Μουντιάλ 2022: Μήπως δεν έπρεπε να μετρήσει το τρίτο γκολ της Αργεντινής;

Τη γραμμή του πλαγίου αουτ φαίνεται να περνούν λίγο πριν από το τρίτο γκολ οι αναπληρωματικοί της Αργεντινής.

Argentina's Lionel Messi scores his side's 3rd goal during the World Cup final soccer match between Argentina and France at the Lusail Stadium in Lusail, Qatar, Sunday, Dec. 18, 2022. (AP Photo/Hassan Ammar)
Το γκολ του Λιονέλ Μέσι AP

Έναν από τους καλύτερους τελικούς στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου προσέφεραν στο κοινό η Αργεντινή και η Γαλλία με τη διακύμανση του παιχνιδιού να κρατάει σε αγωνία ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη.

Με το σκορ στο 2-2 και το παιχνίδι να βρίσκεται στην παράταση, λίγο πριν η Αργεντινή προηγηθεί ξανά με τον Λιονέλ Μέσι, πλάνο δείχνει τους ποδοσφαιριστές της αλμπισελέστε που βρίσκονταν στον πάγκο να έχουν σηκωθεί και να κινούνται προς τον αγωνιστικό χώρο, παρόλο που η μπάλα δεν είχε καταλήξει ακόμα προς τα δίχτυα.

Όπως φαίνεται στο πλάνο οι αναπληρωματικοί της Αργεντινής πάτουσαν τη γραμμή του πλαγίου πριν η μπάλα μπει στην εστία της Γαλλίας κάτι που δεν αντιλήφθηκε ο διαιτητής και το επιτελείο του με αποτέλεσμα το γκολ να μετρήσει κανονικά.

Αναλυτικά τι αναφέρει το επίμαχο άρθρο

"9. Επίτευξη τέρματος με επιπλέον πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο

Αν μετά την επίτευξη ενός τέρματος ο διαιτητής αντιληφθεί, πριν το παιχνίδι ξαναρχίσει, ότι ένα επιπλέον πρόσωπο ήταν στον αγωνιστικό χώρο όταν σημειώθηκε το γκολ:

ο διαιτητής πρέπει να ακυρώσει το τέρμα αν το επιπλέον πρόσωπο ήταν:

  • ένας παίκτης , αναπληρωματικός, παίκτης που αντικαταστάθηκε, αποβληθείς παίκτης ή αξιωματούχος ομάδας, της ομάδας που έβαλε το γκολ. Το παιχνίδι ξαναρχίζει με άμεσο ελεύθερο λάκτισμα από το σημείο που ήταν το επιπλέον πρόσωπο
  • ένας εξωτερικός παράγοντας ο οποίος επηρέασε το παιχνίδι εκτός αν το γκολ ήταν ως αποτέλεσμα της επέμβασης εκείνων που αναφέρονται παραπάνω στο κείμενο με τίτλο «Επιπλέον πρόσωπα στον αγωνιστικό χώρο». Το παιχνίδι επαναρχίζει με ελεύθερο διαιτητή.

ο διαιτητής πρέπει να κατακυρώσει το τέρμα, εφόσον το επιπλέον πρόσωπο ήταν:

  • ένας παίκτης , αναπληρωματικός, παίκτης που αντικαταστάθηκε, αποβληθείς παίκτης ή αξιωματούχος ομάδας, της ομάδας που δέχθηκε το τέρμα,
  • ένας εξωτερικός παράγοντας που δεν επηρέασε το παιχνίδι. Σε όλες τις περιπτώσεις ο διαιτητής πρέπει να διατάξει την απομάκρυνση του επιπλέον προσώπου από τον αγωνιστικό χώρο. Αν μετά την επίτευξη ενός τέρματος και την επανέναρξη του παιχνιδιού, ο διαιτητής διαπιστώσει ότι ένα επιπλέον πρόσωπο βρίσκονταν στον αγωνιστικό χώρο, όταν επιτεύχθηκε το τέρμα, το τέρμα δεν μπορεί να ακυρωθεί. Εφόσον το επιπλέον αυτό πρόσωπο συνεχίζει να βρίσκεται ακόμα στον αγωνιστικό χώρο, ο διαιτητής πρέπει:

να σταματήσει το παιχνίδι,

να διατάξει την απομάκρυνση του επιπλέον προσώπου,

να ξαναρχίσει το παιχνίδι με τον ανάλογο αναμενόμενο σωστό τρόπο:

  • ελεύθερο διαιτητή ή ελεύθερο λάκτισμα.

Ο διαιτητής πρέπει να αναφέρει το περιστατικό στις αρμόδιες αρχές".

Δείτε το 3-2 της Αργεντινής

Δείτε το επίμαχο στιγμιότυπο

Διαβάστε Περισσότερα

Μουντιάλ 2022, Μέσι - Εμπαπέ: Τα πυγμαχικά "trash talking" μετά από κάθε γκολ τους

Μέσι: Η shortlist που μπήκε ο Λίο και είναι μόνο για εκλεκτούς

Μουντιάλ 2022: Η Equipe "σμπαράλιασε" τον ρεφ Μαρτσίνιακ με το βαθμό της

News 24/7

24MEDIA NETWORK