Μουντιάλ 2022, τελικός: Είναι πολιτικός ο λόγος που δεν σφυρίζει Άγγλος την Αργεντινή

Η υποψηφιότητα του Τέιλορ να σφυρίξει τον τελικό Γαλλία - Αργεντινή μπλοκαρίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες από τη FIFA.

A fan wrapped in an Argentina flag sits at the stands prior the World Cup quarterfinal soccer match between the Netherlands and Argentina, at the Lusail Stadium in Lusail, Qatar, Friday, Dec. 9, 2022. (AP Photo/Francisco Seco)
Φίλαθλος της Αργεντινής AP PHOTO/FRANCISCO SECO

Ο Πολωνός Μαρτσίνιακ ανέλαβε από τον Κολίνα να σφυρίξει το μεγάλο τελικό Αργεντινή - Γαλλία (18/12, 17:00).

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα των Times, έπαιξε για το φινάλε και ο Άγγλος διαιτητής, Άντονι Τέιλορ. Βέβαια, η υποψηφιότητά του κόπηκε με συνοπτικές διαδικασίες από την FIFA.

Δεν γίνεται να σφυρίξει Άγγλος ματς της Αργεντινής και η αιτία είναι πολιτική. Συγκεκριμένα, οι σχέσεις των δύο χωρών δεν είναι καλές, αφού το 1982 πολέμησαν στα Φόλκλαντς σ' έναν ακήρυχτο πόλεμο δέκα εβδομάδων. Μάλιστα, υπάρχει και σχετικό, υβριστικό σύνθημα των Αργεντίνων όταν παίζουν με τους Άγγλους και αφορά αυτή τη μαύρη σελίδα.

Έτσι, λοιπόν, κόπηκε ο Τέιλορ που έμοιαζε αδιανόητο (ερωτηματικό πώς καν το σκέφτηκαν) να πάρει τον τελικό με την Αργεντινή να διεκδικεί το τρόπαιο. Σίγουρα οι λατινοαμερικάνοι θα έκαναν λόγο για σκάνδαλο και θα υπήρχαν πολλά επεισόδια.

Διαβάστε περισσότερα

Κβαρατσχέλια: Ο βασιλιάς τρελάθηκε και η πιο πλούσια ομάδα τα σπρώχνει για τον "Κβαραντόνα"

Αυστραλία: Ντου οπαδών στο ντέρμπι της Μελβούρνης, έφαγε κουβά στο κεφάλι τερματοφύλακας

Μιχαΐλοβιτς, θρυλικό: Με πέτρα - ψαλίδι κανόνιζαν τα φάουλ με τον Αντριάνο

News 24/7

24MEDIA NETWORK