Μουντιάλ 2022: Οι προπονητές που δεν πρόλαβαν την παρέλαση

Η μία την άλλη διαδέχονται οι αποχωρήσεις των ομοσπονδιακών τεχνικών πάρ' ολο που το Μουντιάλ 2022 δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Ποιοι έχουν φύγει και ποιοι αναμένεται να φύγουν.

Belgium's national team coach Roberto Martinez speaks during the announcement of the national team squad members for the upcoming FIFA World Cup 2022 at the team headquarters in Tubize, Belgium, Thursday, Nov. 10, 2022. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)
Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεζ σε συνέντευξη Τύπου AP

Ολοκληρώθηκε η φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου και δεν είναι λίγοι οι αποκλεισμοί που αναμένεται να οδηγήσουν τις εκάστοτε ομοσπονδίες στη λύση της συνεργασίας τους με τους προπονητές τους.

Η αρχή έγινε μετά τον αποκλεισμό του Μεξικού από την φάση των ομίλων της διοργάνωσης, Παρ' όλο που οι Μεξικανοί βρέθηκαν εκτός συνέχειας της διοργάνωσης λόγω χειρότερης διαφοράς γκολ, ο Τάτα Μαρτίνο ήταν σαφής στις δηλώσεις του θέτοντας εαυτόν εκτός ομάδας, καθώς έληξε το συμβόλαιό του.

Σειρά είχε ο Ρομπέρτο Μαρτίνεζ. Ο προπονητής της εθνικής Βελγίου δεν κατάφερε να οδηγήσει τη χρυσή γενιά της ομάδας στη νοκ-άουτ φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, και μετά από το τέλος του ματς θρίλερ κόντρα στη Κροατία και τον οδυνηρό αποκλεισμό ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ομάδα.

Παράλληλα, παρελθόν από τον πάγκο της Γκάνας αποτελεί και ο Ότο Άντο ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του.

Αυτοί οι τρεις έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής, επίσημα, την αποχώρησή τους αλλά σε δύσκολη θέση είναι και άλλοι ομοσπονδιακοί τεχνικοί.

Ο Χάνσι Φλικ είναι το πρώτο χαρακτηριστικό παράδειγμα παρόλο που το συμβόλαιο του λήγει το καλοκαίρι του 2024, μήνες πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν ήταν λίγα τα δημοσιεύματα που ανέφεραν πως σε περίπτωση αποτυχίας, ο Τόμας Τούχελ είναι το μεγάλο φαβορί για να τη διαδοχή του.

Σε δυσχερή θέση φέρεται να είναι και ο ομοσπονδιακός τεχνικός του Κατάρ, Φέλιξ Σάντσεθ Μπας καθώς οι διοργανωτές είχαν μεγάλες προσδοκίες για το Παγκόσμιο Κυπέλλου και αντ' αυτού ολοκλήρωσαν την παρουσία με τρείς ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Διαβάστε Περισσότερα

Τούρκος σπορτκάστερ είπε το απαγορευμένο όνομα, κόπηκε στο ημίχρονο και απολύθηκε

Ο Γουέστ πριν τον χαιρετίσει το Twitter υποστήριξε πως έπιασε την Καρντάσιαν με τον Πολ

Τσέλσι: Κλείνει ακόμα έναν παίκτη από την Λειψία

News 24/7

24MEDIA NETWORK