Μπαίνει το ημιαυτόματο οφσάιντ στην Premier League μετά τα επαναλαμβανόμενα λάθη των διαιτητών μέσω VAR

Η Premier League ευελπιστεί σε μία πιο δίκαιη και γρήγορη διαιτησία, έρχεται αλλαγή που θα βάλει το κοινό στο παιχνίδι.

Referee Darren England overturns a goal for Crystal Palace after a VAR check during the second half of an English Premier League soccer match between Crystal Palace and Newcastle at Selhurst Park in London, Saturday, Oct. 23, 2021. (AP Photo/Steve Luciano)
(AP Photo/Steve Luciano) AP

Η Premier League επιθυμεί να κάνει το επόμενο βήμα όσον αφορά της ποιότητα της διαιτησίας και το Μουντιάλ του 2022 της έδειξε τον δρόμο.

Το ημιαυτόματο οφσάιντ που χρησιμοποιήθηκε κατά την διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ βοήθησε αισθητά την ταχύτητα λήψης αποφάσεων. Το κορυφαίο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου των τελευταίων ετών δεν θα μπορούσε να αφήσει ένα τέτοιο εργαλείο ανεκμετάλλευτο, πόσο μάλλον όταν έχουν προηγηθεί τόσα πολλά διαιτητικά σφάλματα που επηρεάζουν την πορεία των ομάδων.

Μπορεί να υπάρχουν ακόμη ερωτήματα αναφορικά με το πόσο ακριβείς θα είναι οι αποφάσεις αυτής της τεχνολογίας, όμως σε κάθε περίπτωση η απόφαση έχει ληφθεί και η Premier League υποστήριξε πως η εισαγωγή αυτής της τεχνολογίας θα εξασφαλίζει "γρηγορότερη και συνεπής τοποθέτηση της εικονικής γραμμής οφσάιντ, με βάση την οπτική παρακολούθηση του παίκτη, και θα παράγει υψηλής ποιότητας γραφικά μετάδοσης για να διασφαλίσει μια βελτιωμένη εμπειρία μέσα στο γήπεδο και τη μετάδοση για τους οπαδούς".

Εάν η τεχνολογία λειτουργήσει με βάση τις προσδοκίες, τότε αναμένεται να εφαρμόζεται κανονικά στους αγώνες και θα ελέγχει με την σειρά του τις σημαντικές φάσεις κατά την διάρκεια του αγώνα.

Επιπλέον, υποστηρίζεται πως οι εικόνες οι οποίες θα χρησιμοποιούνται θα προβάλλονται επίσης στις μεγάλες οθόνες μέσα στο γήπεδο, πράγμα που σημαίνει ότι όλοι οι φίλαθλοι που παρακολουθούν τους αγώνες θα αλληλεπιδρούν με την διαδικασία και με αυτό τον τρόπο θα περιορίζονται τα κενά διαστήματα αναμονής.

Διαβάστε περισσότερα

Σύγκρουση των Λίβερπουλ-Σίτι μεταγραφικά για ένα αστέρι, τον απωθεί η παρακμή και περιμένει να κάνει το επόμενο βήμα

Και η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ αφαίρεση πόντων, 3 ομάδες συνολικά έχουν δεχθεί ποινές

News 24/7

24MEDIA NETWORK