Μπέρδεμα με Ντα Κόστα, δεν μένει ελεύθερος!

Τι υποστηρίζουν στην Τουρκία για τον Μαροκινό αμυντικό του Ολυμπιακού, τον οποίο εξετάζει σοβαρά η Μπούρσασπορ. Το διετές συμβόλαιο που είχε υπογράψει με τους “ερυθρόλευκους” το καλοκαίρι του 2015, ίσως να μην είναι διετές, αλλά... τριετές!

ÓÏÕÐÅÑËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÓÏÕÐÅÑËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Είναι μία από τις υποθέσεις που χρήζουν διερεύνησης. Ο Μανουέλ Ντα Κόστα όταν είχε πιάσει λιμάνι το καλοκαίρι του 2015 από την Σίβασπορ, είχε δηλώσει ο ίδιος ότι “για τα επόμενα δύο χρόνια θα είμαι παίκτης του Ολυμπιακού”. Τη συγκεκριμένη δήλωση την είχαν πάρει και στην Τουρκία και την είχαν κάνει... σημαία, κάνοντας και πλάκα κιόλας για τον Μαροκινό. Βλέπετε, ο Ντα Κόστα πάνω από δύο χρόνια δεν είχε κάτσει σε καμία ομάδα στην καριέρα του.

Είχε παίξει για δύο σεζόν σε Νανσί, Αϊντχόφεν, Γουέστ Χαμ, Λοκομοτίβ Μόσχας, Σίβασπορ και τώρα στον Ολυμπιακό.

Για διετές συμβόλαιο έκαναν λόγο λοιπόν οι Τούρκοι ως προς τη συμφωνία του παίκτη με τους Πειραιώτες. Συν τοις άλλοις, το κλίμα που επικρατούσε τον τελευταίο καιρό ήταν ότι ο Ολυμπιακός δεν προτίθεται να ανανεώσει τη συνεργασία με τον Ντα Κόστα και έτσι ο Μαροκινός θα είναι σε θέση να διαπραγματευτεί το καλοκαίρι με όποια ομάδα επιθυμεί.

Αμέσως έπεσαν σαν τα... κοράκια ένα σωρό τούρκικες ομάδες. Έχει πολύ καλό όνομα στη γειτονική χώρα ο Ντα Κόστα, ο οποίος προχθές (6/5) έκλεισε τα 31 του χρόνια.

Ήδη η Μπούρσασπορ έχει κάνει κάποιες πρώτες ενέργειες για να μάθει για τις προθέσεις του ενόψει της σεζόν 2017-18. Σύμφωνα με τους Τούρκους, ο Ντα Κόστα ψάχνει για κάτι καλύτερο από τον σύλλογο της Προύσας. Οι γείτονες βάζουν στο τραπέζι και το θέμα της Ντιναμό Κιέβου, η οποία επίσης δείχνει ιδιαιτέρως ζεστή για τον αμυντικό του Ολυμπιακού.

Κάπου εκεί όμως υπάρχει μία... σκιά στην υπόθεση. Από εκεί που οι Τούρκοι έλεγαν ότι o Ντα Κόστα μένει ελεύθερος, υποστηρίζουν ότι με κάποιον τρόπο δεσμεύεται με τον Ολυμπιακό για ακόμη μία σεζόν! Ίσως να είχε υπογράψει συμβόλαιο 2+1 ετών και όχι κλειστό διετές. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει οι Τούρκοι ή οι Ουκρανοί της Ντιναμό Κιέβου να απευθυνθούν στους “ερυθρόλευκους”, εφόσον θέλουν να κάνουν δικό τους τον Ντα Κόστα.

Α, και κάτι άλλο για να μην το ξεχάσουμε: Θα πρέπει να αναφέρουμε και μία λεπτομέρεια. Μία λεπτομέρεια πολύ σημαντική: Στα έγγραφα της ΕΠΟ για τα συμβόλαια των παικτών που λήγουν τον Ιούνιο του 2017, δεν υπάρχει πουθενά το όνομα του Ντα Κόστα. Υπάρχουν αυτά των Καρντόσο, Καμπιάσο, Σισοκό, Τσόρι, Παρέδες, Λεάλι, αλλά όχι του Μαροκινού.

Αυτό σημαίνει ότι οι Τούρκοι δεν λένε τυχαία ότι ο Ντα Κόστα το προσεχές καλοκαίρι δεν μένει ελεύθερος!

Photo Credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK