Μουντιάλ 2022: Ο Εμπαπέ ήταν καλύτερος από τον Μέσι

Λίγο πριν από τη σέντρα του τελικού του Μουντιάλ 2022 πάμε να δούμε τι έκανε ο Μέσι στα 23 του και τι κάνει ο Εμπαπέ.

PSG's Kylian Mbappe, centre, celebrates with PSG's Lionel Messi after scoring his side's second goal during the French League One soccer match between Paris Saint-Germain and Monaco at the Parc des Princes stadium in Paris, France, Sunday, Dec. 12, 2021. (AP Photo/Christophe Ena)
Πλησιάζει η μεγάλη μάχη Μέσι - Εμπαπέ AP PHOTO/CHRISTOPHE ENA

Οι συγκρίσεις μεταξύ ποδοσφαιριστών συνήθως οδηγούν σε καυγάδες και διαφωνίες. Ουτοπίες.

Το ποδόσφαιρο είναι άθλημα γούστων. Για κάποιους ο Μέσι είναι ο καλύτερος όλων των εποχών. Για άλλους ο Κριστιάνο, ενώ οι ρομαντικοί και παλαιότεροι επιμένουν σε προσωπικότητες όπως οι Μαραντόνα, Ζιντάν και ο Ρονάλντο το φαινόμενο.

Το ποδόσφαιρο, όμως, κυριεύεται και από τους αριθμούς. Και με αφορμή τον τελικό Μουντιάλ 2022 ανάμεσα στην Γαλλία και την Αργεντινή θα δούμε μία σύγκριση των Κιλιάν Εμπαπέ και Λιονέλ Μέσι, αλλά όταν ο απόλυτος σταρ της Αργεντινής, ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης ήταν κι αυτός 23 ετών, όπως ο παίκτης της Παρί.

Προτού μπούμε στην αριθμητική ακολουθία να σημειώσουμε κάτι που θα γίνει αντικείμενο "μάχης". Ναι, ο Μέσι είχε και Χρυσές Μπάλες στα 23 του όπως και Champions League. Ο Εμπαπέ δεν έχει τίποτα απ' αυτά, αλλά έχει σηκώσει Παγκόσμιο Κύπελλο.

  1. Συμμετοχές: 269 Μέσι, 302 Εμπαπέ
  2. Γκολ: 180 Μέσι, 222 Εμπαπέ
  3. Ασίστ: 82 Μέσι, 111 Εμπαπέ
  4. Ματς με εθνικές: 57 Μέσι, 65 Εμπαπέ
  5. Γκολ με εθνικές: 17 Μέσι, 33 Εμπαπέ

Όπως βλέπουμε, λοιπόν, στατιστικά ο Γάλλος είναι ανώτερος του Λιό. Θα μπορέσει όμως να πετύχει όλα αυτά που έχει κάνει ο σπουδαίος Μέσι; Θα φανεί. Στο ματς της Κυριακής στο μεγάλο φινάλε του Παγκοσμίου Κυπέλλου αναμένεται να δούμε μία τεράστια μάχη, μην ξεχνάμε πως για πρώτη φορά συγκρούονται δύο παίκτες για τις θέσεις 1-2 για το Χρυσό Παπούτσι.

Διαβάστε περισσότερα

FIFA: Νέα καινοτομία, έρχεται το Μουντιάλ Συλλόγων το 2025

Ουκρανία, Μουντιάλ 2022: Η FIFA έκοψε το αίτημα του Ζελένσκι για μήνυμα ειρήνης πριν τον τελικό

Ρεάλ: Η γυναίκα παράγοντας που ξετίναξε τα ταμεία του Πέρεθ

News 24/7

24MEDIA NETWORK