Μόρτεν Ολσεν: "Σέβομαι την Ελλάδα"

... της αλήθειας είναι απλό πράγμα. Αρκούν οι δηλώσεις του Μόρτεν Ολσεν στο contra.gr για να ξεκαθαριστεί το θέμα που προέκυψε με το ποδόσφαιρο "παλαιολιθικής εποχής". Ενδεκάδα... 4ης Ιουλίου σκέφτεται ο Ρεχάγκελ του χαλάει τα σχέδια ο Φύσσας. Παίζει ο Δέλλας.

Μόρτεν Ολσεν: "Σέβομαι την Ελλάδα"

Ανταπόκριση από Δανία: Αγγελος Τόμπρος

Οι δηλώσεις του περί... φλίνστοουνς και ποδοσφαίρου "παλαιολιθικής εποχής" ήταν αναμενόμενο να προκαλέσουν αντιδράσεις ή τουλάχιστον να ξεχωρίσουν στον ελληνικό Τύπο. Ο Μόρτεν Ολσεν μίλησε στο contra.gr και στον Αγγελο Τόμπρο και ξεκαθάρισε πως όχι μόνο δεν είπε αυτά που του καταλογίζουν, αλλά σέβεται την Ελλάδα, όπως αρμόζει σε μια ομάδα που είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης.

" Δεν είπα ποτέ ότι η Ελλάδα παίζει ποδόσφαιρο παλαιολιθικής εποχής. Ρωτήστε αυτόν που το έγραψε και από που το άκουσε. Πάντως, όχι από εμένα. Την Ελλάδα την σέβομαι όπως της αξίζει σαν πρωταθλήτρια Ευρώπης" .

Σε ότι έχει να κάνει με το παιχνίδι του Σαββάτου, ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Δανών υπογραμμίζει: "Εχουμε μελετήσει το παιχνίδι της Ελλάδας. Εχω εμπιστοσύνη στη δική μου ομάδα και στους παίκτες μου και πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε" .

Θέση στην εντεκάδα της Δανίας θα πάρει ο Τόμας Χέλβεγκ. Οι ενοχλήσεις στον αχίλλειο δεν έχουν υποχωρήσει αλλά ο έμπειρος αμυντικός θα ρισκάρει.

Γκράβεσεν: "Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι"

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Τόμας Γκράβεσεν. Ο αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης μίλησε στο contra.gr για την αναμέτρηση με την Εθνική μας, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

"Ετσι όπως έχει η κατάσταση στον όμιλο, είναι ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια στην ιστορία της εθνικής Δανίας. Αν δεν κερδίσουμε, θα μείνουμε οριστικά εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου" .

Και συνεχίζει: " Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι. Η Ελλάδα έχει πειθαρχία, οργάνωση και πολύ καλή άμυνα. Ελπίζω πως θα κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να είμαστε πιο τυχεροί από άλλα παιχνίδια της προκριματικής φάσης" .

Οι ήρωες της Πορτογαλίας

Πολλά έχουν ακουστεί και έχουν γραφτεί για την ενδεκάδα και γενικότερα το σύστημα που σκέφτεται να παρατάξει ο Οτο Ρεχάγκελ στον αγώνα του Σαββάτου με τη Δανία. Η αλήθεια, όμως, είναι μία. Ο ομοσπονδιακός προπονητής σκέφτεται πολύ σοβαρά να χρησιμοποιήσει τους 11 παίκτες που έπαιξαν στον τελικό της 4ης Ιουλίου κόντρα στην Πορτογαλία στον αλησμόνητο τελικό του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2004.

Και αυτό γιατί ο κ.Ρεχάγκελ θέλει να τιμήσει με τον συγκεκριμένο τρόπο τους παίκτες που έγραψαν ιστορία στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, γνωρίζοντας πως το Σάββατο ενδέχεται να κλείσει ο "κύκλος" της συγκεκριμένης ομάδας σε περίπτωση που έρθει η ήττα και αποκλεισμός από τα μπαράζ της προκριματικής φάσης.

Ενοχλήσεις ο Φύσσας

Στην προπόνηση της Παρασκευής ο Φύσσας αισθανόταν ενοχλήσεις όταν πίεζε το πόδι του. Μετά από αυτήν την εξέλιξη ο αριστεροπόδαρος αμυντικός μάλλον θα μείνει εκτός αποστολής.
Ο Χαριστέας από την πλευρά του προπονήθηκε με επιφύλαξη και δεν έμπαινε σε δυναμικές διεκδικήσεις στο διπλό. Ο Ρεχάγκελ πιθανότατα θα προτιμήσει να τον αφήσει στον πάγκο.

Ο Γερμανός εκλέκτορας δοκίμασε σχήμα με το Δέλλα στους βασικούς και με τον Κυργιάκο παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας. Αριστερά θα παίξει ο Καψής ενώ στην επίθεση ο Λυμπερόπουλος θα πλαισιώσει τον Βρύζα.

** Το βράδυ της Παρασκευής, ο ομοσπονδιακός τεχνικός έδειξε στους παίκτες του παιχνίδια της Δανίας σε βίντεο. Τόνισε πως οι γρήγορες επιστροφές και η ασφυκτική πίεση στον χώρο του κέντρου είναι απαραίτητα στοιχεία που πρέπει να έχουν οι διεθνείς στο παιχνίδι τους, προκειμένου να περιοριστούν τα ατού της Δανίας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK