Μπαρτσελόνα: Οι πέντε προτεραιότητες του Λαπόρτα μετά το καμπανάκι

Πολλά είναι τα ανοιχτά μέτωπα στην Μπαρτσελόνα με τον Λαπόρτα και το επιτελείο του να έχουν θέσει 5 προτεραιότητες μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι.

Barcelona's head coach Xavi Hernandez looks out from the bench prior a Spanish La Liga soccer match between Rayo Vallecano and Barcelona at the Vallecas stadium in Madrid, Spain, Saturday, Nov. 25, 2023. (AP Photo/Jose Breton)
Ο Τσάβι AP PHOTO/JOSE BRETON

Σε μίνι αγωνιστική κρίση βρίσκεται η Μπαρτσελόνα έχοντας 3 σερί παιχνίδια χωρίς νίκη σε όλες τις διοργανώσεις, με τη Ρεάλ Μαδρίτης μάλιστα να βρίσκεται 7 βαθμούς μπροστά της στη βαθμολογία παρά τα πολλά προβλήματα τραυματισμού που αντιμετωπίζει.

Ο πρόεδρος Λαπόρτα είναι αποφασισμένος να στηρίξει το αγωνιστικό τμήμα της ομάδας γι αυτό και έχει θέσει πέντε προτεραιότητες μέχρι την ολοκλήρωση της σεζόν.

Η πρώτη είναι η στήριξη του Τσάβι. Ο Λαπόρτα και οι συνεργάτες του πιστεύουν στις ικανότητες του Ισπανού τεχνικού και έχουν πάρει την απόφαση να τον στηρίξουν παρά την όχι και τόσο ικανοποιητική εκκίνηση στη σεζόν.

Προτεραιότητα της διοίκησης της ομάδας είναι και η απόκτηση του νέου μεγάλου αστεριού του αργεντίνικου ποδοσφαίρου, Κλαούντιο Ετσεβέρι. Ο νεαρός πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με την Ρίβερ Πλέιτ και στα 17 του απασχολεί τόσο την Μπάρτσα όσο και τις Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι.

Φλέγον ζήτημα για τους μπλαουγκράνα αποτελεί και η ανανέωση του συμβολαίου του Ρόναλντ Αραούχο. Η Μπάγερν πιέζει τον παίκτη και η Μπάρτσα παρά το γεγονός πως έχει βάλει στον παίκτη ρήτρα αποχώρησης ύψους 1 δις φέρεται πρόθυμη να προχωρήσει σε νέα ανανέωση με βελτιωμένους οικονομικούς όρους για τον ίδιο.

Κομβική για τους Καταλανούς είναι και η ένταξη του Βίτορ Ροκέ. Ο νεαρός Βραζιλιάνος αστέρας αποχαιρέτησε την Ατλέτικο Παραναένσε και ετοιμάζει βαλίτσες για Βαρκελώνη και στόχος είναι η, όσο το δυνατόν, πιο άμεση ενσωμάτωσή του στην ομάδα.

Τελευταίο θέμα για το στρατόπεδο της Μπαρτσελόνα είναι αυτό των δύο Ζοάο. Φέλιξ και Κανσέλο έχουν αφήσει απόλυτα ικανοποιημένους τους μπλαουγκράνα οι οποίοι και θέλουν να προχωρήσουν τις υποθέσεις απόκτησής του.

Πάντως, δεν αποκλείεται να συζητηθεί η επέκταση του δανεισμού και των δύο καθώς η ισπανική ομάδα αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και το Financial Fair Play καιροφυλαχτεί.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση

Διαβάστε Περισσότερα

Η Άστον βίλα βρίσκεται μία ανάσα από την κορυφή και κατέγραψε ιστορικό ρεκόρ

Τζουντ δεν είναι αστείο! Ο Μπέλιγχαμ συνεχίζει να κουβαλάει τη Ρεάλ με εξωπραγματικά νούμερα

Από τα σαλόνια της Λίβερπουλ, χαμηλά στην Μπόρνμουθ και τώρα στα ραντάρ διεκδικήτριας του τίτλου

News 24/7

24MEDIA NETWORK