαν, υπήρχε κοινή κατεύθυνση, αλλά υπήρχαν ενστάσεις για τις αρμοδιότητές του".

Για το αν αισιοδοξεί πως θα γίνει δουλειά στη συνέχεια: " Παραμένω αισιόδοξος. Υπάρχουν καλά στοιχεία στο ποδόσφαιρο. Εχουμε την Εθνική στο Παγκόσμιο Κύπελλο, έρχονται οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η επιστροφή στις 16 ομάδες είναι σωστή. Ακόμα θα πρέπει να επανεξεταστούν τα πλέι οφ. Υπάρχουν αυτά σαν σκέψεις. Δεν μας αφήνει όμως ο ανταγωνισμός, η διαιτησία κτλ".

Για το ότι κάποιες ομάδες δεν έχουν άδεια: " Η πρότασή μας να ανέβουν δύο και να πέσουν δύο δεν ήταν ανεδαφική. Το ξέραμε ότι η Football League δραστηριοποιείται σε πολύ πιο δύσκολο περιβάλλον από μας. Όταν μικρύνουν οι κατηγορίες και φτάσει στις 20 ομάδες η Football League και στις 16 εμείς μπορούμε να το ξαναδούμε για να ανέβουν 3 ομάδες.

Ο Πανιώνιος ή ο Αρης είναι φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων. Δεν είναι δυνατόν ομάδες με χρέη 20 εκατ. όπως ο Αρης να εξομαλύνουν τα οικονομικά τους σε δυο χρονιές. Ο ΟΦΗ το κάνει. Δεν είναι εύκολο βέβαια".

Για τη διαιτησία: " Δεν νομίζω ότι το σημαντικότερο πρόβλημά μας είναι η διαιτησία, αλλά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε".

Για το ποιον θα πρότεινε για διάδοχο: " Θέλω να είναι συναινετικός να συγκλίνει απόψεις, να γνωρίζει το αντικείμενο και να έχει χρόνο να ασχοληθεί. Θέλει εκτελεστικό πρόεδρο όχι να πηγαίνει μόνο στα συμβούλια. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK